Fifty Shades Darker


Samenvatting

Anastasia (Dakota Johnson) heeft spannende avonturen beleefd met de steenrijke en ook nog eens niet bepaalde lelijke Christian (Jamie Dornan). Aanvankelijk was het nog spannend in de slaapkamer, maar na verloop van tijd werd hij wel erg ruw. Dat hij niet bereid was zich kwetsbaar op te stellen en te praten over waarom hij is zoals hij is, was voor Anastasia de spreekwoordelijke druppel. Ze beëindigde de relatie en bouwde weer een leven voor zichzelf op. Maar opeens staat Christian weer voor haar neus. En alle gevoelens van vroeger komen weer boven. Hij belooft zijn leven te beteren. Zal ze hem dan toch nog een tweede kans geven? Ze besluit ervoor te gaan en de relatie is dit keer inderdaad anders dan de vorige keer. Er zijn geen regels meer of straffen. En Christian durft nu ook spreekwoordelijk steeds meer van zichzelf bloot te geven. Er zijn echter wel anderen die zich met hun relatie willen bemoeien. Waaronder een voormalig minnares van Christian. En na verloop van tijd komen toch ook zijn donkere kanten boven. Zijn Anastasia en Christian voor elkaar gemaakt of is hun relatie uiteindelijk toch gedoemd te mislukken?

Commentaar

Nog voor het uitkomen van het eerste deel van Fifty Shades of Gray hadden hoofdrolspeler Dakota Johnson en Jamie Dornan al getekend voor de vervolgen. Maar de studio wilde eerst de commerciële resultaten afwachten. Toen ze die zagen, zeiden ze waarschijnlijk sneller ‘ja’ tegen de vervolgen dan je het woord ‘kassa’ kunt zeggen. De boeken verkochten tientallen miljoenen exemplaren, de film deed daar nog een schepje bovenop. Ruim een half miljard dollar bracht deel één op. Het vervolg is er dan ook gekomen en uiteraard staat het derde deel van de trilogie ook in de planning. Het eerste deel eindigde op een manier die schreeuwde om een vervolg. En het grootste deel van de doelgroep zit hier vast ook met smart op te wachten. De titel suggereert dat de materie dit keer een stuk zwaarder is, maar dit valt reuze mee. Fifty Shades Darker doet heel goed haar best om een serieuze en diepgaande film te zijn, maar faalt daarin jammerlijk. Het was zoveel leuker geweest als de film een beetje luchtiger was geweest. Deze toonzetting had veel beter gepast bij het hele concept. Uiteindelijk komt de doelgroep voor de pikante seksscenes, zoals we die niet vaak zien in mainstream bioscoopfilms. Dat daar iets van een verhaal bij hoort is begrijpelijk, maar hier is men echt doorgeschoten. Talloze subplots worden geïntroduceerd en vervolgens ook weer afgeraffeld of helemaal in de steek gelaten. De montage is jammerlijk slecht. Scènes worden soms op de gekste momenten afgebroken en er is geen logische lijn tussen de verschillende subverhalen. Er gebeurt zodanig veel dat de film voor het grootste deel wel onderhoudend blijft, maar er is veel te weinig focus. Dakota Johnson heeft een bepaalde onschuld en luchtigheid over zich, waardoor het allemaal weer wat beter te behappen valt. Jamie Dornan daarentegen kent geen ander gezicht dan bloedserieus. Zijn acteervermogen blijkt ook zeer beperkt te zijn. Wel heeft hij voor deze film extra veel aandacht aan zijn lichaam besteed. Door de langere voorbereidingstijd kon dit ook. Hierdoor komt zijn personage in fysieke zin imposanter over. Het moeilijkste aan de Fifty Shades-films zou altijd al zijn om tot een juiste toonzetting te komen. Helaas is het dan ook dat met name niet gelukt is. Had de film zichzelf een tikkeltje minder serieus genomen, dan had het best wat kunnen worden. Nu is het vooral een mislukt drama wat je aan het lachen kan maken om de verkeerde redenen. Het zal het commerciële succes van de film niet in de weg staan, maar Fifty Shades Darker is naar alle maatstaven een slechte film geworden.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Romantiek
Jaar: 2017
Speelduur: 131 min
Verpakking: Blu-ray Duo Keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Frans
 • DTS 2.0 - Engels
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083108427

Extra's

 • Twee versies van de hoofdfilm
 • A tease To Fifty Shades Freed
 • Deleted Scenes
 • Writing Darker
 • A Darker Direction
 • Dark Reunion
 • New Threats
 • The Masquerade
 • Intimate With Darker

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Fifty Shades Darker heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Fifty Shades Darker is digitaal geschoten. Het resultaat is een zeer strak en consistent haarscherp beeld. De kleuren zijn ook mooi pakkend en maken het tot een levendig geheel. Alle decor- en kledingstukken en de kleinste details in gezichten en dergelijke komen allemaal uitstekend tot hun recht. De keuze voor felle kleuren is een juiste geweest, want de film is best donker en soms is er niet al te veel kleur in beeld. Tijdens deze donkere scènes is er wel altijd voldoende schaduwdetail. Ook het zwartniveau is uitstekend. Bij weinig licht is er soms een heel kleine beetje ruis zichtbaar, maar dit is op geen enkel moment storend. Al met al is dit een uitstekende beeldpresentatie.

Geluidskwaliteit

Fifty Shades Darker wordt ondersteund door een DTS-HD Master 7.1-track (24-bit/48khz). Dit is nu niet direct een film waarvan je zou denken dat een audiotrack met de hoogste specificaties noodzakelijk is. Dit valt nog mee, want er wordt slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Er zit veel gelaagdheid in het geluid. Kleine details worden helder weergegeven en daarbij wordt goed gebruik gemaakt van alle beschikbare speakers. Ook is er zo nu en dan een scène – zoals een helikoptervlucht – die meer mogelijkheden biedt. Van die mogelijkheden wordt op dat moment ook gebruik gemaakt. Er zit ook veel muziek in de film en deze komt met precies het juiste volume en een goede spreiding je huiskamer binnen. Samengevat komt deze BD-uitgave van Fifty Shades Darker met een goed gebalanceerde en zeer complete audiotrack.

Extra's

De extra’s zijn vanuit het hoofdmenu te benaderen. Ze worden hieronder nader omschreven. De beeldkwaliteit is in HD, de audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) en de extra’s zijn Nederlands ondertiteld.

Twee versies van de hoofdfilm
Je hebt de keuze uit de bioscoopversie of iets langere versie met nog wat meer expliciete beelden erin.

A tease To Fifty Shades Freed (1 min.)
Een preview van het derde deel.

Deleted Scenes (2 min.)
Een tweetal korte verwijderde scènes.

Writing Darker (3 min.)
Over het schrijven van het vervolg. Daarbij wordt de auteur van de boeken bevraagd.

A Darker Direction (5 min.)
Deze extra gaat over regisseur James Foley en heeft een hoog ‘kijk hem eens geweldig zijn’ gehalte.

Dark Reunion (8 min.)
Regisseur James Foley doet de gunst terug en spreekt vol lof over de cast.

New Threats (9 min.)
Hier gaan we wat dieper in op sommige van de nieuwe personages uit dit deel.

The Masquerade (7 min.)
Een inkijkje in het maken van een specifieke scène uit de film met een gemaskerd bal.

Intimate With Darker (7 min.)
Over de seksscènes in de film. Hoe ze gemaakt zijn en wat de achterliggende diepere betekenis ervan is.

Conclusie

Anastasia was helemaal klaar met Christian. Maar wanneer hij opeens weer in haar leven verschijnt, besluiten ze het toch weer samen te proberen. Hun relatie is dit keer anders, maar er zijn invloeden van buitenaf en van binnenuit die maken dat hun relatie niet alleen maar over rozen gaat. Zijn ze voor elkaar gemaakt of toch gedoemd te mislukken? Fifty Shades Darker is het tweede deel uit de trilogie en biedt vooral meer van hetzelfde. Het is een barslechte film geworden, waarbij het grootste probleem de te serieuze toonzetting is. Maar dit zal het succes van de film vast niet in de weg staan. De BD-uitgave is technisch dik in orde met een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De extra’s lijken in aantal groot maar zijn in speelduur en diepgang beperkt. 

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Grof Seks DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
3

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:3
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:6
4.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.