Baby Driver

Recensent:
Vincent Vernel
27-06-2017

Totaalbeoordeling:

7.9
Bioscoop

Samenvatting

Crimineel meesterbrein Doc (Kevin Spacey) wisselt altijd de samenstelling van zijn team voor elke nieuwe klus. De enige die sinds hun ontmoeting steevast een plekje heeft, is de zwijgzame en muziekliefhebbende Baby (Ansel Elgort), aangezien hij in elke situatie, in welke auto dan ook de politie weet te ontvluchten. Baby heeft een schuld bij Doc en eigenlijk ook niets anders om voor te leven. Op een middag leert hij de vrolijke bediende Debora (Lily James) die hem een andere toon laat zingen en doet inzien dat een leven als misdadiger op de lange termijn niets voor hem is. Met keiharde en deels compleet gestoorde mensen als Doc, Buddy (Jon Hamm), Darling (Eiza González), Bats (Jamie Foxx), Griff (Jon Bernthal) en Eddie No-Nose (Michael Peter Balzary) tegen je is het echter zeer gevaarlijk en slecht voor je gezondheid om weg te lopen.

Commentaar

Schrijver/regisseur Edgar Wright staat bekend als een creatieve en eigenzinnige filmmaker die terecht een 'auteur' wordt genoemd dankzij de 'Cornetto-trilogie' (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World's End) en Scott Pilgrim vs. The World. Wrights regiestijl en humor is onmiddellijk herkenbaar, de energie en liefde voor het vak spat af van elk frame. Baby Driver is een stuk gestroomlijnder en voor een groot deel ingetogener dan Wrights eerdere werk, maar zeker het kijken waard. Het verhaal is zeer rechttoe rechtaan en volgt vrij slaafs de clichés van een gemiddelde misdaadthriller. Alles voelt vrij traag en simpel aan in de eerste helft van Baby Driver, maar het crescendo waar dit allemaal toe leidt is om je vingers bij af te likken. In het laatste deel gaat alles heel snel, is er ruimte voor Wrights kenmerkende humor en over-the-top actie. De actie is prachtig gefilmd en zeer vakkundig getimed op de muziek. De soundtrack van Baby Driver is vrij divers en een genot om naar te luisteren, maar omdat er continu flarden van muziek te horen zijn, kan er bij sommige kijkers lichte vermoeidheid optreden (“Speel nou eens één keer een stuk helemaal!”). Alle acteurs in Baby Driver hebben duidelijk plezier in wat ze doen wat het een genot maakt om naar ze te kijken. Kevin Spacey en Jon Hamm zorgen voor enkele hoogtepunten in de film, maar Ansel Elgort houdt zich prima staande tussen deze 'heavy hitters'. Aangezien haar rol vrij klein en vooral erg cliché is, maakt Lily James helaas maar een geringe indruk, hoewel ze wel haar stinkende best doet in elke scène die ze samen met Elgort heeft. Jamie Foxx is wat overdadig aanwezig, wat binnen de context van Baby Driver uiteindelijk goed uitpakt.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Actie, Misdaad
Jaar: 2017
Speelduur: 113 min

Conclusie

Na zijn eerdere (kritische) sucessen weet Edgar Wright met Baby Driver wederom een eigenzinnige en stijlvolle film neer te zetten, zij het een stuk ingetogener. Het verhaal zit vol clichés zonder echte indrukwekkende twists en in het eerste deel is de film wat traag, maar dit kan de uiteindelijke pret niet drukken. Een simpele film vol mooie actie, prima acteerwerk en een soundtrack die die van Guardians of the Galaxy of Drive kan evenaren. Niet Wrights beste, maar een prima film om eens te bekijken.

Laatste reacties

elvis  |  20-08-2017

leuk film en goed verhaal
Lees meer >

Coen P.  |  26-07-2017

Het afstemmen van beeld op geluid (of geluid op beeld) werd voor mij al snel een gimmick en eerder irritant dan goed.
Lees meer >

Eric B.  |  30-06-2017

Gisteren in de bios gezien, ik vind de stijl van deze film echt geweldig, ook dat alles op de maat van de muziek gaat, de muziek past ook perfect bij het geheel...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.