Sing


Samenvatting

In een wereld waar alle dieren als mensen in harmonie leven besluit Buster Moon (Matthew McConaughey) een talentenjacht uit te schrijven om zijn theater te redden. Na de audities blijven er vijf talenten over waarmee Buster aan de slag gaat. Dit zijn: Het varken en huismoeder Rosita (Reese Witherspoon), die samen met de flamboyante Gunter (Nick Kroll) een duo vormt. Mike (Seth MacFarlane), een muis die niet uit de problemen kan blijven. De gorilla Johnny (Taron Egerton), die moet kiezen tussen een carrière bij zijn vader als bankovervaller of een carrière in de muziek. Ash (Scarlett Johansson), het stekelvarken met een prachtige stem, die in de schaduw van haar vriendje leeft. En tenslotte de extreem verlegen Meena (Tori Kelly), een olifant met een prachtige stem. Alle talenten denken kans te maken op de prijs van 100.000 dollar.  Wat ze niet weten, is dat Buster deze nog wel even moet regelen.

Commentaar

Sing is de nieuwste film uit de Illumination-studio. Een animatiestudio die vooral bekend is van de gele Minions, maar met films als Secret Life of Pets en nu ook Sing steeds meer een eigen plaats lijkt te vinden in het animatielandschap. Op het eerste gezicht doet Sing erg denken aan de Disneyfilm Zootropolis. Ook in die film leven dieren met elkaar in harmonie en gedragen ze zich net als mensen met dezelfde soorten banen en dromen. Sing zal zeker geïnspireerd zijn door deze Disneyfilm, maar geeft genoeg een eigen draai aan het concept om zichzelf te onderscheiden. De karakters zijn stuk voor stuk erg leuk en voldoende uitgediept. Met name het verhaal van Buster, de koala die door het harde werken van zijn vader de kans heeft gekregen om een eigen theater te bezitten, maar er maar niet in lijkt te slagen om het winstgevend te maken, is erg goed uitgewerkt en zorgt ervoor dat de kijker al snel in de film zit. De muziek past goed bij de sfeer van de film, hoewel het de vraag is in hoeverre deze nummers de tand des tijds zullen doorstaan. De stemmencast heeft verrassend goede zangstemmen, wat er voor zorgt dat de vele liedjes een plezier zijn om naar te luisteren. De film is geschreven en geregisseerd door Garth Ennings, voor wie dit de eerste animatiefilm is. Dit is echter geen moment te zien, want de film ziet er prachtig uit. De stad leeft echt en al snel vergeet je dat je zit te kijken naar dieren. Het grote nadeel van de film is de reclamecampagne rondom de film. Al ruim een half jaar van tevoren is de trailer van Sing voor ongeveer elke animatiefilm in de bioscoop te zien geweest. Nou zou dit geen ramp zijn, als deze niet zo ongeveer het volledige verhaal laat zien. Doordat ik deze trailer diverse malen in de bioscoop heb gezien, trok de film mij in eerste instantie niet echt meer. Iets wat onterecht is, want Sing is goede film, die geschikt is voor jong en oud. Het is een echte feelgood-film, die liefhebbers van animatie zeker een kans moeten geven. Probeer echter de trailer te vermijden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Komedie
Regio: 2
Jaar: 2017
Speelduur: 108 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Universal
EAN: 5053083107482

Extra's

  • Minifilms
  • Faith muziekclip
  • Set It All Free tekstvideo
  • Zing en dans Faith
  • Het Sing netwerk
  • Beste van Gunter

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van Sing wordt weergegeven met een beeldverhouding van 1.85:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is uitstekend. De film heeft geen last van storende fouten. Op het zwartniveau en het contrast valt ook niks aan te merken. De kleuren zijn mooi vol. De transfer bevat veel details,  de dieren zien er prachtig uit en zeker bij degenen met haar heb je als kijker het gevoel dat je ze zo zou kunnen aaien. De film heeft Nederlandse ondertiteling, deze wordt duidelijk onder in het beeld weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Sing bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor, een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Vlaams en een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Nederlands audiospoor. Voor deze recensie is gebruik gemaakt van het Dolby Digital 5.1 Engelse audiospoor. Het geluid is van een zeer goede kwaliteit. De dialogen komen door de daarvoor bestemde speakers en zijn altijd goed te verstaan, ook tijdens de soms zeer aanwezige omgevingsgeluiden. Sing bevat een flink aantal nummers gezongen door de verschillende beesten en deze maken veelvoudig gebruik van de subwoofer. Naast gezongen nummers heeft de film ook nog een instrumentale soundtrack, die toevoegt aan de sfeer.

Extra's

De DVD-uitgave van Sing begint met een aantal promotietrailers, om de kijker vervolgens in een interactief menu te laten kiezen voor de film, een scène, instellingen of voor de extra’s. De extra’s zijn allemaal voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Minifilms (16 min.)
Drie minifilms van ieder vier minuten met wat minder prominente karakters in de hoofdrol. Een leuke extra die ervoor zorgt dat liefhebbers van de film nog even terug kunnen in de wereld van Sing. Daarnaast komen de makers van de shorts ook nog even aan het woord om uit te leggen waarom ze voor juist dit verhaal hebben gekozen.

Faith muziekclip (3 min.)
De clip van de titelsong van de film, Faith, gezongen door Stevie Wonder en Ariane Grande.

Set It All Free tekstvideo (4 min.)
Het nummer Set It All Free gezongen door Scarlett Johansson, met beelden van de film en de tekst in beeld.

Zing en dans Faith (6 min.)
Een choreograaf doet een aantal dansen voor op het nummer Faith. Vooral leuk voor kinderen die graag meedansen met de film.

Het Sing netwerk (13 min.)
Vier reclames in de wereld van Sing en een fictieve documentaire over de verschillende personages in de film. Erg leuk om te zien.

Beste van Gunter (1 min.)
Een aantal scènes van Gunter achter elkaar, een vrij nutteloze extra.

Conclusie

Buster Moon schrijft een talentenjacht uit om zijn theater te redden. Wat de deelnemers echter niet weten is dat de 100.000 dollar prijzengeld nog wel even moet worden geregeld. Sing lijkt in eerste instantie erg op de Disneyfilm Zootropolis, maar al vrij snel wordt duidelijk dat de film zich voldoende onderscheidt. De stemmencast is uitstekend en heeft verrassend goede zingstemmen. De karakters zijn voldoende uitgewerkt en zorgen ervoor dat de kijker als snel in de film zit. De DVD-uitgave is uitstekend met een goede beeld- en geluidskwaliteit en een flink aantal leuke extra’s. Met name de drie minifilms en de reclames zijn zeer de moeite waard. Sing is een echte feelgood-film die geschikt is voor jong en oud en een aanrader voor liefhebbers van animatiefilms.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.