Table 19


Table 19 (Blu-ray)
Samenvatting

Eloise (Anna Kendrick) zou hét bruidsmeisje worden op de bruiloft van een van haar beste vriendinnen. Dit feest gaat niet meer door wanneer ze – notabene via een tekstbericht op de telefoon – wordt gedumpt. Waarom ze nu geen bruidsmeisje meer is? Haar ex is de broer van de bruid. Als ze de uitnodiging ontvangt van de door haar zelf georganiseerde bruiloft, twijfelt ze enorm of ze wel of niet moet gaan. Uiteindelijk besluit ze toch er heen te gaan. Ze wordt geplaatst aan tafel 19. Een curieuze verzameling van allemaal min of meer bijna ongewenste gasten. Met tijd beschikbaar en weinig anders te doen dan praten, leren de mensen aan tafel 19 elkaar noodgedwongen kennen. Vanuit deze ontboezemingen doet Eloise wat nieuwe levenslessen op. Vriendschappen en zelfs romantiek kunnen soms op de meest vreemde momenten ontstaan. 

Commentaar

Het uitgangspunt voor de film Table 19 is nog best leuk gevonden en had een springplank kunnen zijn voor humor, drama en romantiek. Helaas is de uitvoering van dit idee in de praktijk totaal mislukt. Kendrick probeert zich er nog enigszins doorheen te slaan, maar met dit bronmateriaal is er echt weinig van te maken. Ook de excentrieke Stephen Merchant weet nog enige indruk achter te laten. De twee kunnen echter niet verhullen dat de rest van de cast totaal geen indruk maakt door slecht acteerwerk, totaal niet op zijn of haar plek zit of in het ergste geval is allebei aan de orde. Table 19 wil ook een komedie zijn, maar heeft daarbij een klein probleem. De film is totaal niet grappig. De grappen zijn er wel, maar ze werken simpelweg niet. Table 19 mist daarnaast elke urgentie. De personages zijn totaal oninteressant, net zo als de dialoog die ze moeten uitspreken. Ook is er geen sprake van enige duidelijke verhaallijn. Door het ontbreken van enig ritme is het moeilijk om deze film uit te zitten. Zelfs de superkorte speelduur biedt hier geen soelaas. Het voelt nog steeds als te lang. Het acteren en de dialogen zijn simpelweg onnatuurlijk en niet grappig, waardoor het niet lukt om betrokken te raken bij deze film. Misschien is de titel een goede metafoor voor de kwaliteit van de film: op je kijklijst van nog te bekijken films kun je deze maar beter heel ver achteraan zetten. Het liefst nog wat verder dan plaats 19.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 87 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
  • DTS 5.1 - Duits
  • DTS 5.1 - Fins
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626060345

Extra's

  • Verwijderde scènes
  • Featurettes
  • Galerij
  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Table 19  heeft een originele beeldverhouding van 2.40:1. Dit is een kleine afwijking van de originele verhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25 GB enkellaagse disk.

Het beeld is op elk moment ruim voldoende scherp. Kleine details zoals de aankleding van de ruimte waarin de bruiloft plaatsvindt zijn uitstekend zichtbaar. De belichting is heel natuurgetrouw. De uitstraling in het beeld is fris en helder. Er zijn geen tekortkomingen in de beeldpresentatie.

Geluidskwaliteit

Table 19 wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1 track (24 bit/48khz). Table 19 is niet bepaald het type film waarbij het geluid eens even kan schitteren. De hele film bestaat louter uit dialoog met hier en daar wat muziek en achtergrondgeluid. Dit alles wordt prima weergegeven. De muziek neemt een redelijke achtergrondrol in, maar dat is zeer waarschijnlijk door de makers zo bedoeld. De dialogen zijn het belangrijkste in de audiopresentatie en deze zijn altijd goed verstaanbaar.

Extra's

Vanuit het fraai geanimeerde hoofdmenu kun je een handjevol extra’s bekijken. De kwaliteit is HD net als de hoofdfilm. De audio is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) en er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Verwijderde scènes (8 min.)
Hier kun je een handjevol verwijderde scènes bekijken.

Featurettes (6 min.)
Deze extra bestaat uit drie korte promotionele featurettes die in totaal circa zes minuten duren.

Galerij (2 min.)
Een aantal afbeeldingen die je zelf door kunt klikken of automatisch kunt laten afspelen.

Bioscooptrailer (2 min.)
De trailer van de hoofdfilm.

Conclusie

Eloise heeft het op het moment moeilijk, omdat haar relatie net op vervelende wijze uit is gegaan. Nu wordt ze uitgenodigd voor een bruiloft van haar goede vriendin, waar ze laatste rang zit, omdat haar ex de broer van de bruid is. Table 19 heeft een uitgangspunt met potentie, maar de uitvoering is op alle fronten van matig op zijn beste tot soms zelfs zeer slecht. Een aantal castleden probeert er nog iets van te maken, maar dit zinkende schip valt niet meer te redden. De BD-uitgave heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit en een beperkt aantal extra’s. 

Laatste reacties

rogue  |  03-11-2017

Vreemd, maar na je recensie wil ik de film juist wel zien :).
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.