Boss Baby, the


Samenvatting

Tim (Miles Bakshi) heeft het goed voor elkaar. Dit jongetje heeft twee liefhebbende ouders en een levendige fantasie. Zijn vader (Jimmy Kimmel) en moeder (Lisa Kudrow) hebben altijd alle aandacht voor hem. Het ontbreekt Tim aan niets dat zijn jonge hartje begeert. Totdat er op een dag een nieuwe toevoeging aan het gezin komt. Zijn nieuwe broertje is uiteraard nog maar een baby, maar het blijkt niet zomaar een baby. De baby is niets meer of minder dan een baas baby (Alec Baldwin). Een deel van de totale populatie aan pasgeborenen wordt elk jaar uitverkoren om leidinggevende te worden. Het kereltje is al in staat om te praten en kan snode plannen smeden. Tim heeft deze plannen door, maar The Boss Baby is slim genoeg om te voorkomen dat hun ouders het doorzien. Aanvankelijk is er hierdoor begrijpelijkerwijs niets dan haat en nijd tussen de broertjes. Totdat er een gezamenlijke vijand opduikt. Honden dreigen de toppositie van baby’s over te nemen als het gaat om schattige huisgenoten. Een groot huisdierenbedrijf is bezig met een nieuw prototype hond, die oogverblindend schattig is. Als deze massaal op de markt wordt gebracht is het gedaan met de populariteit van de baby’s en kinderen. Tim en The Boss Baby slaan daarom de handen ineen om de gezamenlijke vijand een halt toe te roepen. En onderweg leren ze een hoop over zichzelf, over elkaar en over de relatie tussen hen beiden.

Commentaar

Na het lezen van bovenstaande samenvatting van het verhaal duizelt het je misschien een beetje. Er is toch wel een behoorlijk creatieve geest voor nodig om een inventief verhaal als dit te bedenken. Tijdens het kijken vraag je je dan ook continu af waar het nu weer heen gaat en hoe men het verhaal nog weer verder weet te rekken. En telkens lukt dat. Dat is al een prestatie op zich. Had deze creativiteit nu maar meer doorgewerkt in de rest van de film. De kwaliteit van de animatie is technisch uitstekend te noemen. Alles is haarscherp in beeld en er zijn voldoende details zichtbaar. De visuele inventiviteit is echter een stuk minder. We hebben het allemaal al eens eerder gezien. Maar misschien wel het allergrootste gebrek aan The Boss Baby is het totale gebrek aan humor. Ja, uiteraard zitten er wel grappen in, maar deze treffen geen doel. Het grootste deel heeft betrekking op de jongste kijkertjes. Af en toe is er een knipoog voor volwassenen. Deze momenten zijn echter schaars en als de grappen voor volwassenen komen dan zijn ze echt té flauw of gemakkelijk. Wat de film nog wel weer wat opkrikt is de kleurrijke stemmencast. Wie had ooit gedacht dat Alec Baldwin zo in zijn element zou zijn in een rol als baby? Een ook de kleine rol van James McGrath als de levende wekker van Tim is vermakelijk. Deze wekker heet ‘Wizzie’ en is overduidelijk Gandalf uit The Lord of the Rings, al wordt de naam van de beroemde tovenaar nooit letterlijk zo genoemd. The Boss Baby is hyperactief en neemt nooit een adempauze. Daardoor is er altijd genoeg te zien. Helaas is alleen wat we zien lang niet altijd interessant genoeg. Deze animatie kun je gerust voorschotelen aan de kinderen, maar of je er zelf voldoende plezier aan zult beleven? Dat is nog maar zeer de vraag.   

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Animatie, Familie, Komedie
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 97 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • DTS 5.1 - Nederlands
 • DTS 5.1 - Duits
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • DTS 5.1 - Vlaams
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626069294

Extra's

 • Babycorp en jij
 • De forever puppy commercial
 • Baby’s vs. Puppy’s: welke vind jij het liefst?
 • De The Boss Baby en Tim’s schattenjacht door de tijd heen
 • Het undercoverteam van de The Boss Baby
 • Koekjes zijn voor kampioenen: een blik op babycorp
 • Broederlijke rivaliteit
 • Gelukkige toevallen: de verwijderde scènes van The The Boss Baby
 • Galerij
 • Bioscooptrailer
 • Wereld van Dreamworks
 • Sneak preview

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van The Boss Baby heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

De beeldkwaliteit biedt alles wat je van een recente animatiefilm mag verwachten. Het beeld is gestoken scherp en dichtbij en ver weg is er altijd heel veel detail zichtbaar. Het kleurenpallet is goed voorzien en ook het contrast is dik in orde. Dit blijkt nog het beste tijdens de droomsequenties van Tim, dan is de beeldkwaliteit op haar allerhoogste niveau. We kunnen er een lang verhaal van maken, maar het mag ook best kort blijven. Deze beeldpresentatie is gewoonweg uitstekend.

Geluidskwaliteit

The Boss Baby wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24 bit/48khz). De specificaties van deze track zijn prima te noemen. Voor de Dolby Atmos-track moet je je wenden tot de UHD-uitgave. Het geluid is rijk en dynamisch. Er zijn veel subtiele effecten die uit alle speakers op je afkomen. Door al deze details komt de film nog beter tot leven. Op momenten dat er sprake is van actie of een heel levendige omgeving is de track op haar best. Er is wel een duidelijk minpunt. Voor de rustige scènes moet het volume een tandje omhoog, maar datzelfde volume is voor actiesequenties dan vaak weer wat te veel van het goede. Als je daar gevoelig voor bent, dan zal je een aantal keer de afstandsbediening in de hand hebben om dit bij te stellen.

Extra's

Er is een leuk geanimeerd hoofdmenu beschikbaar. Vanuit daar kunnen een aantal extra’s worden aangeklikt. Deze worden hieronder apart vermeld.  De beeldkwaliteit is in HD, de audio is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) en de extra’s zijn Nederlands ondertiteld.

Babycorp en jij (3 min.)
Een extra binnen de wereld van de film zelf. Het betreft een promotiefilmpje voor nieuwe werknemers van Babycorp.

De forever puppy commercial (2 min.)
Alweer een in-film extra. Hier gaat het om een reclame voor de nieuwe puppy die is uitgevonden.

Baby’s vs. Puppy’s: welke vind jij het liefst? (3 min.)
In een fictief nieuwsitem worden deze twee schattige rivalen met elkaar vergeleken. Welke vind jij het schattigst?

De The Boss Baby en Tim’s schattenjacht door de tijd heen (4 min.)
Een korte film waarin Wizzie de kijker door de fantasiewereld van Tim leidt.

Het undercoverteam van de The Boss Baby (2 min.)
Een korte uitleg over wat van de bijrollen uit de film.

Koekjes zijn voor kampioenen: een blik op babycorp (4 min.)
Een korte blik op het verhaal met stukjes interviews van cast en crew.

Broederlijke rivaliteit (3 min.)
De cast en crew delen wat van hun eigen ervaringen van vroeger met broertjes en/of zusjes.

Gelukkige toevallen: de verwijderde scènes van The The Boss Baby (12 min.)
Deze scènes waren vaak nog in de conceptuele fase, maar zijn nu toch te zien met commentaar van de regisseur en de producent.

Galerij (3 min.)
Je kunt deze galerij met concept artwork zelf navigeren of automatisch laten afspelen in drie minuutjes.

Bioscooptrailer (2 min.)
Trailer van de hoofdfilm.

Wereld van Dreamworks
Muziekvideo’s en meer van andere producties van Dreamworks.

Sneak preview
Nog meer promotiemateriaal van andere titels van Dreamworks.

Conclusie

The Boss Baby is aangekomen en doet met zijn dominante en berekenende gedrag het gezinsleven van de jonge Tim op haar grondvesten schudden. De broertjes kunnen elkaar aanvankelijk wel schieten, maar worden gedwongen om samen te werken in de strijd tegen een gezamenlijke vijand: de puppy. The Boss Baby heeft een creatief uitgangspunt, maar de uitwerking is helaas een stuk minder. De animatie is nog van prima kwaliteit, al worden er hier geen plafonds doorbroken. Het voornaamste zwakke punt is het verhaal en dan in het bijzonder de humor. Deze zal de kinderen nog wel kunnen bekoren, maar voor volwassenen valt er in The Boss Baby weinig te halen. De BD-uitgave is prima verzorgd qua beeld- en geluidskwaliteit. De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Het geluid is ook goed, maar had iets meer in balans kunnen zijn qua volume. De extra’s zijn groot in aantal en divers van onderwerp, maar wel met een korte speelduur. Het lijkt dus een groot pakket, maar je bent er zo doorheen. De aanwezigheid van de extra’s maakt deze uitgave wel nog completer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
6.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.