Doctor Strange

Recensent:
Vincent Vernel
16-03-2017

Totaalbeoordeling:

7.9
DVD

Doctor Strange (DVD)
Samenvatting

Neurochirurg Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) is een van de meest succesvolle dokters in zijn veld. Met zijn vaste hand weet hij de meest gevaarlijke operaties tot een goed einde te brengen, iets waar hij met plezier over opschept. Dan komt de nacht van het ongeluk. Stephens handen worden nog net niet verbrijzeld, maar ze zijn wel dusdanig beschadigd dat hij nooit meer zijn vak uit zal kunnen oefenen. Vastberaden toch te kunnen blijven opereren, vertrekt Doctor Strange naar Tibet waar hij de Ancient One (Tilda Swinton) ontmoet. Zij biedt hem de kans om zijn geest te openen en lichaam te herstellen. Hier zit echter wel een prijskaartje aan.

Commentaar

Marvel Studios kent vele successen, kritisch en sowieso financieel. Over de jaren heeft het productiebedrijf hun formule voor geslaagde superheldenfilms steeds meer verbeterd. Doctor Strange is een product van alle werkende elementen uit vorige Marvel-films met een dik Inception-sausje.

Het verhaal is simpel te volgen en vrij vermakelijk hoewel hier en daar iets te voorspelbaar, zeker als men bekend is met films als Batman Begins en Iron Man. Het einde biedt zelfs een licht verfrissende twist die kijkers zeker kunnen waarderen. Personages worden totaal niet uitgediept of nemen wel erg snel dingen voor lief, maar dit is maar bij vlagen echt storend. Er is een redelijke balans tussen humor en drama, hoewel de eerste geregeld geforceerd overkomt. De special effects hebben een zeer prominente rol in Doctor Strange en zijn ook diens grootste pluspunt. Alles oogt zeer spectaculair, hoewel na een tijdje alles begint wel wat op elkaar begint te lijken. De actie in de film is indringend, maar nergens heel spectactulair en helaas zonder een echt gevoel van gevaar.

Bendedict Cumberbatch speelt zijn rol met verve, hoewel zijn Amerikaanse accent er wel wat dik bovenop licht. Hij weet mooi te schakelen tussen drama en actie en krijgt de kans zich van verschillende kanten te zien. Zijn humor is cynisch en droog wat goed past bij de film en het personage van Doctor Strange en vooral doet denken aan Robert Downey Jr.'s Tony Stark. Buiten Cumberbatch krijgt alleen Tilda Swinton echt de ruimte om zich te ontwikkelen. De rest - zeker Mads Mikkelsens slechterik Kaecilius – is erg eendimensionaal, hoewel iedereen duidelijk zijn best doet.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regio: 2
Jaar: 2016
Speelduur: 188 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.39:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans
Uitgever: Marvel Studios
EAN: 8717418496951

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Doctor Strange is een genot om naar te kijken, hoewel dat op deze DVD-uitgave niet helemaal tot zijn recht komt. De toon is overal wat ingetogen waardoor de film voor een goed deel bestaat uit bruin- en grijstinten, maar er zijn er erg veel kleuraccenten die de film aantrekkelijk maken. De verschillende actiescènes zijn een visueel spektakel waarbij het beeld constant in beweging is. Er is sprake van een relatief hoge zwartwaarde en contrast, waardoor alle kleuren er echt uitspringen. Qua scherpte valt deze DVD-uitgave helaas wat tegen, vooral bij de wat wijdere shots gaat de kwaliteit redelijk achteruit. De animaties zijn mooi om te zien, maar vertonen lichte edge-enhacement en hier en daar zijn compressieblokken te bespeuren. Al met al een redelijke beeldkwaliteit, maar niet optimaal.

Geluidskwaliteit

Deze DVD-uitgave van Doctor Strange kent een Engels- en Franstalig Dolby Digital 5.1 (448kb/s) audiotrack. Hier zal alleen het originele Engelstalige track beoordeeld worden. Stemmen zijn scherp en helder via het middenkanaal te horen, hoewel ze soms op een leuke wijze ook via de surroundkanalen worden gepresenteerd. De geluidseffecten zijn redelijk gelaagd, maar staan relatief zacht in de mix. Het LFE-kanaal komt af en toe in actie. De omgevingsgeluiden zijn behoorlijk gelaagd en zorgen via de surroundkanalen voor afdoende sfeer – hoewel nergens echt noemenswaardig. De begeleidende muziek in Doctor Strange is genererieke instrumentale muziek die wel goed bij de film past.

Extra's

Bij het afspelen van de DVD-uitgave van Doctor Strange is er de keuze tussen een Nederlands, Frans of Engels geanimeerd hoofdmenu. In het menu is de film integraal of vanaf een van de zestien hoofdstukken af te spelen en zijn de taalinstellingen te wijzigen. Er zijn geen extra's aanwezig.

Conclusie

Doctor Strange is een gelikte, oogstrelende avonturenfilm waar er vrijwel geen risico's genomen worden en buiten Strange geen enkel karakter echt wordt ontwikkeld. De film bevat echter wel genoeg 'eye-candy', humor en simpel vermaak om een keer te bekijken. De beeldkwaliteit op deze DVD-uitgave is redelijk, de geluidskwaliteit ietsjes beter. Erg teleurstellend is er geen enkele extra aanwezig. Voor fans van Marvelfilms is Doctor Strange prima te doen, verwacht echter niet te veel.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Marvel Studios.

Lees meer

Laatste reacties

rogue  |  16-03-2017

Risicoloos zou ik de keus voor Dr Strange niet noemen....toch een afwijkende 'held' (die ook nog eens onbekend is bij het grote publiek) waarvan de 'mystieke' t...
Lees meer >

jeroeni  |  16-03-2017

Waarom? Er zijn nog steeds heel veel kopers van DVD's. Niet zozeer hier op het forum, maar DVD-recensies worden nog steeds vaak gelezen. Tuurlijk zouden we lie...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  16-03-2017

Gegeven paard mag je niet in de bek kijken maar dat is in dit geval te veel eer voor hun.:lol: Of zullen ze zo dom zijn dat ze denken dat wij hier allemaal nog...
Lees meer >

jeroeni  |  16-03-2017

Wij hebben van Disney een DVD-exemplaar gekregen. Gegeven paard mag je niet in de bek kijken maar dat is in dit geval te veel eer voor hun.:lol: Of zullen ze ...
Lees meer >

WaymannDirector  |  16-03-2017

wij hebben van disney een dvd-exemplaar gekregen. hahahaha
Lees meer >

Ludo Keeris  |  16-03-2017

Waarom een DVD review ? Wij hebben van Disney een DVD-exemplaar gekregen.
Lees meer >

jeroeni  |  16-03-2017

Waarom een DVD review ?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:0
8.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 8
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots