Mellow Mud (Es Esmu Seit)

Recensent:
Jaap Stolze
13-04-2018

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Mellow Mud (Es Esmu Seit) (Streaming)
Samenvatting

Raya (Elina Vaska) is een jonge vrouwelijke tiener die samen met haar jonge broertje Robis (Andzejs Lilientals) en haar grootmoeder samenwoont in Letland. Ze wonen op het platteland en leiden een hard en simpel bestaan. Raya neemt de zorg voor haar broertje en grootmoeder op zich en moet daarnaast ook nog haar schoolwerk bijhouden. Door een onvoorziene gebeurtenis moet ze volwassen beslissingen nemen en nog meer verantwoordelijkheden dragen. Als Raya dan ook nog verliefd wordt op haar leraar Engels en in aanmerking komt voor een taalwedstrijd in Londen, komt ze voor grote keuzes te staan.

Commentaar

In het rustige Mellow Mudvolgen we de jonge Raya en haar groei naar volwassenheid. Ze doet het goed op school en houdt het huishouden thuis ook draaiende. Raya en haar broertje Robis staan onder het toezicht van een voogd nadat hun moeder is vertrokken naar het buitenland. Deze voogd komt regelmatig langs om te zien hoe het met deze kinderen gaat. Als de grootmoeder vervolgens onverwachts overlijdt besluit Raya om dit stil te houden met alle gevolgen van dien. Ondanks het wat trage tempo van deze film, leef je absoluut mee met deze jongedame die heel wat ballen in de lucht moet zien te houden. Ze heeft een sterk karakter en moet snel volwassen worden vanwege de problemen waar ze mee te maken krijgt. Ze krijgt de kans om haar dorp in Letland te verlaten vanwege een taalwedstrijd in Londen waar ze haar school mag vertegenwoordigen. Samen met haar leraar Engels waar ze verliefd op raakt en waar ze ook troost en warmte vind maakt ze deze verre reis. De rol van Raya wordt door Elina Vaska prachtig naturel gespeeld en voelt echt authentiek aan. Er wordt over de hele linie goed geacteerd en het voelt soms bijna aan als een documentaire. Zeker aan het einde van de film zit een scène die hartverscheurend en memorabel is. Een mooie film die vooral qua sfeer en acteerwerk een aanrader is. Een menselijk drama over teleurstellingen, verliefdheid, dromen en volwassen-wording.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama
Jaar: 2018
Speelduur: 106 min

Conclusie

Het Letse drama Mellow Mud draait om het leven van de jonge tiener Raya die de zorg heeft over haar jongere broertje en het samen zonder hun moeder moeten zien te rooien. Ze woont in een dorp op het platteland en moet al snel volwassen worden en moeilijke beslissingen nemen. Nadat Raya als kandidaat mee mag naar een taalwedstrijd Engels in Londen komt alles in een versnelling terecht en moet ze beslissen tussen haar dromen en de harde realiteit in Letland. Kiest ze voor een nieuw bestaan in het buitenland of blijft ze in haar thuisland bij haar broertje en onder het toezicht van haar voogd. Een mooie film over volwassenwording en verantwoordelijkheid nemen op zeer jonge leeftijd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.