Highwaymen, The

Recensent:
Rogier Burghout
05-04-2019

Totaalbeoordeling:

7.6
Streaming

Highwaymen, The (Streaming)
Samenvatting

In de jaren 30 viert criminaliteit hoogtij en de politie en autoriteiten hebben nog geen antwoord om brutale criminelen te stoppen. De FBI is net in het leven geroepen maar ook zij kunnen nog geen vuist maken. Vooral het duo Bonnie en Clyde ontglippen steeds het net van de politie en de FBI en weten zo met durf en lef veel buit te maken. Om dit duo nu eens voorgoed te stoppen wordt de hulp ingeroepen van oude rotten in het vak. Ex-Texas Rangers Frank Hamer (Kevin Costner) en Maney Gault (Woody Harrelson) zijn gepensioneerd en al jaren niet meer actief. Schieten met een pistool kunnen ze nauwelijks meer en überhaupt zit er weinig beweging meer in de mannen. Maar hun instinct en oude kneepjes zijn nog zeker aanwezig, en daarom zijn zij de aangewezen mannen om Bonnie en Clyde te stoppen. Maar als ze het onderzoek starten merken de mannen dat ze toch wel erg lang weggeweest zijn. Ze moeten snel het tempo oppakken om de vaart van Bonnie en Clyde aan te nemen om hen bij te kunnen benen. Om hen te stoppen is nog wel echter wat meer nodig. Kunnen de mannen het duo een halt toeroepen om zo meer misdaden te voorkomen?

Commentaar

The Highwaymen is een Netflix-productie geregisseerd door John Lee Hancock (The Blind Side, The Founder). De film heeft Kevin Costner als hoofdrolspeler en het doet erg goed om hem weer eens in een grote(re) rol actief te zien. Hij is het acteren nog zeker niet verleerd en wat dat betreft heeft hij wel wat synoniemen met zijn karakter: beiden waren vroeger zeer actief en erg bekend maar tegenwoordig gepensioneerd en bijna niet meer actief en worden nu weer voor een grote (hoofd)rol gevraagd. Costner speelt zijn rol met verve en het is letterlijk aan hem te zien dat zowel Costner zelf als zijn karakter erg stroef zijn en weer de nodige moeite moeten doen om weer soepel te worden. De combinatie met Woody Harrelson is ook erg goed. Harrelson is een veelzijdig acteur en ondanks dat het plakkaat oud en versleten wat minder sterk overkomt bij hem dan bij Costner weet hij er goed werk van te maken. Wat helaas wat minder goed werkt is het verhaal in de film. De karakters Bonnie en Clyde  krijgen (letterlijk) geen gezicht en fungeren voornamelijk als dreiging op de achytergrond. Ook komen ze nooit echt duidelijk in beeld. De gehele film heeft Hamer en Gault als focus en wat zij ondernemen om het duo te stoppen. Dat maakt de dreiging van Bonnie en Clyde wat wazig en ongrijpaar en maakt niet zoveel indruk op de kijker. Het zorgt ervoor dat de film na een sterk begin wat inzakt. Naar mate de jacht concrete vormen aan begint te nemen en het duo Hamer en Gault het spoor van Bonnie en Clyde nadert krijgt de film meer spanning en wordt onderhoudender. De productie ziet er verder erg sterk uit. Locaties en sets zijn van erg goede kwaliteit. Regisseur Hancock heeft ook grote moeite gedaan om de film historisch accuraat te maken. Dit heeft als gevolg gehad dat ware namen, gebeurtenissen, karakters en locaties zijn gebruikt om te filmen en dit verhaal te vertellen. Conclusie is dat dit zeker een onderhoudende film is met fijne acteurs om naar te kijken, maar qua verhaal wel een dip heeft. Gelukkig maakt het einde veel goed.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Detective, Drama, Misdaad
Jaar: 2019
Speelduur: 132 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

The Highway Men zijn ex-Texas Rangers Frank Hamer (Kevin Costner) en Maney Gault (Woody Harrelson) die jacht maken op het legendarische misdaad-duo Bonnie en Clyde. Ze zijn al jaren uit het vak maar kunnen ze hun oude kunsten weer op tijd oppakken om het duo te stoppen voordat het te laat is? Het is fijn om Kevin Costner weer eens in een hoofdrol te zien, en de combinatie met Woody Harrelson is een feest om naar te kijken. Het verhaal heeft wel een dip, maar gelukkig maakt het einde veel goed.

Laatste reacties

rogue  |  08-04-2019

Ik vond 'm ook gemiddeld. Beste aan het verhaal was het afschminken van de mythe Bonnie en Clyde; uiteindelijk waren het gewoon moordenaars. Wel sterke acteurs...
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  05-04-2019

Vermakelijke film, maar niet meer dan dat. Ik had er vanwege de promotie van de film (o.a. de trailer) wel andere verwachtingen van. Ik had echt een actiefilm v...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
7.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.