Buurman & Buurman hebben een Nieuw Huis

Recensent:
Rogier Burghout
26-04-2018

Totaalbeoordeling:

8
Bioscoop

Buurman & Buurman hebben een Nieuw Huis (Bioscoop)
Samenvatting

Buurman en Buurman zijn geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Ook in deze nieuwe avonturen gaat er weer van alles mis tijdens het klussen. Zo loopt de bouw van een bijenkorf in de tuin uit op een regelrechte ramp. Een elektrische grasmaaier op zonne-energie blijkt toch niet zo’n goed idee en voor het vegen van de schoorsteen maken de buurmannen een groot gat in het dak. Een eenvoudig fitnessapparaat wordt omgebouwd tot een draaimolen en een mol in de tuin zorgt voor grote problemen. Het bouwen van een tuinhek is ingewikkelder dan je zou denken. En waarom zou je een kapotte afwasmachine repareren als je ook een badkamer hebt? Kortom, er is weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman. A je to!

Commentaar

Buurman & Buurman lijkt sinds jaar en dag al op de TV uitgezonden te worden en dat is ook zo. Dit van oorsprong Tjechische duo wordt in Nederland al sinds 1976 uitgezonden en als enige land met de twee kenmerkende stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. De twee buurmannen lossen van allerlei klus-problemen op, zonder daar soms vantevoren over na te denken. Veel oplossingen werken niet of gaan verkeerd, maar dat maakt allemaal niet uit. Boodschap is dat je van je ervaringen leert en gewoon doorgaat met proberen. Na 40 jaar naast elkaar te hebben gewoond lijkt het erop dat de twee buurmannen in deze film een nieuw huis krijgen, maar dat is gelukkig niet zo. In deze film krijgen Buurman & Buurman weer genoeg uitdagingen in het klussen op te lossen, en dat doen ze op hun geheel eigen manier! Als je al van Buurman & Buurman houdt dan is deze film echt geslaagd en een aanrader. De veelal sullige humor komt weer erg goed naar voren. Verwacht geen nieuwe hoogstaande verhalen of andere ontwikkelingen, de twee Buurmannen doen alles zoals vanouds. En dat is weer genieten voor jong en oud!

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Animatie, Familie, Jeugd
Jaar: 2017
Speelduur: 57 min
Uitgever: Just Film Distribution

Conclusie

In Buurman & Buurman hebben een Nieuw Huis komen de twee buurmannen weer voor genoeg klusuitdagingen te staan. De bouw van een bijenkorf, een elektrische grasmaaier op zonne-energie en het ombouwen van een fitnessapparaat tot draaimolen: de buurmannen gaan elke uitdaging aan! De film is leuk vermaak voor jong en oud. Verwacht geen nieuwe ontwikkelingen (gezien de titel van de film), maar gewoon ouderwets Buurman & Buurman-vermaak. En dat is helemaal goed!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.