Logan Lucky

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

Samenvatting

Als Jimmy Logan (Channing Tatum) zijn baan als bouwvakker op een ongelukkige manier kwijtraakt en zijn ex-vrouw Bobbie Jo (Katie Holmes) ook nog eens wilt verhuizen met zijn dochter naar een andere staat is hij er wel klaar mee om braaf te zijn. Hij gaat naar de kroeg van zijn broer Clyde (Adam Driver) om met hem een plan te bespreken om aan geld te komen. Jimmy was bouwvakker bij een groot renovatieproject van een NASCAR-racebaan en hij weet dat er een grote race aankomt met veel bezoekers. Die vele bezoekers geven veel geld uit en onder de racebaan wordt er gewerkt en Jimmy weet waar de geldsluis loopt waar alle contanten doorheen worden getransporteerd. Deze geldsluis komt uit in een kluis en hier ligt de grootste uitdaging, want deze moet worden opgeblazen. En hiervoor hebben ze de hulp nodig van Joe Bang (Daniel Craig), een beroemde bomexpert die wel weet hoe je een kluis creatief kan openen. Enige probleem: hij zit in de gevangenis. Dit houdt de broers Logan echter niet tegen en samen met hun zus Mellie (Riley Keough) bedenken ze een plan om Joe te bevrijden, de racebaan te beroven, er vandoor te gaan met het geld en ervoor te zorgen dat Joe op tijd weer terug is in de gevangenis zodat niemand heeft gemerkt dat hij weg was. De plannen zijn goed, alleen heeft de familie Logan een vloek over zich liggen  dat alles bij hun gedoemd is te mislukken. Houdt de vloek stand of heeft de familie Logan nu eindelijk eens geluk?

Commentaar

Logan Lucky is de eerste film sinds dat regisseur Steven Soderbergh heeft aangegeven te willen stoppen met het maken van films en met pensioen te willen gaan. De regisseur, bekend van onder andere Ocean's Eleven, Twelve en Thirteen, is met Logan Lucky weer terug op bekend terrein, want net zoals bij de Ocean-films gaat deze film over een bont gezelschap die op bijzondere en inventieve manier iets willen beroven om zo aan snel geld te komen. Soderbergh heeft voor deze film een aantal grote namen weten te strikken met onder andere Channing Tatum, Adam Driver en Daniel Craig in de hoofdrollen. Ze spelen nogal bijzondere karakters en doen dat met zichtbaar plezier. Is dit alles nu een garantie voor een goede film? Nou, helaas niet. In tijden dat de Ocean-films uitkamen en films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch was Logan Lucky een stuk beter op zijn plaats geweest, want dit misdaad-met-een-knipoog-genre was toen nogal eigentijds en populair. Nu voelt de film een beetje als mosterd na de maaltijd en brengt niet veel vernieuwends. Het verhaal is aardig en met de bijzondere karakters best leuk om te zien, maar het verhaal ontvouwt zich in een logische structuur en voor de kijker valt er dus weinig te raden of in te vullen. Ook is de hand van regisseur Soderbergh een stuk minder aanwezig en werkt hij toch wel op de automatische piloot. In de Ocean-films zijn de script en de dialogen een stuk scherper en spitsvondiger, de interactie tussen de karakters frisser en ook de (opzet van de) shots en de montage een stuk origineler met effecten die niet alledaags zijn (denk maar aan de freeze frames in Ocean's Twelve of de scènes met interactie via een spiegel met George Clooney en Andy Garcia in Ocean's Thirteen). Logan Lucky is wat dat betreft een beetje een grijze muis in zijn oeuvre en dat is jammer, want gezien de acteurs, de karakters en de opzet van de film had het toch allemaal een stuk beter kunnen werken. Sommige verhaallijnen worden ook niet netjes afgewerkt en de pay-off komt een beetje uit de lucht vallen. De film is zeker leuk om een keer te bekijken maar verwacht zeker niet teveel.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie, Misdaad
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 119 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Dutch Film Works
EAN: 8719372005873

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Logan Lucky is in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1 via een AVC-codering op Blu-ray Disc gezet. De bitrate van de transfer is dik in orde en haalt vaak de 29 Mbps. De transfer is zeer fraai en heeft een mooi rustig uiterlijk. Scherpte en detail komen duidelijk naar voren en het geheel heeft een mooi filmisch uiterlijk, ondanks dat de film digitaal geschoten is. Kleuren komen duidelijk naar voren en worden natuurgetrouw weergegeven. De donkere scènes kennen een mooi zwartniveau en is het contrast dik in orde. Ruis is minimaal zichtbaar en verder is de print vrij van fouten of andere artefacten. Een zeer mooie transfer van Dutch Film Works.

Geluidskwaliteit

Logan Lucky krijgt een DTS-HD Master Audio 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De film is voornamelijk dialooggedreven en de voornaamste geluiden komen duidelijk via de centerspeaker en de voorste speakers. De surroundspeakers komen in actie tijdens scènes met muziek of wanneer er actie in beeld komt. Die ondersteunen prima en geven de soundtrack een vol geheel. Het laag ondersteunt ook erg goed, vooral tijdens de diverse ontploffingen komen de bassen duidelijk naar voren. Een prima audiotrack waar weinig op af te dingen valt.

Extra's

De Blu-ray Disc van Logan Lucky heeft geen extra's. Daar mis je als kijker niet veel aan, want internationale versies hebben slechts twee korte Deleted Scenes als extra.

Conclusie

Jimmy Logan gaat samen met zijn broer Clyde, zus Mellie en crimineel Joe Bang een kraak zetten bij het oude werk van Jimmy. Maar de Logan-ongeluksvloek ligt op de loer, of keert het tij nu eens een keer? Logan Lucky heeft een prima Blu-ray Disc-uitgave gekregen met een zeer nette beeldtransfer en een prima audiotrack. Qua extra's valt er niks te melden maar gezien andere versies mis je daar niks aan.

Laatste reacties

BigLebowski  |  09-01-2018

DFW zal er niet wakker van liggen, maar is dat dan een goede reden om dan toch maar hun inferieure producten te kopen? Ik denk van niet. Ik koop in principe o...
Lees meer >

Werner  |  07-01-2018

Nee, ik boycot DFW. DFW zal er wakker van liggen...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  07-01-2018

Als jij vindt dat een bedrijf sponsoren, dat een hetze tegen downloaders is begonnen vanwege tegenvallende verkoopcijfers (maar slechts een fractie is van het w...
Lees meer >

tmvde  |  07-01-2018

Erg vermakelijk.
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  07-01-2018

Aha oke, geen gegronde reden dus om niet voor de uitgave te kiezen. Bedankt voor je toelichting. Als jij vindt dat een bedrijf sponsoren, dat een hetze tegen d...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  06-01-2018

Nee, ik boycot DFW. Aha oke, geen gegronde reden dus om niet voor de uitgave te kiezen. Bedankt voor je toelichting.
Lees meer >

tmvde  |  06-01-2018

Ga 'em zo kijken, ben benieuwd.
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  06-01-2018

Want? Wil je de extra’s? Want vwb beeld- en geluidskwaliteit hoef je het niet te doen, die zijn uitstekend op deze BD. Nee, ik boycot DFW.
Lees meer >

martin  |  06-01-2018

Leuk prijsje 9,99
Lees meer >

Rogier Burghout  |  06-01-2018

DFW, helaas. Dat wordt importeren. Want? Wil je de extra’s? Want vwb beeld- en geluidskwaliteit hoef je het niet te doen, die zijn uitstekend op deze BD.
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  06-01-2018

DFW, helaas. Dat wordt importeren.
Lees meer >

DVD Watcher  |  05-01-2018

Logan Lucky (Blu-ray) In Logan Lucky wordt het geluk van de familie Logan bij een gedurfde kraak danig op de proef gesteld. Lees dit artikel Er staat een kle...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots