Snatched


Snatched (Blu-ray)
Samenvatting

Emily Middleton (Amy Schumer) heeft het helemaal goed voor elkaar. Althans, dat vindt zij zelf. Haar schofterige vriendje denkt hier anders over. Zijn rockband komt eindelijk van de grond en op toer kan hij naar eigen zeggen aan veel meer vrouwen proeven. Dan is één vriendin maar karig en dus maakt hij het uit. Niet zo netjes natuurlijk, maar hij noemt ook nog een tweede reden: Emily gaat nergens heen in haar leven. Radeloos ploft Amy neer bij haar moeder Linda (Goldie Hawn) op de bank. Bij wie anders kun je terecht om gewaardeerd te worden voor wie je bent? Maar ook dat valt een beetje tegen. Haar moeder heeft de gewoonte om haar soms ronduit te beledigen. Maar daarnaast houdt ze ook erg veel van haar dochter. Emily had al een vakantie naar Ecuador geboekt en kan haar geld niet terug krijgen. Ze vraagt haar moeder nu om mee te gaan. Na het nodige tegenstribbelen gaat ze dan toch akkoord. De dames vertrekken naar dit zonnige maar ook gevaarlijke oord, waar hun relatie danig op de proef wordt gesteld. Ze belanden in de meest wilde avonturen in de jungle, waarbij ze hun leven lang niet altijd zeker zijn. Ze zijn volledig op elkaar aangewezen. Hierdoor leren moeder en dochter elkaar nog beter kennen.

Commentaar

Een 4,3. Dat is het schrikbarende lage cijfer dat deze film op het moment van schrijven krijgt op IMDB. Het geeft maar weer eens aan dat niets zo persoonlijk is als humor. Met de juiste mindset kunnen de recht-voor-je-raap grove en soms ronduit ongepaste grappen in Snatched best de juiste snaar raken. Natuurlijk heeft het verhaal weinig om het lijf en natuurlijk is het niet spannend. En als er dreiging is door vuurwapens, dieren of andersoortig (natuur)geweld, dan is er geen echte spanning. Maar dat is toch ook niet waar het om draait? Het verhaal is niets meer of minder dan een vehikel om zo veel mogelijk grappen op de kijker af te vuren. Wat dat betreft had Snatched net zo goed een stand-up comedy show kunnen zijn. En grappen die zijn er, vrijwel onafgebroken. Ze zijn vooral gebaseerd op stereotyperingen en ongepast sociaal gedrag. Maar beide dames, Amy Schumer voorop, brengen de grappen met verve en zichtbaar plezier tot leven. Dit maakt dat je wel van steen moet zijn willen niet op zijn minst een beperkt aantal grappen doel treffen. De stereotyperingen worden soms wel erg ver doorgevoerd. In Zuid-Amerika is het blijkbaar levensgevaarlijk, waar je ook bent. Je kunt op elk moment ontvoerd worden en niemand is te vertrouwen. Deze landen zullen niet al te blij zijn met de komst van deze film. Een verademing aan Snatched is ook dat er niet overmatig veel actie in zit. Als een komedie te veel een actiekomedie wordt, dan wil dit het nogal eens saai maken. Veel actie lijkt leuk, maar het is dan vaak te ongeloofwaardig en daardoor niet spannend. Snatched blijft ver van deze valkuil en de grappen voeren altijd de boventoon. Is deze film baanbrekend? Is de humor altijd hoogstaand? Is er enig oog voor politieke correctheid? Het antwoord is drie keer nee, maar juist dat maakt het zo leuk. Het is gewoon verstand op nul en genieten van het heerlijke spel van Schumer en Hawn tijdens hun gekke avonturen in de Zuid-Amerikaanse jungle.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Komedie
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 96 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Hindi
 • Dolby Digital 5.1 - Thais
 • Dolby Digital 5.1 - Urdu
 • DTS 5.1 - Deens
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • DTS 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, En vele andere
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626089278

Extra's

 • Audiocommentaar
 • Verwijderde scènes
 • Verlengde en alternatieve scènes
 • Bloopers
 • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Snatched heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Snatched speelt zich voor een groot deel af in de jungle. Kansen genoeg dus voor kleurrijke beelden die indruk maken. Het palet is echter juist wat ingetogen, waardoor de pracht en praal van de tropische jungle niet volledig tot haar recht komt. Het is allemaal vooral wat donker en stoffig. Ook is er een kleurfilter toegepast waardoor het beeld wat geliger is, waarschijnlijk om het vrolijker en zonniger te laten lijken. Daarnaast is er sprake van computergegenereerde onderdelen in de sets die soms wat minder scherp overkomen. Er zijn ook veel nachtelijke en beperkt belichte scènes. De hoeveelheid detail is dan nog wel voldoende, maar we hebben beter gezien. Het beeld van Snatched verdient een voldoende omdat het technisch wel op orde is, maar veel meer dan dat wordt hier ook niet geboden. Er blijven een heel aantal kansen liggen die hadden kunnen helpen om het beeld er beter te laten uitzien.

Geluidskwaliteit

Snatched wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24 bit/48khz). Daar waar het beeld niet direct uitblinkt is het geluid wel dik in orde. Er wordt maximaal gebruik gemaakt van elke kans op een goed geplaatst omgevingseffect. Dit is zeker zo als er actie te beleven valt, maar ook in de scènes daarbuiten. Hierdoor voegt de audio echt iets toe aan de beleving. Ondanks de focus op leuke effecten heeft ook de dialoog voldoende prioriteit gehouden. Deze is altijd uitstekend verstaanbaar. Van defecten is geen sprake. Een prima track dus.

Extra's

Voordat je in het hoofdmenu komt, worden er trailers van andere films afgespeeld. Vanuit het leuk geanimeerde hoofdmenu kunnen de extra’s worden benaderd. Deze worden hieronder besproken. De beeldkwaliteit is in HD, de audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) en de extra’s zijn Nederlands ondertiteld.

Audiocommentaar
Dit commentaar is ingesproken door regisseur Jonathan Levine. De regisseur geeft toelichting op hoe bepaalde scènes zijn opgezet en hoe de cast betrokken is geraakt bij de film.

Verwijderde scènes (13 min.)
Een lijst van tien verwijderde scènes. Ze kunnen los van elkaar of achter elkaar beluisterd worden.

Verlengde en alternatieve scènes (14 min.)
Nog vijf scènes, alleen dit keer zaten ze al in de film. We zien hier langere of alternatieve versies.

Bloopers (3 min.)
De klassieke blooper reel, maar vreemd genoeg is deze dit keer niet eens zo grappig.

Trailer (4 min.)
Een tweetal trailers van de hoofdfilm. 

Conclusie

Emily Middleton verliest haar relatie en moet er even tussenuit. Haar tripje met haar moeder loopt echter op een ramp uit wanner ze ontvoerd worden. De schrikbarend negatieve kritieken die Snatched krijgt op internet zijn niet helemaal terecht. Een hoogstandje is de film niet, maar het is gewoon verstand op nul en genieten van het heerlijke spel van Schumer en Hawn tijdens hun gekke avonturen in de Zuid-Amerikaanse jungle. De BD-uitgave heeft redelijk beeld en uitstekend geluid. Er zijn een handjevol extra’s inbegrepen.

Laatste reacties

Claudio Santulli  |  13-10-2017

Deze film gezien tijdens een vlucht naar Californië. Dat heb je wat tijd te doden, kan je nergens en ben je wat minder kritisch of anders minimasl toch al eufor...
Lees meer >

Hombre  |  13-10-2017

Ik moet zeggen dat ik de dame niet kende, maar ze bezorgde mij al snel jeuk en irritatie. Ik haar, noch de situaties grappig of leuk. Het is allemaal zeer gefo...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  13-10-2017

De negatieve kritiek komt voornamelijk omdat (vooral) de US gewoon Amy Schumer-moe is. En ik moet zeggen dat ik haar ook totaal niet grappig vind en eigenlijk g...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Geweld Grof Seks DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6.5
Geluidskwaliteit:9
Extra's:5
4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.