Circle, The

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

Samenvatting

Mae Holland (Emma Watson) heeft een mooie baan te pakken gekregen bij een high-tech multinational genaamd The Circle, geleid door topman Eamon Bailey (Tom Hanks). Het bedrijf levert slimme internetoplossingen, en het laatste technologische snufje gaat volgens Eamon de wereld helpen tegen terrorisme en ander onheil. Mae heeft een instap-functie gekregen als klantenservice-medewerker en ze wil graag verder groeien binnen het bedrijf. Binnen het bedrijf zijn het met elkaar meedoen en het delen van informatie en belevenissen deel van de bedrijfscultuur en dat wordt ook van iedereen verwacht, dus ook van Mae. Mae ziet het eerst niet zo zitten, maar dan wordt ze toch een groot voorstander en gaat ze zelfs zo ver dat ze zich continue online laat volgen, tot in haar slaapkamer aan toe. Dan merkt Mae dat ze niet zo makkelijk meer terug kan en als er een vreselijk voorval plaatsvindt wil ze er al helemaal mee stoppen. Maar kan dat nog?

Commentaar

The Circle heeft een interessant onderwerp en uitgangspunt dat vandaag de dag zeer herkenbaar is. Je privacy, vooral online, is niet zomaar meer gewaarborgd en grote bedrijven doen er alles aan om zoveel informatie van je te ontfrutselen zodat hier geld mee verdiend kan worden. Tot nu toe gaat alles redelijk goed en is de borging van je privacy redelijk goed geregeld. Ook omdat we hier zelf een stuk zuiniger op zijn en terughoudend zijn naar de bedrijven die om onze gegevens vragen en kritisch zijn naar alle regelgeving eromheen. In The Circle is de mensheid wat goedgeloviger en hebben we rotsvast vertrouwen in de grote techbedrijven en zijn we meer dan willens om onze privacy aan hen over te laten. En wat er dan kan gebeuren laat zich natuurlijk wel raden. Dit uitgangspunt is op zichzelf erg interessant en als kijker ben je dan benieuwd wat er kan gebeuren, alleen The Circle is wat zwak in de uitvoering van dit uitgangspunt. De uitwerking komt allemaal wat vaag over en er komt niet echt een ontwikkeling tot stand. Er wordt heel veel informatie getoond met indrukwekkende visuals maar alle karakters hebben erg onduidelijke rollen en interacties met elkaar. Het echte product of dienst van het bedrijf The Circle wordt niet uitgelegd dus het echte "gevaar" kan ook niet worden aangewezen. De functie die Mae heeft wordt ook niet geheel uitgewerkt dus de relatie tot het "gevaar" komt dan ook niet echt goed over. Daarnaast zijn er nog wat overbodige en verwarrende zijplots die nauwelijks een toevoeging hebben tot het verhaal. Al met al is het uitgangspunt van The Circle zeker interessant en zou een onderscheidende film kunnen opleveren, zeker met acteurs als Tom Hanks en Emma Watson in de hoofdrollen, maar faalt te veel in de uitvoering om echt indruk te kunnen maken. Het enige echte memorabele aan deze film is dat we Bill Paxton en Glenn Headly voor het laatst hebben mogen zien zijn in een film. Ze spelen de ouders van Mae en helaas hebben hun acteerkwaliteiten niet kunnen schitteren in deze kleine bijrollen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Science fiction, Thriller
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 110 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: 5414937043453

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Circle staat op Blu-ray Disc in de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.40:1 en heeft een AVC-codering meegekregen. De film zelf is digitaal gedraaid op Red-camera's en heeft een afwerking in 4K gekregen. Dit kan bijdragen hebben aan de kwaliteit van de scherpte en detail, want die is werkelijk subliem. Je krijgt als kijker veel visuele informatie op het scherm en om dat te verwerken is het fijn dat dit scherp wordt getoond. High-tech-thrillers willen nog wel eens een agressieve grading krijgen, zoals met koele blauwe tinten voor een kil uiterlijk, maar gelukkig blijft The Circle hier van weg. De film heeft over het algemeen een natuurlijk uiterlijk maar valt wel wat vlak. Enig onderscheid, zoals bijvoorbeeld tussen de sfeer van de werkplek en de sfeer van thuis, had wel gemogen. Nu lijkt het allemaal wat teveel op elkaar zodat het uiterlijk van het beeld niet voor extra indruk kan zorgen. Verdere technische kwaliteiten zoals huidtonen, contrast en zwartwaardes zijn van goede kwaliteit. Ook is de transfer verder vrij van enige fouten.

Geluidskwaliteit

The Circle krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1 audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De soundtrack van deze film is (ook) niet opzienbarend en de audiotrack doet zijn werk verder naar behoren. Spraak komt netjes uit de centerspeaker en de voornaamste geluiden komen uit de voorste speakers. De surroundspeakers worden niet vaak aangewend maar als dat gebeurt dan zorgt dit voor een goede surroundbeleving. De audiotrack zorgt niet voor een extra dimensie maar ondersteunt de film goed genoeg.

Extra's

Op de Blu-ray Disc van The Circle staan geen extra's. Internationale versies hebben wat korte featurettes en een hommage aan Bill Paxton.

Conclusie

Mae Holland (Emma Watson) heeft een leuke baan bij een high-tech multinational met voldoende doorgroeimogelijkheden, maar alleen als ze haar persoonlijke leven ook deelt met iedereen. Maar hoe ver kan je daarmee gaan? The Circle heeft een interessant uitgangspunt maar de uitwerking is te rommelig en te onduidelijk om echt indruk te kunnen maken. De Blu-ray Disc zit degelijk in elkaar qua beeld- en geluidskwaliteit maar ontbeert enige extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots