Layover, The


Layover, The (DVD)
Samenvatting

Meg (Kate Upton) en Kate (Alexandra Daddario) zijn beste vriendinnen, die samenwonen. Beiden bevinden zich op een lastig punt in hun carrière en besluiten spontaan om er een week tussen uit te gaan naar Fort Lauderdale, om alles op een rijtje te zetten. In het vliegtuig ontmoeten ze de knappe Ryan (Matt Barr), die onderweg is naar een bruiloft. Beide dames hebben interesse in hem en vechten om zijn aandacht. Door het slechte weer moet het vliegtuig eerder landen en stranden ze in St. Louis, waar de strijd om Ryan alleen maar erger wordt. De twee vriendinnen proberen elkaar op de gekste manieren te overtroeven en van de vriendschap lijkt weinig meer over. Maar voor wie zal Ryan kiezen?

Commentaar

The Layover is een typische chickflick, maar dit is niet negatief. Hoewel het plot wellicht niet bijster origineel is, is de uitwerking prima. De cast doet wat ze moet doen en Kate Upton en Alexandra Daddario zijn erg leuk als de twee hoofdrolspeelsters. Ze hebben een duidelijke chemie. De toevoeging van Matt Barr is ook een goede. Hoewel hij vooral bekend is uit tv-series als Hellcats en One Tree Hill, is hij als romantische tegenspeler voor de lead(s) in een film als dit ook uiterst geschikt. Er zijn leuke bijrollen voor acteurs als Matt Jones, Kal Penn en Molly Shannon en met de acteurs zit het dan ook wel goed. De film bevat een aantal zeer komische situaties, die goed worden neergezet. Een voorbeeld hiervan is de vlucht in de luchtballon met de twee vriendinnen en Ryan. Kate heeft hoogtevrees, maar omdat ze niet voor Meg onder wil doen, gaat ze toch mee. Voor de kijker levert dit erg leuke momenten op. De film is geregisseerd door William H. Macy. Ja inderdaad, die bekende acteur. The Layover is zijn tweede film en zijn eerste grote productie, en hij doet het goed. Wel een minpunt aan de film is het gemak waarmee de vriendschap tussen de twee dames aan de kant wordt geschoven voor een man. Het is duidelijk dat er aan beide kanten jaloezie is. Voor Meg is dat op de intelligentie van Kate en bij Kate is dat op het gemak waarmee Meg iedereen om haar vinger windt. Maar de twee vriendinnen gaan wel heel erg ver om de mannen te krijgen. Het is jammer dat een film waarin twee vrouwen de hoofdrol in spelen niet iets sterkere en zelfstandige vrouwen neerzet. Een beter voorbeeld van vriendschappen tussen vrouwen is de film Girls Trip, die ook eind vorig jaar is verschenen. Liefhebbers van dit soort films weten wat ze kunnen verwachten en zullen zich goed vermaken bij The Layover. Als je op zoek bent naar iets diepers, dan ben je bij The Layover echter niet aan het goede adres.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie
Regio: 2
Jaar: 2017
Speelduur: 86 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures
EAN: 5053083138516

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van The Layover wordt weergeven met een beeldverhouding van 2.35:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is goed. Het zwartniveau, contrast en schaduwdetail zijn prima en de kleuren zijn verzadigd. Ook in de wat donkere scènes is alles goed zichtbaar. De film heeft niet echt uitspringende locaties waar is gefilmd, maar de locaties die getoond worden zien er allemaal goed uit. De optionele Nederlandse ondertiteling wordt duidelijk onderin het beeld weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van The Layover  bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels  en Frans audiospoor. Voor deze recensie is gebruik gemaakt van het Engelse audiospoor en deze is van een goede kwaliteit. De dialogen zijn de hele film duidelijk te verstaan door de daarvoor bestemde speakers, ook tijdens de wat drukkere scènes, zoals het feest in het hotel. De subwoofer wordt waar nodig gebruikt, maar heeft weinig te doen tijdens de film. De soundtrack is past goed bij de sfeer van de film en bevat een aantal populaire top 40-nummers.

Extra's

De DVD-uitgave van The Layover geeft de kijker de keuze om de film af te spelen, een scène te kiezen of om de taal en ondertiteling te veranderen. Extra’s bevat deze uitgave niet.

Conclusie

De beste vriendinnen en huisgenoten Meg en Kate zitten beiden niet lekker in hun vel op hun werk. Ze besluiten om er samen een week tussenuit te gaan om alles op een rijtje te zetten. In het vliegtuig komen ze de knappe Ryan tegen en veranderen de twee van vriendinnen in rivalen, maar voor wie zal Ryan kiezen? The Layover is een typische chickflick, die een aantal leuke momenten bevat. De cast doet het prima, maar de film is redelijk voorspelbaar. Jammer dat de twee vriendinnen hun vriendschap volledig vergeten op het moment dat er een man in het spel is. Dit voelt niet bepaald realistisch. De DVD-uitgave van The Layover heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit, maar bevat geen extra’s. Liefhebbers van dit soort films weten wat ze kunnen verwachten en zullen zich goed vermaken bij The Layover. Als je op zoek bent naar iets diepers, dan ben je bij The Layover echter niet aan het goede adres.

Laatste reacties

Werner  |  08-03-2018

Aan dit soort films ga ik echt mijn tijd niet verdoen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.