Beck - Volume 7


Beck - Volume 7 (DVD)
Samenvatting

Na de gebeurtenissen in volume 6 geniet Martin Beck (Peter Haber) van zijn welverdiende pensioen, wanneer de veiligheidsdienst hem nog één keer om hulp vraagt bij het opsporen van een Zweedse jongen die zich aan heeft gesloten bij IS. Ondertussen heeft de Noorse rechercheur Steinar (Kristofer Hivju) de rol van Beck binnen het oude team van Beck (tijdelijk) opgevuld. Er blijkt een verband tussen de zaak van Beck en de vermissing van een meisje, waar het team van Steinar aan werkt en zo lijkt het pensioen van Beck maar van korte duur.

Commentaar

Net als de eerdere volumes bevat ook volume zeven vier grote zaken van ongeveer anderhalf uur. Deze vier zaken vormen samen het zevende seizoen. Hoewel alle vier de zaken losstaande verhalen zijn en aan het einde worden afgerond, zijn ook het doorlopende verhaal en de onderlinge relaties erg interessant. Het is dus wel aan te raden om alles op volgorde te kijken. De kwaliteit van dit volume is opnieuw zeer hoog. De acteerprestaties zijn uitstekend en de Noorse Steinar past perfect in het team. Acteur Kristofer Hivju is vooral bekend van zijn fantastische rol in Game of Thrones, maar ook in zijn eigen taal trekt hij elke scène op een positieve manier naar zich toe. Hoewel de rol van Peter Haber dit volume minder groot is, net als die van zijn karakter binnen de organisatie, zet hij Beck opnieuw uitstekend neer en is het erg mooi dat hij ook voor dit volume opnieuw meedoet. De eerste zaak is een goed voorbeeld van hoe Beck meegaat met de actualiteit. Een dreigende aanslag door IS zorgt ervoor dat de politie alles op alles moet zetten om deze te voorkomen. Niet alleen krijgen we het perspectief van de politie en de vermeende terrorist te zien, maar ook zijn ouders spelen een belangrijke rol. Op deze manier krijgt de kijker een goed inzicht in de manier waarop jongeren tot deze gruweldaden overgaan. Ook wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om Steinar richting Jordanië te sturen voor de zaak. Een mooie nieuwe locatie die zorgt voor variatie. Liefhebbers van Beck weten wat ze kunnen verwachten en zullen ook van dit zevende seizoen smullen. Voor nieuwe kijkers is seizoen 7 in principe prima te volgen, maar toch raad ik aan om de serie van het begin af aan te kijken. De onderlinge relaties tussen de karakters zijn dan veel duidelijker en je haalt als kijker dan een stuk meer uit de serie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Detective, Televisie
Regio: 2
Jaar: 2018
Speelduur: 380 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Lumière
EAN: 5407003481297

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van Beck - Volume 7 wordt weergegeven met een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is prima. De kleuren zijn mooi vol en het contrast en zwartniveau zijn uitstekend. Zeker tijdens de vele close-ups is het beeld zeer scherp. Het prachtige Zweden wordt mooi in beeld gebracht en ook de nieuwe locatie Jordanië is een lust voor het oog. Het beeld bevat geen storende foutjes. De serie heeft Nederlandse ondertiteling, die goed duidelijk in beeld is weergeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Beck - Volume 7 bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Zweeds audiospoor. Dit is van een goede kwaliteit. De dialogen zijn allemaal duidelijk te verstaan, ook wanneer de omgevingsgeluiden aan de harde kant zijn, zoals bijvoorbeeld op de straten van Jordanië. De dialogen zijn te horen uit de centerspeaker en waar nodig door de andere twee voorste speakers. Deze twee speakers worden, samen met de achterste twee speakers, ook gebruikt voor de omgevingsgeluiden. De muziek speelt net als in eerdere seizoenen een belangrijke rol bij het creëren van spanning. De subwoofer wordt weinig gebruikt, maar doet wanneer nodig zijn werk goed.

Extra's

De DVD-uitgave van Beck - Volume 7  bevat geen extra’s. De DVD begint met een Lumière promotietrailer en er kan vervolgens vanuit een menu worden gekozen om een episode af te spelen. De vier episodes zijn verdeeld over 2 DVD’s.

Conclusie

Steinar leidt het Zweedse politieteam, terwijl Beck van zijn pensioen geniet. Een zaak met een terrorist brengt de twee echter weer samen en zorgt ervoor dat Beck in een andere rol weer bij de politie betrokken raakt. Zoals de kijker gewend is, zijn ook dit zevende seizoen de acteerprestaties uitstekend. De zaken zijn interessant en actueel en het blijft de moeite waard het team  te volgen. Zoals we van Beck gewend zijn, is ook bij deze zaken niets zwart of wit en krijgen we naast het perspectief van het team ook vaak dat van slachtoffer, dader en familie te zien. De DVD-uitgave van Volume 7 wijkt qua techniek weinig af van de eerdere volumes. De beeld- en geluidskwaliteit is uitstekend en er zijn geen extra’s. Fans van de serie  mogen ook dit seizoen zeker niet missen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Lumière.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.