Molly's Game


Molly's Game (Blu-ray)
Samenvatting

Molly Bloom (Jessica Chastain) is onwijs slim en getalenteerd. Ze is sportief genoeg om te skiën op het niveau van de Olympische winterspelen en slim genoeg om tot Harvard toegelaten te worden. Thuis voelt het echter niet zo. Haar veeleisende vader Larry (Kevin Costner) lijkt Molly het minst te waarderen en haar broers presteren nóg beter. De veeleisendheid van haar vader maakt wel dat Molly een doorzetter is als geen ander. Na een noodlottig ski-ongeluk zoekt ze een nieuwe bezigheid. In plaats van te gaan studeren besluit ze een simpel kantoorbaantje te nemen en in een nachtclub te gaan werken. Haar baas op kantoor runt echter een pokerspel en vraagt Molly om de gastvrouw te zijn. Het is niet zomaar een pokerspel, maar een met filmster Player X (Michael Cera) erin en met heel hoge inzet. Met de fooien alleen verdient Molly ontelbaar keer meer dan met haar kantoorbaan. Ze blijkt talent te hebben voor het organiseren van pokerspelen en begint het zelf te organiseren. Het wordt steeds groter en lucratiever, maar het succes komt niet zonder gevaar. Molly dreigt verbonden te raken met de maffia en op een dag staat de FBI voor haar deur. Ze probeert de topadvocaat Charlie Jaffey (Idris Elba) zover te krijgen om de verdediging op zich te nemen, maar deze is hier aanvankelijk niet zo happig op. Ziet Molly ooit nog iets van haar in beslag genomen geld terug? En kan ze de gevangenis vermijden?

Commentaar

Molly’s Game is een project van Aaron Sorkin. Deze begenadigd schrijver is vooral bekend geworden met de gelauwerde TV-serie The West Wing. De afgelopen jaren schreef hij ook de scenario’s voor onder andere The Social Network en Moneyball. Wat al zijn werk met elkaar gemeen heeft zijn supersnelle en spitsvondige dialogen. Zijn werk komt bijzonder intelligent over en je moet dan ook goed bij de pinken blijven om alles te blijven volgen. In ruil daarvoor krijg je topentertainment terug. Ook dit script is weer een juweeltje. Gebaseerd op het boek van de echte Molly Bloom speelt Sorkin met de tijd om het verhaal langzaam te doen ontvouwen. De discussies tussen Molly en haar advocaat worden gebruikt om van daaruit flashbacks op te voeren naar hoe het zover is gekomen. Zo komen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats, waarna de film uiteindelijk doorgaat in de tijd van voorbespreking naar de rechtszaak. Sorkin neemt voor het eerst ook de regie op zich en kreeg daarbij naar verluidt genereuze hulp van zijn vriend en regisseur David Fincher. Ook Kevin Costner – naast acteur tevens ervaren regisseur – was niet te beroerd om Sorkin hiermee te helpen. Dit is te merken, want de zeer strakke regie in Molly’s Game staat in perfecte harmonie tot de inhoud en de montage. Het vormt allemaal één organisch geheel. Het is bovendien bijzonder dat de film 2,5 uur duurt, vrijwel volledig uit dialogen bestaat en toch nergens verveelt. Je verliest zelfs je gevoel van tijd, waardoor de 2,5 uur voorbij lijkt te vliegen. Tenslotte is er nog de uitstekende invulling van de cast. De getalenteerde Jessica Chastain is hier op de top van haar kunnen. De hele film draait om haar en ze is in vrijwel elke scène te zien. Ze draagt de film met verve en lijkt gemaakt voor deze rol. Het schijnt dat de echte Molly Bloom ook specifiek naar haar heeft gevraagd. De op één na grootste rol is weggelegd voor Idris Elba, die haar advocaat speelt. Ook hij zet een sterke rol neer en hij en Chastain zijn zeer aan elkaar gewaagd. Andere bijrollen zijn prima ingevuld. Kevin Costner blijft wat op de achtergrond, maar schittert in een emotionele vader-dochter scène nabij het einde van de film. Michael Cera heeft een leuke bijrol als de anonieme grote filmster die de drijvende kracht achter het pokerspel vormt. Saillant detail: het gerucht gaat dat Spider-Man-acteur Tobey Maguire in de echte wereld ‘Player X’ was. Molly's Game biedt intelligent entertainment met een schitterende hoofdrol voor Jessica Chastain. Het sterke schrijfwerk in combinatie met harmonieuze regie en montage maakt dat je van begin tot eind aan het scherm gekluisterd zit.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Biografie, Drama
Regio: A, B, C
Jaar: 2017
Speelduur: 140 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 7.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045249489

Extra's

  • Building an Empire

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Molly’s Game heeft de originele beeldverhouding van 2.39:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC  video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50GB dubbellaagse disk.

De kwaliteit van dit beeld is wat wisselend. Sommige donkere scènes hebben niet genoeg schaduwdetail, andere zijn hier weer een stuk beter in. Met de scherpte zit het wel goed, soms een beetje te goed zelfs. Het beeld kan soms wat aangescherpt overkomen. Alle texturen en details zijn wel altijd goed zichtbaar. De algehele uitstraling van het beeld is ingetogen en natuurlijk en neigt daarbij soms een tikkeltje door te slaan richting flets. Maar dat kan ook komen omdat we tegenwoordig zulke heldere en contrastrijke beelden gewend zijn. De stijl van het beeld past dan wel weer goed bij het karakter van de film, die zich veelal afspeelt in de avond. En als het dan wel dag is, dan is het vrijwel zonder uitzondering regenachtig. Ook speelt het grootste deel van de film zich binnen af. Dit zijn allemaal aspecten die er aan bijdragen dat deze beeldpresentatie niet echt indruk maakt. Maar als we er puur technisch naar kijken, dan ondersteunt deze de film nog steeds ruim voldoende. Er is voldoende scherpte en detaillering en er zijn geen defecten of fouten in het beeld.

Geluidskwaliteit

Molly’s Game wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 7.1-track (48kHz/16-bit) in de originele Engelse taal. Molly’s Game is een praatfilm, dat is niet zo gek met taalvirtuoos Aaron Sorkin aan het roer als schrijver én regisseur. Maar toch maakt deze film ten volle gebruik van alle technische mogelijkheden die het geluid biedt. Er zijn vrijwel zonder uitzondering allemaal kleine details hoorbaar in de omgeving, die goed gespreid uit de verschillende speakers komen. Ook de muziek neemt een mooie plaats in dit geheel. De subwoofer completeert de symfonie op gepaste en ingetogen wijze. In die paar scènes waarin er wel meer actie is, pakt de audio goed uit. De dialoog is hier het allerbelangrijkste en is altijd glashelder te horen. Deze track vormt een perfecte compagnon voor de inhoud van deze film.

Extra's

Bij het plaatsen van de disk komen er een aantal trailers. Daarna verschijnt er een eenvoudig menu. Hier is via een aparte knop één extra te bekijken. Ook kun je de instellingen regelen en natuurlijk de film starten.

Building an Empire (3 min.)
Een paar korte interviewfragmenten over de film, het verhaal en de hoofdrolspeler. Deze zijn gemixed met trailer-achtige beelden uit de film. De extra duurt zo kort, dat er geen diepgang bereikt kan worden, waardoor dit nauwelijks meer toevoegt dan een trailer. De beeldkwaliteit is HD en de audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s). Er is geen ondertiteling beschikbaar bij deze extra.

Conclusie

Molly Bloom (Jessica Chastain) is onwijs slim en getalenteerd. Nadat haar sportcarrière niet helemaal loopt zoals gehoopt, stort ze zich met haar talenten op de pokerwereld. En niet zomaar de pokerwereld, maar de absolute top waar de superrijken en beroemdheden spelen met de grootste bedragen. Maar dit blijkt niet zonder gevaar. Molly's Game biedt intelligent entertainment met een schitterende hoofdrol voor Jessica Chastain. Het sterke schrijfwerk in combinatie met harmonieuze regie en montage maakt dat je van begin tot eind aan het scherm gekluisterd zit. We hebben op deze Blu-ray Disc-uitgave te maken met prima beeld en een 7.1-audiotrack. Het ontbreekt wel vrijwel aan extra’s, maar dat is op buitenlandse uitgaves ook het geval. Al met al een prima uitgave van een uitstekende film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Drugs Geweld Grof DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.