A Cure For Wellness

Totaalbeoordeling:

7.8
DVD

Samenvatting

Lockhart (Dane DeHaan) probeert hogerop te komen in zijn organisatie. Om dit te bewerkstelligen neemt hij de opdracht aan om één van zijn bazen op te halen uit een wellnesscenter in de Zwitserse Alpen, waar hij naartoe is gegaan om te profiteren van het bijzondere water dat daar te vinden is. De gasten van het wellnesscenter zijn voornamelijk oudere mensen met succesvolle carrières, maar de grote uitzondering is de jonge Hannah (Mia Goth), die naar eigen zeggen speciaal is. De eigenaar van het wellnesscenter, Volmer (Jason Isaacs), ziet Hannah als een dochter omdat ze al zolang bij hem is. Door omstandigheden duurt het bezoek van Lockhart aan het wellnesscenter langer dan gepland. Hij begint steeds meer te twijfelen over wat echt is en wat niet en wat de reden is waarom niemand ooit weg wil uit het wellnesscenter.

Commentaar

Mysterie speelt een erg grote rol in A Cure For Wellness, de nieuwste film van regisseur Gore Verbinski. Verbinski is o.a bekend van de Pirates of the Carribean-films, maar ook van de Amerikaanse remake van The Ring, waar A Cure For Wellness bij vlagen ook wel iets weg van heeft. Het mysterie is in de eerste helft van de film erg goed uitgewerkt. Je wordt als kijker echt met Lockhart meegenomen in het wellnesscenter en ontdekt samen met hem wat er allemaal aan de hand is. Juist doordat je alles vanuit zijn perspectief ziet, twijfel je als kijker ook heel erg aan wat er echt is en wat niet. Dit is erg goed gedaan. Het is dan ook jammer dat in het laatste gedeelte van de film een aantal erg vreemde keuzes wordt gemaakt. De film is met zijn 141 minuten aan de lange kant en dit merk je met name in de conclusie van de film. De locatie is prachtig en draagt goed bij aan het mysterie. Ook de keuzes voor shots zijn erg goed gedaan en dragen echt bij aan de sfeer. Regisseur Gore Verbinski is dan misschien ook wel de grootste ster van de film, omdat hij echt een wereld heeft gecreëerd. De acteurs doen het erg goed, maar met name de jonge Hannah, gespeeld door Mia Goth, springt er uit. Ze zet de onschuld van haar karakter uitstekend neer, waardoor je als kijker echt met haar meeleeft en de keuzes van Lockhart begrijpt. De instrumentale soundtrack is erg sterk en draagt veel bij aan de sfeer. Het is jammer dat de film wat aan de lange kant is en dat het einde wat de bocht uitvliegt, anders was A Cure For Wellness een absolute aanrader in zijn genre. Nu is de film leuk voor een keertje en de moeite waard voor de mooie beelden en het uitstekende eerste deel van de film, maar heeft de film weinig herkijkwaarde.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Mysterie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2017
Speelduur: 141 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: 20th Century Fox
EAN: 8712626084259

Extra's

  • Verwijderde scène: It’s Wonderful Here
  • Meditaties
  • De muziek
  • Bioscooptrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van A Cure For Wellness wordt weergegeven met een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is uitstekend. De kleuren zijn bewust gemanipuleerd om bij te dragen aan het mysterie en dit ziet er goed uit. Het beeld bevat geen storende compressiefoutjes. Er is bewust voor gekozen om personen en objecten op een ongewone manier in beeld te brengen. Een voorbeeld hiervan is de trein die de tunnel in gaat of Hannah in het water. Daardoor raakt de kijker niet ‘gewend’ aan de beelden. De details zijn uitstekend en ook in de donkere scènes is alles goed te volgen. De DVD-uitgave bevat Nederlandse ondertiteling, die duidelijk onderin het beeld wordt weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van A Cure For Wellness bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dit is van een erg goede kwaliteit. Daarnaast bevat de DVD-uitgave ook nog een Frans, Duits en Italiaans 5.1 audiospoor, die voor deze recensie buiten beschouwing zijn gelaten. De dialogen zijn duidelijk te verstaan door de daarvoor bestemde speakers en worden nooit overstemd door de omgevingsgeluiden, die ook veelvuldig aanwezig zijn. Naast de dialogen boven water zijn er ook momenten waarop Lockhart zich volledig onder water bevindt en ook geluiden hoort. De kijker hoort de geluiden dan zoals Lockhart ze hoort en dit werkt uitstekend. De subwoofer wordt vooral gebruikt voor de instrumentale soundtrack, maar er zitten wel een paar actiescènes in de film waarin deze ook duidelijk aanwezig is. De film bevat een uitstekende instrumentele soundtrack, die erg goed bij de sfeer van de film past.

Extra's

Bij het opstarten van de DVD van A Cure For Wellness krijgt de kijker een aantal shots van de film. Vervolgens kan er vanuit een statisch menu met achtergrondgeluid worden gekozen om de film af te spelen, om de taal en ondertiteling in te stellen, om een scène te selecteren of om naar het menu met  de extra’s te gaan.

Verwijderde scène: It’s Wonderful Here (5 min.)
Een scène die de film niet heeft gehaald, maar wel echt iets toevoegt aan het verhaal. Er is een stuk in de film waarin Lockhart niet zichzelf lijkt te zijn en deze scène licht dit verder toe.

Meditaties (9 min.)
Het gaat hier om drie meditatiesessies die de patiënten van dokter Volmer waarschijnlijk krijgen. De beelden bij de stem zijn zeer vreemd en passen goed bij de algehele sfeer van de film

De muziek (4 min.)
Een extra over het opnemen van de instrumentale soundtrack door Benjamin Wallfisch en zijn orkest. Leuk om te zien.

Bioscooptrailers (5 min.)
Alle trailers die tijdens de promotiecampagne van de film zijn verspreid, zijn hier nog eens terug te kijken.

Conclusie

De jonge en ambitieuze Lockhart komt om hogerop te komen bij zijn bedrijf terecht in een mysterieus wellness center in de Zwitserse Alpen, waar niks is wat het lijkt en waar niemand ooit meer weg lijkt te willen. A Cure For Wellness is de nieuwste film van regisseur Gore Verbinski en draait helemaal om het mysterie van het welness center. Zeker het eerste deel van de film is erg goed uitgewerkt en neemt de kijker door de ogen van Lockhart steeds verder mee in het mysterie. Helaas is de film met 141 minuten aan de lange kant en stelt het slot nogal teleur. De cast is uitstekend en de film bevat erg veel mooie beelden. Zowel de beeld- als de geluidskwaliteit is uitstekend, maar helaas bevat de DVD-uitgave van A Cure For Wellness maar een beperkt aantal extra’s. Door de minpuntjes zal de film geen klassieker in zijn genre worden, maar voor liefhebbers van mysterieuze films is A Cure For Wellness zeker leuk voor een keertje.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door 20th Century Fox.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:2
9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.