Spy Who Dumped Me, The

Recensent:
Patrick van den Hul
16-08-2018

Totaalbeoordeling:

6.5
Bioscoop

Spy Who Dumped Me, The (Bioscoop)
Samenvatting

Audrey (Mila Kunis) en Morgan (Kate McKinnon) zijn beste vrienden. Ze zijn allebei ongeveer 30 jaar oud en kennen elkaar al bijna de helft van hun leven. We weten alles van elkaar, zelfs de details die het meest privé zijn. Audrey is het rustige bedachtzame type. Morgan van is van het spontane ‘doen zonder nadenken’. Daarin ondersteunen ze elkaar en vullen ze elkaar aan. Deze hechte band wordt danig op de proef gesteld wanneer ze uit het niets betrokken raken in een internationaal spionnencomplot. Audrey haar ex-vriendje Drew (Justin Theroux) blijkt namelijk een spion te zijn! Hij had hun relatie plotseling uitgemaakt, naar het later blijkt om haar te beschermen. Op een dag keert hij opeens terug voor een belangrijk voorwerp dat hij bij Audrey heeft achtergelaten. Met in zijn kielzog een groep bloeddorstige moordenaars. Audrey en Morgan vluchten voor hun leven. Dit is het begin van een krankzinnige en vol adrenaline gevulde trip door heel Europa, waarbij de dames elkaar en henzelf leren kennen van heel andere kanten. Ondertussen moeten ze proberen dit alles te overleven en te achterhalen wat nou toch dat voorwerp is dat ze bij zich hebben en wat iedereen wil hebben. En aan wie moeten ze het overhandigen? Want niets is hoe het lijkt. Een vriend kan een vijand zijn en een vijand kan een vriend blijken.

Commentaar

The Spy Who Dumped Me maakt slim gebruik van de buddy cop formule die al decennia lang gemeengoed is in Hollywood. Maar wel met wat kleine aanpassingen, wat het verfrissend maakt. In plaats van twee mannen zien we twee vrouwen in de hoofdrol. En in plaats van twee agenten gaat het hier om twee amateurs op het gebied van wetshandhaving. Een groot deel van de humor moet dan ook komen van de klunzige manier waarop zij omgaan met de bizarre situaties waar ze in terechtkomen. Tenslotte zien we ook nog een vleugje Mission Impossible en James Bond in de manier waarop de actie zich razendsnel verplaatst naar onder andere Wenen, Praag, Parijs, Berlijn en ook nog heel even ons eigen Amsterdam. Humor en actie staan qua aandacht op ongeveer op gelijke voet in The Spy Who Dumped Me. Maar het is de humor die de film vermakelijk maakt. De actie is namelijk snoeihard en visueel gewelddadig. Dit zorgt soms voor een heel rare disharmonie met de grote hoeveelheid humor. Maar na een tijdje leer je erom lachen als er weer iemand in volle glorie gespiesd of op andere wijze verminkt wordt. Maar het blijft een beetje vreemd… Ook is de actie niet echt spannend of indrukwekkend, omdat ook hier de grappen in onverminderd tempo doorgaan. Wat doe je bijvoorbeeld als je chauffeur neergeschoten wordt net nadat hij een grap heeft gemaakt? Juist, dan ga je op hem zitten zodat je snel achter het stuur kunt kruipen. Ok, het is dus de humor waar het hier om draait. Is die dan goed uitgevoerd? Jazeker, en niet in de laatste plaats dankzij de hilarische Kate McKinnon. Zij steelt in elke scène de show van Kunis. Haar bekendere tegenspeelster Kunis heeft zeker talent, maar haar talent voor komedie steekt bleekjes af bij dat van McKinnon. Het lukt McKinnon om telkens weer perfect timing te bereiken samen met bijpassende gezichtsuitdrukkingen. Veel grappen zijn flauw en voor de hand liggend, maar zo goed uitgevoerd dat je er toch om moet lachen. Een treffend voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer de dames hun pistool richten op een iemand die hun hostel in Amsterdam binnenkomt? Het blijkt een nietsvermoedende kamergenoot. Zijn reactie: Amerikanen zeker? Een voor de hand liggende verwijzing naar wapenbezit in Amerika, maar zo ad-hoc en goed uitgevoerd dat het toch grappig is. The Spy Who Dumped Me gaat duidelijk niet voor de originaliteitsprijs. En dat hoeft ook niet. Het tempo ligt hoog en de actie en humor zijn onderhoudend. Hierdoor is de film van begin tot eind vermakelijk. Als je je eisen niet te hoog kunt stellen en de ongeloofwaardigheid voor lief neemt, dan is deze film zeker de moeite voor een stukje hersenloos en ongedwongen vermaak.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Actie, Avontuur, Komedie
Jaar: 2018
Speelduur: 117 min
Uitgever: Independent Films

Conclusie

Audrey en Morgan zijn twee beste vriendinnen die hun doorsnee levens leiden. Totdat Audrey haar ex-vriendje een spion blijkt te zijn en terugkeert met een stel bloeddorstige moordenaars in zijn kielzog. Het is het begin van een krankzinnige reis om leven en dood door meerdere landen in Europa. De dames blijken talenten te hebben die ze zelf nog niet ontdekt hadden. The Spy Who Dumped Me gaat niet voor de originaliteitsprijs, maar wel voor heerlijk vermaak. Het tempo ligt hoog en de actie en humor zijn onderhoudend. Hierdoor is de film van begin tot eind vermakelijk. Als je je eisen niet te hoog stelt en de ongeloofwaardigheid voor lief neemt, dan is deze film zeker de moeite voor een stukje hersenloos en ongedwongen vermaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.