Fast and the Furious, The: Tokyo Drift

Recensent:
Rogier Burghout
25-05-2020

Totaalbeoordeling:

7.5
UHD

Fast and the Furious, The: Tokyo Drift (UHD)
Samenvatting

Sean Boswell (Lucas Black) is een scholier die constant in de problemen komt. Nu is hij weer gepakt tijdens een illegale straatrace waarbij hij betrokken raakte bij een ongeval. De kans is nu aanwezig dat hij richting gevangenis zal moeten gaan, maar er is een oplossing. Om een celstraf te ontlopen moet hij naar Tokio om bij zijn vader te gaan wonen die in het leger zit. Daar maakt hij kennis met een jonge Amerikaan, Twinkie (Bow Wow). Via Twinkie komt hij in aanraking met de wereld van het straatracen in Tokio. Hier racen ze echter op een hele andere manier, namelijk Driften. Sean bakt niks van dit driften, maar eigenwijs als hij is, neemt hij het toch op tegen de beste drifter van de stad. Uiteraard verliest hij en nu moet hij als een speer les gaan nemen van iemand die echt goed kan driften en zo zijn verlies goed proberen te maken. Het enige probleem is dat de man tegen wie hij moet racen banden heeft met de onderwereld en op deze manier raakt Sean betrokken bij iets wat hij misschien helemaal niet aankan.

Commentaar

Het in 2001 verschenen The Fast and The Furious was een verrassende hit, maar bevatte eigenlijk alles wat een leuke en onderhoudende film zou moeten hebben. Een redelijk verhaal, snelle auto\'s, mooie vrouwen en knap in beeld gebrachte races. Ook de acteurs waren goed gekozen en Vin Diesel en Paul Walker werden met deze film bekende namen. Uiteraard kwam er al snel een vervolg en deze 2 Fast 2 Furious gooide het over een iets andere boeg en bleef daarom ook interessant. Vin Diesel haakte af, maar Paul Walker was wederom te zien, aangevuld met Tyrese Gibson en Eva Mendes. Voor dit derde deel is ook Paul Walker afwezig en nu wordt de hoofdrol gespeeld door Lucas Black, bekend uit Jarhead en Friday Night Lights. Het verhaal is verhuisd naar Tokyo en hier maken we kennis met een hele aparte vorm van racen, het driften. Dit gegeven zorgt er wederom voor dat het allemaal fris en interessant blijft, maar toch kan dit deel zich niet meten met de vorige delen. Niet dat het een slechte film is, want eigenlijk zijn alle belangrijke ingrediënten weer aanwezig. Mooie auto's, vrouwen en flitsende races, maar helaas is verhaal op sommige momenten wel erg dun. Ook is Lucas Black duidelijk geen Vin Diesel of Paul Walker, maar toch weet hij een redelijke rol neer te zetten. De rest van de cast is grotendeels onbekend, alleen Bow Wow was destijds wel bekend. Wel is in deze film voor het eerst het karakter Han (Sung Kang) te zien, die in latere films nog vaker zijn opwachting zal maken. 
Zoals gezegd is het verhaal verhuisd naar Tokyo en zien we de racevorm driften voorbij komen. De races zijn wederom goed in beeld gebracht maar toch allemaal net wat minder spectaculair als in de vorige delen en dan met name het origineel. Samenvattend kunnen we eigenlijk zeggen dat The Fast and The Furious: Tokyo Drift een redelijk onderhoudende film genoemd kan worden die prima voldoet voor een avondje vermaak. Verwacht geen hoogstaand verhaal of optredens van de betrokken acteurs, maar een leuk tussendoortje dat vooral racefans zal kunnen bekoren. Dit is overigens de eerste Fast-film van regisseur Justin Lin, die later nog meerdere, zeer succesvolle, vervolgen zou gaan maken.

The Fast and The Furious: Tokyo Drift is eerder op DVD uitgebracht en daar hebben we hier een recensie van. Later werd de film op Blu-ray disc uitgebracht. Recent is er een UHD+BD-uitgave gekomen met de bestaande Blu-ray Disc en een nieuwe UHD. De BD is hetzelfde als de eerste uitgave, de UHD heeft een nieuwe 4K-transfer en een geupgrade audiotrack gekregen. Deze uitgave wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2006
Speelduur: 106 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 2.35:1 Ultra UHD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS:X - Engels
 • DTS 5.1 - Duits
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • DTS 5.1 - Spaans
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Noors, Zweeds
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083155605

Extra's

 • Making of the Fast Franchise
 • Drift: A Sideways Craze
 • Custom Made Drifter
 • Deleted Scenes with Optional Commentary with Director Justin Lin
 • Drifting School
 • Cast Cam
 • The Big Breakdown: Han's Last Ride
 • Tricked Out to Drift
 • Welcome to Drifting
 • The Real Drift King
 • The Japanese Way
 • Music Videos
 • Feature Commentary with Director Justin Lin
 • U-Control: Storyboards
 • U-Control: GPS
 • U-Control: Tech Specs
 • U-Control: Picture in Picture

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Blu-ray Disc
The Fast and The Furious: Tokyo Drift krijgt op Blu-ray Disc een zeer mooie 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1. Deze transfer is zeer netjes gedaan met een goede scherpte, sprekende klauren en een mooi contrast en zwartwaarde. Ook zijn de donkere scènes goed weergegeven met goed schaduwdetail en mooie diepzwarte kleuren. De fel gekleurde auto's spatten van je scherm af en de blinkende neon-lichten stralen op het beeld. Een erg mooie transfer.

UHD
Hier is toch de plan misgeslagen. Hier ziet de UHD van The Fast and The Furious: Tokyo Drift er toch wel erg vlak, kaal en soft uit. Uitgevoerd in 2160p, in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1 en met HDR10- én Dolby Vision-beeldverbetering kan deze transfer geen indruk maken. Kleuren spreken minder goed (zelfs met Dolby Vision), detail mist en er zit een softe waas over het beeld. Zwart is meer grijs en ook de donkere scènes zijn niet zo mooi donker en zwart. Erg jammer, deze transfer.

N.B. screenshots zijn van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

Blu-ray Disc
The Fast and The Furious: Tokyo Drift krijgt een zeer imposante DTS-HD Master Audio 5.1-track mee die zeer imposant klinkt. Dialogen zijn netjes verstaanbaar en de rest van de dreunende audiotrack klinkt uit alle hoeken en gaten. Dynamiek en spreiding zijn geweldig.

UHD
Op UHD krijgt The Fast and The Furious: Tokyo Drift een DTS-HD Master Audio 7.1-track mee met een DTS:X-extensie. Echter, er is niet zoveel verschil met de reguliere 5.1-track, die op zichzelf al geweldig klinkt. Er is wat spreiding naar de hoogte, maar door de goede spreiding en dynamiek van de reguliere 5.1-track hoor je niet zoveel verschil.

Extra's

Ook The Fast and The Furious: Tokyo Drift krijgt een flink pakket aan extra's mee die allemaal op de bijgeleverde Blu-ray Disc staan. Alle extra's zijn Nederlands ondertiteld.

Making of the Fast Franchise (17 min)
Hier zie je een korte terugblik naar de eerste drie films en wordt er al voor het eerst over een 'franchise' gesproken.

Drift: A Sideways Craze (60 min)
Hier zie je ineens een featurette van een uur over de kunst van het driften. Onverwacht erg interessant en diepgaand.

Custom Made Drifter
Een interactieve feature waarbij je je eigen auto kan samenstellen.

Deleted Scenes with Optional Commentary with Director Justin Lin (18 min)
Elf verwijderde scènes met optioneel commentaar. 

Drifting School (7 min)
Hier zie je de cast leren driften.

Cast Cam 4 min)
Hier zie je wat amateur camera-beelden van de set.

The Big Breakdown: Han's Last Ride (8 min)
Hier zie je het maken van een indrigende en emotienele scène uit de film.

Tricked Out to Drift (11 min)
Hier zie jde aangepaste auto's die gebruikt zijn om te driften.

Welcome to Drifting (6 min)
Nog meer informatie over het driften in de film.

The Real Drift King (4 min)
Meer informatie over de echte driftking: Keiichi Tsuchiya.

The Japanese Way (10 min)
Hier zie je de uitdaging van het filmen in Tokyo.

Music Videos (8 min)
Twee muziekvideo's.

Feature Commentary with Director Justin Lin
Regisseur Justin Lin vertelt uitgebreid en op een relaxte manier hoe hij de film heeft gemaakt.

U-Control: Storyboards
Een interactieve feature waarbij je storyboards kan bekijken tijdens het bekijken van de film.

U-Control: GPS
Een interactieve feature waarbij je de lokaties kan bekijken waar de film zich afspeelt.

U-Control: Tech Specs
Een interactieve feature warbij je technische informatie krijgt van de auto's op het scherm.

U-Control: Picture in Picture
Een interactieve feature waarbij regisseur Justin Lin vertelt over de productie.

Conclusie

Sean Boswell (Lukas Black) wordt na een illegale straarace van school gestuurd en naar zijn vader in Tokyo om wat manieren te leren. Hier komt hij via schoolvrienden als snel terecht in een ondergrondse subcultuur van Japanse straatracers. Alleen, die doen dat wel even anders dan in Amerika. Namelijk, ze driften. En voordat Sean het weet heeft hij een bijdehante weddenschap gemaakt met de driftking van Tokyo. De enige die hem helpt is Han (Sung Kang) die wel wat ziet in de bijdehante acties van Sean. The Fast and The Furious: Tokyo Drift is een beetje een vreemde eend in de bijt in de hele Fast-franchise. De hoofdpersoon is onbekend en komt bijna niet terug in de vervolgdelen, en alleen Sung Kang komt nog terug als Han, en dan nog alleen via de prequels vanwege het lot van Han. Toch blijft The Fast and The Furious: Tokyo Drift een vermakelijk deel van het geheel, en dat komt vooral door het driften. De UHD+BD-uitgave bevat een geweldige Blu-ray Disc met een goede beeldtransfer, audio en alle extra's. De beeldkwaliteit van de UHD valt helaas wat tegen. Toch is de uitgave een aanrader, alleen al om de collectie compleet te houden.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  25-05-2020

"Hier ziet de UHD van The Fast and The Furious: Tokyo Drift er toch wel erg vlak, kaal en soft uit. Uitgevoerd in 2160p, in het oorspronkelijke beeldformaat van...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld DTS HD Master Audio DTS:X 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:9
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots