Welcome Home

Recensent:
Patrick van den Hul
16-11-2018

Totaalbeoordeling:

2
Bioscoop

Welcome Home (Bioscoop)
Samenvatting

Bryan (Aaron Paul) en Cassie (Emily Ratajkowski) zijn een koppel. Tenminste, officieel nog wel. Het gaat niet bepaald goed tussen de twee. Een actie door een van hen beiden heeft het onderling vertrouwen ernstig geschaad. Ze boeken een vakantie in een luxe en afgelegen villa in Italië, in de hoop dat wat quality time met zijn tweeën hun gebroken relatie kan helen. Hun plannen om op de relatie te focussen raken al snel naar de achtergrond, wanneer blijkt dat de huiseigenaar sinistere plannen met hen heeft. Een mysterieuze buurman Federico (Riccardo Scamarcio) is behulpzaam wanneer Cassie tijdens het hardlopen haar enkel verzwikt en niet zelf meer thuis kan komen. Hij geeft haar een lift. Cassie is hier dankbaar voor, maar Bryan vertrouwd deze man vanaf het begin al niet. Federico komt de dagen hierop steeds ongevraagd langs, bijvoorbeeld met het spontane plan om ze een lift naar het dorp te geven of om voor ze te koken. Maar iets voelt er hier niet goed. De spanningen tussen Bryan en Cassie lopen steeds hoger op. Worden ze tegen elkaar uitgespeeld of is dit een logisch gevolg van hun beschadigde relatie?

Commentaar

We proberen zo open mogelijk naar een film te kijken en deze te beoordelen met oog voor zowel de plus- als de minpunten. Al na een kwartier kijken heb je hier door dat je zit te kijken naar een gedrocht dat zijn weerga niet kent. Sommigen zullen dan het verstandige doen en de zaal verlaten of de TV overschakelen. Als je bent zoals ondergetekende dan heb je toch nog hoop dat het beter wordt. Nog een half uurtje later werd het duidelijk dat dit zeker niet beter ging worden, maar toen sloeg de nieuwsgierigheid om in fascinatie met hoe slechte deze productie is. In een knap staaltje omdenken kun je je afvragen of er iets wél goed is aan deze film. Laten we daarom met het rapportcijfer 1 uit 10 beginnen en kijken of we hier wat punten bij kunnen geven. Als eerste het verhaal. Helaas geen punten hier. Werkelijk alle clichés uit het thrillergenre worden geraakt. Er is geen greintje spanning en er zijn enkele tenenkrommende scènes die zorgen voor een ongemakkelijk lachje. De twist in de laatste 2 minuten – die we niet zullen verklappen – was te verwachten, is niet (meer) origineel en kan deze film niet meer redden. Dan het camerawerk. Is het tenminste mooi in beeld gebracht? Met zo’n mooie omgeving zou dit niet moeilijk moeten zijn. Helaas mag de regievoering geen naam hebben. Een gemiddelde talkshow bevat nog meer artistieke shots. De montage is bovendien gericht op het uitgebreid onder de aandacht brengen van elke aanwijzing, alsof de kijker dit niet allang door had. Waarschijnlijk wilden de makers dat deze film toegankelijk is voor werkelijk alle IQ-quotiënten. Kan het acteerwerk de film dan nog redden? Wederom is het antwoord een teleurstellend nee. Eigenlijk zijn er maar drie noemenswaardige rollen, namelijk het stel en de mysterieuze buurman. Geen van allen zijn de overtuigend. Aaron Paul kan acteren, maar is hier duidelijk niet op zijn plaats. Ratajkowski kan prima fotomodel worden, maar stoppen met deze carrière. En Scamarcio zou angstaanjagend moeten zijn, maar zijn rol is vooral een klucht. We zouden hier punten kunnen geven voor het mooie lijf van Ratajkowski, dat we binnen een half uur al 3 keer bijna naakt hebben gezien, maar dat zou een beetje flauw zijn. Dat doen we dan ook maar niet. Bijna 400 woorden verder zijn we nog steeds niet hoger gekomen dan rapportcijfer 1. Vooruit, toch één puntje erbij dan maar. De muziek, als je de voornamelijk losse klanken zo kunt noemen, is tamelijk onheilspellend. Origineel is dit niet, dit is al zoveel vaker gedaan, maar het werkt wel. Er worden zelfs kleine momenten van spanning gecreëerd. Die overigens weer als een kaartenhuis in elkaar zakken op het moment dat er weer daadwerkelijk iets gebeurd na dit zalige stiltemoment. Welcome Home is aan te raden voor sadomasochisten die graag zeer slechte films kijken of voor filmstudenten die willen zien hoe het niet moet. Ieder ander kan zijn of haar tijd veel beter besteden.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Thriller
Jaar: 2018
Speelduur: 97 min
Uitgever: Dutch Filmworks

Conclusie

Bryan en Cassie zijn een koppel. Maar dan wel een koppel met problemen. Ze boeken een vakantie in de hoop hun relatieproblemen het hoofd te bieden. Maar wanneer er een mysterieuze buurman ten tonele verschijnt, worden ze al snel slachtoffer van de sinistere plannen van de huiseigenaar. Welcome Home is aan te raden voor sadomasochisten die graag zeer slechte films kijken of voor filmstudenten die willen zien hoe het niet moet. Ieder ander kan zijn of haar tijd veel beter besteden.

Laatste reacties

Werner  |  16-11-2018

maar Bryan vertrouwT
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
2

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:2
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.