Supergirl - Seizoen 2

Recensent:
Laurens van der Molen
16-02-2018

Totaalbeoordeling:

8.8
DVD

Supergirl - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Kara Danvers (Melissa Benoist) probeert haar nieuwe baan als journaliste bij CatCo Worldwide Media te combineren met haar werk als Supergirl. Samen met haar zus Alex Danvers (Chyler Leigh) en Hank Henshaw (David Harewood) probeert ze de op aarde neergestreken aliens te beschermen tegen het kwaadaardige Cadmus. Lena Luthor (KatieMcGrath) begint ook een rol in het leven van Kara te spelen, maar is ze net zo slecht als haar broer Lex? Daarnaast starten James Olsen (Mehcad Brooks) en Winn (Jeremy Jordan) hun eigen project en wordt Kara bij haar strijd als Supergirl geholpen door een nieuwe toevoeging aan het team, Mon-El (Chris Wood).  Haar neef Superman (Tyler Hoechlin) is ook niet te beroerd om Kara te helpen wanneer ze hier om vraagt. National City is dan ook in goede handen.

Commentaar

Na het succesvolle eerste seizoen van Supergirl hebben er grote veranderingen plaatsgevonden. De serie is van netwerk veranderd en zit nu op hetzelfde netwerk als de rest van de CW-superheldenseries (Arrow, The Flash, DC Legends of Tomorrow). Dit maakt de cross-overs tussen de verschillende series makkelijker, maar houdt ook in dat de serie voortaan in Canada wordt opgenomen. Helaas betekent dit dat Calista Flockhart, die Cat Grant speelt, niet langer een hoofdrolspeler is, maar slechts in een paar episodes een gastrol heeft. Dit omdat ze bij haar familie wil wonen en niet naar Canada wil verhuizen. Gelukkig zorgen de vele nieuwe karakters, zoals Mon-El, Lena Luthor, Miss Martian (Sharon Leal) en Maggie Sawyer (Floriana Lima) dit seizoen ervoor dat dit verlies geen probleem is voor de kwaliteit van de serie. In dit tweede seizoen wordt een stuk meer ingezoomd op de verschillende karakters. Zo heeft Alex Danvers een fantastische verhaallijn gedurende het seizoen en zet Chyler Leigh een prachtige rol neer. Melissa Benoist is net als in seizoen 1 erg sterk en draagt de cape van Supergirl uitstekend. De doorlopende verhaallijn is dit seizoen ook een stuk meer aanwezig. Er zijn nog steeds episodes met de slechterik van de week, maar ook deze episodes voegen genoeg toe aan het doorlopende verhaal. Nu Supergirl samen is gekomen met de andere superheldenseries neemt de serie ook deel aan de jaarlijkse cross-over episode van de series. Helaas staat op de DVD-uitgave van Supergirl alleen de episode van Supergirl van deze cross-over en zijn de episodes van de andere series niet toegevoegd.  Dit is overigens ook het geval bij de andere superheldenseries, maar wel erg verwarrend voor kijkers die niet alle vier de series volgen en hebben. Wat Supergirl erg goed doet, is de serie interessant maken voor fans van de comics, met veel verwijzingen naar de comics en het voor het eerst op beeld brengen van karakters als Mon-El en Martian Manhunter. Tegelijkertijd wordt dit zo gedaan dat kijkers die alleen de serie kijken en niet diep in de comics zitten ook gewoon kunnen genieten van de serie.  Liefhebbers van superheldenseries kunnen dit tweede seizoen met een gerust hart aanschaffen. Uiteraard is het wel verstandig om eerst seizoen 1 te kijken, waar de basis voor dit tweede seizoen is gelegd.

 

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Televisie
Regio: 2
Jaar: 2018
Speelduur: 960 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Duits
 • Dolby Digital 2.0 - Frans
 • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
 • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
Uitgever: Warner Bros. Home Entertainment
EAN: 5051888233122

Extra's

 • 2016 Comic-Con Panel
 • Alien Fight Night
 • Did You Know? Facts For Fans
 • Aliens Among Us
 • Conversation with Andrew Kreisberg and Kevin Smith
 • Commentaar bij episode ‘Supergirl Lives’ van Kevin Smith & Andrew Kreisberg

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van seizoen 2 van Supergirl is van een uitstekende kwaliteit en wordt weergeven met een beeldverhouding van 1.78:1. Dit is het oorspronkelijke beeldformaat en anamorf op de DVD gezet. De kleuren zijn mooi verzadigd en ook het contrast is goed. De details zijn uitstekend en de transfer bevat geen storende foutjes. De special effects, waar de serie vol mee zit, zijn goed gedaan en goed geïntegreerd in de rest van het beeld. De donkere scènes zijn goed te volgen door het goede zwartniveau. De optionele Nederlandse ondertiteling wordt onderin beeld weergegeven en is duidelijk te lezen.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Supergirl Seizoen 2 bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dit is van een uitstekende kwaliteit. Daarnaast bevat de DVD-uitgave ook nog een Frans, Italiaans en Duits 2.0 audiospoor. Voor deze recensie is gebruik gemaakt van het Engelse audiospoor. De dialogen zijn uitstekend te verstaan door de daarvoor bestemde speakers. Alle speakers worden erg goed gebruikt en de omgevingsgeluiden komen goed tot hun recht, maar zijn nergens storend voor de dialogen. De subwoofer wordt bij de actiescènes goed gebruikt. De (voornamelijk) instrumentale soundtrack past erg goed bij de sfeer en klinkt uitstekend.

Extra's

Het tweede seizoen van Supergirl heeft een flink aantal extra's meegekregen. De DVD-uitgave bestaat uit vier discs, die in een compacte keepcase met sleeve zitten. In totaal staan er 22 episodes op deze vier discs. De extra’s zijn verspreid over de discs. De DVD’s beginnen met een menu. Hier kan worden gekozen om alles af te spelen, een episode te selecteren of naar de special features te gaan. Deze zijn, net als de serie zelf, Nederlands ondertiteld.

2016 Comic-Con Panel (29 min)
Het panel dat plaatsvond voor de première van het tweede seizoen. Alle belangrijke personages zijn aanwezig en bespreken het nieuwe seizoen. Erg leuk om te zien.

Alien Fight Night  (10 min)
Een kijkje achter de schermen bij de episode ‘Survivors’. De makers van de serie komen aan het woord en leggen uit waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Interessant voor een keertje.

Did You Know? Facts For Fans (8 min)
Zeven korte feitjes, verteld door cast en crew van de serie. Leuk voor een keertje, maar heeft weinig om het lijf en een beetje Supergirl-fan zal niks nieuws horen.

Aliens Among Us (20 min)
In deze extra worden de vele aliens die aan de cast zijn toegevoegd besproken door de makers van de serie. Ook worden de overeenkomsten besproken met het huidige klimaat in Amerika rondom vreemdelingen.

Conversation with Andrew Kreisberg and Kevin Smith (4 min)
Kevin Smith vertelt samen met Andrew Kreisberg hoe hij de reis heeft gemaakt van fan van de serie naar regisseur. Het is altijd leuk om Kevin Smith te horen, maar deze extra is door zijn audiocommentaar vrij overbodig.

Commentaar bij episode ‘Supergirl Lives’ van Kevin Smith & Andrew Kreisberg
Een erg interessant audiocommentaar waarin zo goed als geen stilte valt, omdat Kevin Smith meer dan genoeg interessante feitjes over de serie en het maken daarvan heeft. Een aanrader!

Conclusie

Kara Danvers probeert haar nieuwe baan als journalist bij CatCo te combineren met haar werk als Supergirl. Samen met haar zus Alex en Hank Henshaw en nieuwkomers Mon-El en Superman verdedigt ze National City tegen o.a Cadmus. Na het eerste seizoen van Supergirl hebben er veranderingen plaatsgevonden. De serie is van netwerk veranderd en zit nu op hetzelfde netwerk als de rest van de CW-superheldenseries. Het tweede seizoen richt zich naast de doorlopende verhaallijn ook op de individuele karakters en met name de verhaallijn van zus Alex Danvers springt eruit.  De DVD-uitgave heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit en heeft een aantal leuke en interessante extra’s. Liefhebbers van superheldenseries kunnen ook dit seizoen met een gerust hart aanschaffen. De serie weet een uitstekende balans neer te zetten tussen die-hard fans van DC-comics en de gewone kijker.

Laatste reacties

Werner  |  25-09-2018

Intussen is de Blu-ray wel uitgebracht, maar met ettelijke maanden vertraging. Het probleem heeft zich nu verschoven naar seizoen 3, zelfde situatie.
Lees meer >

Laurens van der Molen  |  20-02-2018

Ik vond seizoen 2 een stuk beter dan het eerste, ik heb er bewust voor gekozen om een aantal dingen niet te vermelden omdat ik deze zie als spoilers Alex die ...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  19-02-2018

Vanwaar een 9? Kan aan mij liggen, maar ik mis nogal wat postieve dingen van seizoen 2. Knipperdeknip. Ik heb geen antwoord op je vraag (ik heb deze serie nie...
Lees meer >

crocs  |  19-02-2018

Vanwaar een 9? Kan aan mij liggen, maar ik mis nogal wat postieve dingen van seizoen 2. Alleen de storyline van Alex vind ik prima. Alex is dan ook een karakte...
Lees meer >

Laurens van der Molen  |  17-02-2018

Eens, erg vreemd zeker omdat inderdaad de UK uitgave gewoon NL ondertiteling heeft dus gewoon al klaar is voor NL distributie
Lees meer >

smooth Ron  |  16-02-2018

Ben ik het volledig mee eens Werner. Deze week is Animal kingdom seizoen 1 ook verschenen enkel op DVD. Gelukkig heeft hier blijkbaar ook de UK versie NL subs....
Lees meer >

Werner  |  16-02-2018

Dikke zever dat de Blu-ray hier niet wordt uitgebracht. De US en UK-versie hebben gelukkig Nederlandse ondertitels, maar het is weer eens een zware uitschuiver...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Drugs Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:8.5
Extra's:8
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.