Light between Oceans, The

Totaalbeoordeling:

7.4
Blu-ray

Samenvatting

De door De Grote Oorlog getraumatiseerde Tom (Michael Fassbender) kiest ervoor om vuurtorenwachter te worden op een eiland aan het einde van de wereld en zijn rust te hervinden. In het dichtstbijzijnde dorp ontmoet hij Isabel (Alicia Vikander) door wie hij niet alleen rust, maar ook weer plezier in het leven krijgt. Het stel is zielsgelukkig en denkt al snel aan gezinsuitbreiding. Ondanks al het geluk dat Tom en Isabel ondervinden, lukt het niet om een kind te krijgen. Op een ochtend ontdekt Tom een aangespoelde boot met een pasgeboren baby en diens overleden vader. Een geschenk uit de hemel en het begin van een meeslepend drama.

Commentaar

The Light between Oceans is de nieuwste film van Derek Cianfrance, die eerder The Place Beyond the Pines en Blue Valentine maakte. Het resultaat is een mooi gefilmde acteursfilm boordevol drama.

In de basis is de film heel simpel; een man en vrouw ontmoeten elkaar, lukt het niet om een kind te krijgen en stuiten op een moreel en vooral emotioneel vraagstuk. Wat The Light between Oceans de moeite waard maakt, is de uitvoering. Cianfrance schetst in prachtige beelden een zeer realistische sfeer waarbij hij grotendeels alles op zijn beloop laat zoals in het echte leven. Acteurs krijgen de ruimte om op de omgeving en elkaar te reageren, waardoor je als kijker alle relaties ziet ontwikkelen en waardeert, naast de omgeving waar de film zich afspeelt een eigen rol toebedeelt. Het kabbelend tempo waarmee dit gebeurt, is hierbij voor een groot deel voor lief te nemen, hoewel dit niet voor ieders aandachtspanne is weggelegd.

Het lastige aan deze manier van filmen is echter wel dat The Light between Oceans een eigenlijke focus mist en geen duidelijke structuur volgt. Er is een duidelijke rode draad, maar deze komt en gaat wanneer de acteurs hier ogenschijnlijk vanachter de camera op zijn gewezen. Er zijn geen heel intrigerende personages, onvoorspelbare plotontwikkelingen, louter acteurs en hun vaak serieuze emoties. Buiten enkele spontaniteiten is er geen moment van verademing of iets anders dan het drama dat aandacht van de kijkers opeist. Dit is natuurlijk niet negatief te noemen, maar het maakt de film op den duur wel wat eentonig en hierdoor een wat lange zit.

Zoals eerder vermeld, zijn de absolute sterren van The Light between Oceans de acteurs. De verschillende bijfiguren maken niet al te veel indruk, maar Michael Fassbender en Alicia Vikander volop. Vikander straalt van begint tot eind en vertolkt de rol van onschuldig meisje voor het eerst in de grote wereld tot volwassen vrouw met de daarbijhorende lasten en keuzes zeer overtuigend. Fassbender is zoals van hem te verwachten viel ingetogen en wat zwaarder in zijn acteren, maar dit komt de film enkel ten goede. Cianfrance heeft een prachtige wijze spontane momenten van Vikander, Fassbender en hen samen weten vast te leggen, die je als kijker voor honderd procent doet geloven in de ervaringen van en de chemie tussen de twee. Rachel Weisz oogt minder spontaan en wat ongemakkelijk in haar rol, waarbij het gissen is in hoeverre dit beoogd is. Haar laatste scène is misschien wel de innemendste van de gehele film.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 132 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 2.0 - Commentaar
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: E1 Entertainment
EAN: 8713045248338

Extra's

  • Audiocommentaar
  • Bringing The Light to Life
  • Lighthouse Keeper

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De BD-uitgave van The Light between Oceans heeft een niet anamorfe beeldverhouding van 2.40:1. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

The Light between Oceans ziet er op deze BD-uitgave prima uit. Conform de tijdsperiode bestaat The Light between Oceans vooral uit bruintinten met verschillende (gele) kleuraccenten. Er is sprake van een hoog contrast, waardoor alle aanwezige kleuren goed naar voren komen. The Light between Oceans is op deze BD-uitgave vol detail en alles oogt scherp, ook in de achtergrond. Er wordt in de film enkel gebruik gemaakt van natuurlijke belichting, wat verschillende mooie beelden van de opkomende zon met zich meebrengt, maar waardoor verschillende scènes ook wat overbelicht of juist te donker zijn. Overal is er sprake van redelijke ruis, wat hier en daar kan storen. Hierbuiten zijn er geen artefacten te bespeuren.

Geluidskwaliteit

The Light between Oceans kent op deze BD-uitgave zowel een Engels- als Franstalig DTS-HD Master Audio 5.1 track (24-bit/48kHz). Hier zal het eerstgenoemde, oorspronkelijke track beoordeeld worden.

De focus van de film is vooral de dialogen, die via het middenkanaal worden gepresenteerd. Voor het grootste deel zijn de stemmen scherp en helder te horen, hoewel soms iets te zacht in de mix. Bij scènes die zich binnen afspelen klinken dialogen ietwat hol, hoewel nergens storend. De grote ster van dit geluidstrack zijn de omgevingsgeluiden, die een grote invloed hebben op de sfeer van de film. Via de surroundkanalen worden kijkers bij alle scènes die zich op het vuurtoreneiland getrakteerd op het constante geruis van de wind, vogels en andere natuurgeluiden. De aanwezige geluidseffecten zijn redelijk gelaagd en worden tevens via de surroundkanalen gepresenteerd. Instrumentale muziek is voor een groot deel van de film te horen en bevat enkele mooie pianothema's..

Extra's

Op deze BD-uitgave van The Light between Oceans is er vanuit het geanimeerde hoofdmenu de optie om de film integraal of vanaf een hoofdstuk af te spelen, zijn de talen in te stellen, naast de mogelijkheid om de verschillende extra's te bekijken/in te schakelen.

Audiocommentaar
Regisseur Cianfrance en diens professor filmstudies Phil Solomon geven samen inzichten in de film zoals acteurs, de ontwikkeling van het script/de film en (geluids)montage, maar ook hoe dergelijk zaken van belang zijn bij films in het algemeen. Een mooie toevoeging!

Bringing The Light to Life (17 min.)
Een uitgebreide Making Of waar het vooral gaat om de relatief uniek manier waarop regisseur Derek Cianfrance te werk gaat, de betekenis en ontwikkeling van het verhaal naast de ervaringen van de hoofdrolspelers. Erg de moeite waard

Lighthouse Keeper (5 min.)
Iets meer informatie over de andere hoofdrolspeler uit The Light between Oceans, het eiland waarop het leeuwendeel van de film zich afspeelt. Buiten het vinden van het perfecte eiland en de sfeer die er hangt, wordt er aandacht besteed aan de aanwezige en voor The Light between Oceans cruciale vuurtoren.

Conclusie

Wanneer Tom en Isabel elkaar ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht. Helaas lukt het niet om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Het geluk lijkt ze toe te lachen in de vorm van een aangespoelde boot met een pasgeboren baby, maar dit roept gelijk al morele vragen op. The Light between Oceans is een prachtig uitziend, zeer goed geacteerd drama waarbij er voor gekozen is alles zo realistisch mogelijk over te doen komen. De emoties en relatieontwikkelingen komen hierdoor zeer goed uit de verf, maar helaas kabbelt de film in tempo en mist het verhaal focus en afwisseling. Deze BD-uitgave kent een goede beeldkwaliteit. Qua geluid is er ook niet veel te klagen. De aanwezige extra's zijn niet groot in kwantiteit, maar van goede kwaliteit.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door E1 Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7.5
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
7.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.