Transformers: The Last Knight


Transformers: The Last Knight (Blu-ray)
Samenvatting

De autobots en decepticons zijn met elkaar verwikkeld in een destructieve oorlog. De mensheid heeft wel een speciaal anti-Transformer-leger in leven geroepen, maar staat toch vanaf de zijlijn toe te kijken. De autobots konden altijd nog hoop putten uit hun heldhaftige leider Optimus Prime, maar deze is van de aardbodem verdwenen. De robots hebben er veel belang bij om de aarde te veroveren, want hun eigen planeet Cybertron is vernietigd en niet langer bewoonbaar. Om de aarde te kunnen redden dan wel te kunnen vernietigen, moet er diep worden gegraven in de geschiedenis van de transformers op aarde. Ze waren er namelijk ook al in de tijd van King Arthur. Zonder dat mensen het nog wisten hebben de transformers een soms beslissende rol gespeeld in bepaalde veldslagen. Een artefact uit die tijd, een mysterieuze staf, geeft diens drager enorm veel macht. Het kan voor een keerpunt in de strijd zorgen en daarom is iedereen naar dit voorwerp op zoek. Maar wie zal het als eerste vinden? De goeden of de slechten?

Commentaar

Alweer 10 jaar geleden, in 2007, was de eerste Transformers-film een doorslaand succes. Het was een vermakelijke film met baanbrekende special effects en ook nog eens redelijk milde kritieken. Visueel zag het er allemaal prachtig uit, maar er waren ook leuke personages in het leven geroepen, een scheut humor en weliswaar een beetje mager verhaal. In de latere delen is dit hard achteruit gegaan. Na deel 3 zou het afgelopen zijn, maar de dollartekens riepen en in 2014 was daar Transformers: Age of Extinction en nu in 2017 het alweer 5e deel: Transformers: The Last Knight. Moeten we daar nou blij van worden? Het antwoord is een luid en duidelijk NEE! De kwaliteit vanaf deel 2 uit de reeks was al niet meer om over naar huis te schrijven, maar deze vijfde telg vormt een in- en intriest dieptepunt. Het verhaal is er met de haren bijgesleept en is een slap excuus voor 2,5 uur lang vrijwel ononderbroken actie. Toegegeven, het ziet er allemaal weer zeer gelikt uit. Een scène waarin een autobot uit elkaar is gevallen en zichzelf weer assembleert is bijzonder indrukwekkend. Je kunt altijd uitkijken naar de nieuwste Transformers-film als je wilt zien wat er op dat moment tot in het uiterste mogelijk is qua computereffecten. Maar beter bekijk je dat in een promo van een paar minuten dan dat je deze hele 2,5 uur moet doorstaan. Dat zal namelijk voor menigeen een zware zit zijn. Mark Wahlberg moet de film dragen, maar is totaal niet overtuigend. Hij lijkt zelf ook niet echt passie voor het project te hebben. Daarnaast is het grootste raadsel rondom deze productie hoe het kan dat Sir Anthony Hopkins, een levende legende, zijn naam aan deze film heeft willen verbinden. Zelfs hij is niet overtuigend en dat moet met zijn kwaliteiten echt wel een unicum zijn. Transformers: The Last Knight staat symbool voor alles wat er nu soms gruwelijk mis kan gaan in Hollywood. Men gaat steeds meer voortbouwen op bestaande namen en filmreeksen en bouwt een hele film louter en alleen op actie en special effects. Paradoxaal genoeg is de totale vernietiging van de aarde nu eenmaal niet zo spannend meer als je het voor de tigste keer ziet. Bovendien wordt het hart van elke film gevormd door personages met wie je je kunt identificeren. Af en toe even op adem komen van alle actie en wat humor tussendoor helpt ook. Dit alles ontbreekt helaas. En misschien nog wel het belangrijkste, er is totaal geen verhaal of consistentie. De hele film hangt als los zand aan elkaar en het zal je werkelijk een worst wezen hoe het allemaal afloopt. Als je de trailer van Transformers: The Last Knight ziet dan kun je nog wel eens op het verkeerde been worden gezet en het idee hebben dat je een vermakelijk actiespektakel voorgeschoteld krijgt. Helaas is niets minder waar. Transformers: The Last Knight is een misbaksel en we kunnen alleen maar dromen dat de reeks hiermee stopt te bestaan. Helaas doet de hint naar een nieuw deel aan het einde van de film anders vermoeden.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Science fiction
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 155 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.90:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Japans
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment Benelux
EAN: 5053083125509

Extra's

 • Merging Mythologies
 • Creating Destruction: Inside the Packard Plant
 • Climbing the Ranks
 • Uncovering the Junkyard
 • The Royal Treatment: Transformers in the UK
 • Motors and Magic
 • Alien Landscape: Cybertron
 • One More Giant Effin’ Movie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Transformers: The Last Knight  heeft de originele beeldverhouding van 1.90:1. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een in totaal één 50 GB dubbellaagse disk met de hoofdfilm en één 25 GB enkellaagse disk met de extra’s.

Door de bijzondere beeldverhouding wordt vrijwel je hele beeld benut. Dit past goed bij een spektakelfilm als deze. Verder kunnen we niets dan lovend zijn over het beeld. De kleuren en het contrast zijn tot het maximum opgeschroefd, maar dat kan deze film wel hebben. Het maakt in ieder geval tot een spectaculaire beeldpresentatie. Het is ook knap hoe het beeld altijd scherp blijft, ook tijdens scènes met veel beweging en veel computergegenereerde elementen. Als je goed kijkt is er soms een heel kleine beetje een zachtere look bij de meest uitdagende scènes, maar een kniesoor die daarop let. Dit is gewoon een heel goede beeldpresentatie.

Geluidskwaliteit

Transformers: The Last Knight wordt ondersteund door een Dolby TrueHD 7.1-track met een Atmos -extensie. De Transformers-films hebben een verleden van prachtig geluid en dit deel is daar geen uitzondering op. Diepe en robuuste geluiden dringen over de kamer binnen. De scherven vliegen je om de oren en de kleinste details komen uit alle hoeken. Dialogen en muziek nemen een prima plaats in binnen de kakofonie van geluiden. De audio bij deze film is een intense ervaring en zonder meer geschikt als demonstratiemateriaal.

Extra's

Alle extra’s zijn apart geplaatst op een tweede disk. De kwaliteit is HD, de audio is Dolby Digital 2.0 (640 kb/s) en er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Merging Mythologies (20 min.)
De tijd van Arthur en de Tweede Wereldoorlog vormen onderdeel van het verhaal van dit  deel uit de reeks. We krijgen hier veel meer informatie over deze link en over het tot leven brengen van die tijd in al haar details.

Creating Destruction: Inside the Packard Plant (5 min.)
Deze extra is een making off van een specifieke actiescène uit de film.

Climbing the Ranks (9 min.)
We zoomen hier verder in op alle militairen in de film en het maken van intense actiescènes met hen.

Uncovering the Junkyard (5 min.)
We krijgen hier meer te zien van een belangrijke set uit de film.

The Royal Treatment: Transformers in the UK (27 min.)
Een aantal belangrijke scenes voor dit deel zijn opgenomen in Engeland. We krijgen hier meer informatie en anekdotes over die filmlocaties.

Motors and Magic (15 min.)
Voor de fans van de transformers zelf is dit de extra om te kijken. We zoomen hier namelijk in op de personages die een rol spelen in dit deel en dan specifiek de autobots.

Alien Landscape: Cybertron (7 min.)
De tegenhanger van de extra hiervoor. We leren hier meer over bad guy Quintessa en de thuiswereld van de Transformers.

One More Giant Effin’ Movie (7 min.)
Een korte featurette over al het grove actiegeweld op de set.

Conclusie

De autobots en decepticons zijn met elkaar verwikkeld in een destructieve oorlog. De mensheid staat vanaf de zijlijn toe te kijken. Na 10 jaar is dit alweer het vijfde deel in de Transformers-reeks. Transformers: The Last Knight is een misbaksel en we kunnen alleen maar dromen dat de reeks hiermee stopt te bestaan. Helaas doet de hint naar een nieuw deel aan het einde van de film anders vermoeden. Het contrast met de kwaliteit van de uitgave kan bijna niet groter zijn. De beeldkwaliteit is namelijk uitstekend en het indrukwekkende geluid krijgt zelfs het predicaat demonstratiemateriaal. Bovendien is er een tweede disk opgenomen die geheel is toegewijd aan een leuk pakket gevarieerde extra’s. Qua uitgave hoef je dus niet lang na te denken over de aanschaf, maar misschien wel voor wat betreft de kwaliteit van de film die het betreft. 

Laatste reacties

Kamidioblitz  |  02-02-2018

Vandaag de UHD gekeken. Werkelijk waar een genot qua beeld en geluidskwaliteit. Beide absoluut referentie niveau. Ik denk dat dit de beste film is geweest qua a...
Lees meer >

martin  |  13-11-2017

Is gewoon een lekkere actie spektakelfilm, meer niet. Mooi beeld en geluid, super!! kleine noot: je hebt het over "bijzondere beeldverhouding" maar als je goed...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Dolby Atmos 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:6
5.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.