Microbe et Gasoil

Recensent:
Jaap Stolze
13-07-2018

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Microbe et Gasoil (Streaming)
Samenvatting

Daniel (Ange Dargent) is een jonge tiener die samen met zijn ouders en broer in een dorp in Frankrijk woont. Wanneer de eigenzinnige Théo (Théophile Baquet) op zijn school verschijnt ontstaat er een vriendschap tussen de twee jongens. Het zijn allebei buitenbeentjes op school die elkaar vinden in gesprekken over meiden, rebellie en kunst. Als Théo het plan opvat om met tweedehands ijzer, een oude grasmaaiermotor en ander bouwmateriaal een voertuig te bouwen, is Daniel zijn metgezel hierin. De twee jongens komen veel over het leven en hun vriendschap te weten als ze op een trip door Frankrijk reizen met hun voertuig.

Commentaar

In de avontuurlijke film Microbe et Gasoil staan de belevenissen van de jongens Théo en Daniel centraal. Daniel is een meisjesachtige jongen die vaak wordt aangesproken als meisje vanwege zijn lange haar en tenger postuur. Théo is een rebelse jongen die op een brommer rijdt en niet bang is om voor zichzelf op te komen op school en zijn mening te laten horen. Daniel heeft te maken met een lichtelijk depressieve moeder en Théo krijgt thuis weinig liefde van een moeder met overgewicht en een vader die hem afkraakt. Daniel en Théo willen ontsnappen uit het keurslijf van school en gezin en vatten het plan op om een trip te maken door Frankrijk. Als Théo genoeg schroot bij elkaar heeft verzameld) uit zijn vaders huis die een oud ijzerhandel heeft' starten ze de bouw van een voertuig waarmee ze de weg op kunnen. Wanneer ze vertrekken zonder toestemming van hun ouders begint het avontuur met de gebruikelijke ingredïenten van een roadtrip. Dus de ontmoetingen onderweg met vreemdelingen, de autoriteiten en uiteraard de meiden. Toch zitten er enkele kleine verrassingen in het verhaal en ontbreekt de humor zeker niet. Het is een echte jongensfilm met veel avontuur en kattekwaad, waarbij de balans tussen humor en drama wat onevenwichtig is. Zeker naar het einde toe komt een dramatische wending wel erg onverwachts aan. De hand van regisseur Michel Gondry (Be Kind Rewind) is duidelijk aanwezig en zorgt weer voor een creatieve en vrolijke film.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Avontuur
Jaar: 2015
Uitgever: Walk This Way

Conclusie

De twee tieners Daniel en Théo ontmoeten elkaar voor het eerst op school en beginnen zo hun vriendschap. Het zijn allebei buitenbeentjes op school en vinden elkaar in hun afkeer van regeltjes en burgerlijkheid. Als ze een voertuig maken van oud schroot om te ontsnappen aan hun leven thuis begint het avontuur pas echt. Ze zullen op deze reis door Frankrijk elkaar beter leren kennen en ook zichzelf tegen komen. Microbe et Gasoil is een leuke film die een jongensachtige sfeer en rebellie in zich heeft en je zeker met een glimlach achterlaat. Een aanrader voor de avontuurlijke filmliefhebber onder ons die het kind in zichzelf nog niet is verloren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.