Mission: Impossible II

Totaalbeoordeling:

7.2
UHD

Mission: Impossible II (UHD)
Samenvatting

Ethan Hunt (Tom Cruise) krijgt de opdracht een dodelijk virus uit de handen te houden van een gedeserteerde collega, Sean Ambrose (Dougray Scott), Ambrose wil het hebben om de wereld af te persen door antistoffen duur te verkopen. Het virus, Chimera geheten, is 20 uur na infectie dodelijk en als voor die tijd geen tegengif wordt gegeven is de besmette persoon hopeloos verloren. Het tegengif met de naam 'Belerophon' is in handen van Ambrose en wanneer hij ook het virus in handen krijgt is de wereld verloren. Hij zal het virus dan namelijk loslaten om vervolgens grof geld te verdienen aan het tegengif. Om Ambrose op te sporen en zijn plannen te volgens krijgt Ethan Hunt hulp van dievegge Nyah Hall (Thandie Netwon). Zij is een ex-vriendin van Ambrose en kan het makkelijkst bij hem in de buurt komen zonder argwaan te wekken. Uiteindelijk blijkt dat alle registers opengetrokken moeten worden om Ambrose tot stoppen te brengen.

Commentaar

Mission: Impossible II is de tweede film uit de reeks na het succesvoille eerste deel en is deze keer geregisseerd door Joghn Woo. Woo, destijd een zeer gewilde regisseur met een aantal zeer succesvolle films die hij had gemaakt in Hong Kong (zie o.a. een recensie hier van een paar van zijn films) had in Amerika ook al wat fuore gemaakt met Hard Target, Broken Arrow en vooral Face/Off. De uitgebreid in beeld gebrachte slow-motion actiescènes wilde iedereen wel zijn film hebben en zo ook Tom Cruise. Want hoe gaaf is als je als acteur zeer uitgebreid en gracieus in beeld komt tijdens de meest onmogelijke stunts. En dat gebeurde ook met Mission: Impossible II. Het verhaal is heel erg dun en de dreiging van het virus is wel erg ridicuul. Want waarom zou je bewust een kwaadaardig virus maken, alleen om er een vaccin voor te kunnen maken. Deze onderbouwing is een beetje gek en moeilijk voor te stellen. Verder zit de film prima in elkaar met genoeg actie en spektakel. Tom Cruise voerde deze keer ook veel stunts zelf uit, waaronder de scènes waarin hij een onmogelijke berg beklimt en de achtervolging op de motor. Wel zitten er wat contuiteitsfoutjes in de film waaronder in het laatste gevecht in het zand. Het is duidelijk dat Woo een langere versie van de film voor ogen had (zijn eerste versie duurde maar liefst 3,5 uur), maar de producenten wilden een commercieel interessant speelduur en dan is een speelduur van twee uur meer dan voldoende. Mission: Impossible II is een wat vreemde eend in de filmreeks want het is eigenlijk meer een John Woo-film geworden dan een echte Mission: Impossible-film. Toch valt er genoeg te genieten en is het twee uur actie, en dat is meer dan prima.

Mission: Impossible II is ten tijde nog eerst op VHS uitgebracht, en daarna bij de eerste DVD-titels van Paramount. Dit waren kale DVD's en hier vind je van deze uitgave een recensie. Later is de film uitgebracht op Blu-ray Disc. Recent is er een UHD+BD-uitgave uitgebracht met de bestaande BD plus daarbij een nieuwe UHD. Zowel de beeldtransfer als de audiotrack hebben bij deze UHD een upgrade gekregen. Deze uitgave wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2000
Speelduur: 118 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160
Beeldverhouding: 2.39:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby TrueHD 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Zweeds
Uitgever: Paramount Home Entertainment Benelux
EAN: 5053083154530

Extra's

 • Audio Commentary: Director John Woo
 • Behind the Mission
 • Mission Incredible
 • Impossible Shots
 • Music Video: "I Disappear" by Metallica
 • Alterante Title Sequence
 • Excellence in Film
 • Generation: Cruise

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Blu-ray Disc
Ook Mission: Impossible II op BD is er eentje van de begintijd van Blu-ray en dat is wel te zien. De film staat op BD in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 maar nog met een verouderde MPEG2-codering. En dit is wel redelijk te zien. Het beeld is wat vlak, en dof. Kleuren komen redelijk goed naar voren maar weten niet echt te stralen. Scherpte is redelijk en zwartniveau is matig. Dit is een matige BD die de tand des tijds niet goed heeft doorstaan.

UHD
Mission: Impossible II krijgt op UHD een 2160P transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat en met HDR10- en Dolby Vision kleurverbetering. En ook deze transfer is een waar geot om naar te kijken. Kleuren zijn geweldig warm en scherpte en detaillering is fantastisch. Dolby Vision weet de kleuren geweldig mooi naar voren te brengen. Contrast en schaduwdetail zijn  geweldig. Een geweldige transfer.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

Blu-ray Disc
Ook Mission: Impossible II krijgt op BD een standaard Dolby Digital 5.1-track die ook redelijk achterheelad is. Het is een vlakke track met weinig energie en 'punch'. De muziek is opwindend, maar door deze track toch niet zo levendig als de bedoeling zou moeten zijn. Spreiding is ook matig. Helaas ook een verouderde track.

UHD
Ook voor de UHD van Mission: Impossible II is er besloten tot een Dolby TrueHD 5.1-track in plaats van een Atmos-variant. De track klinkt desondanks wel erg goed met een goede plaatsing en detaillering van het geluid. Er zit genoeg energie en dynamiek in de track om de film uitstekend te beleven. Ook het laag doet goed mee. Een uitstekende audiotrack.

Extra's

Alle extra's van Mission: Impossible II staan op de Blu-ray Disc. Alle extra's zijn Nederlands ondertiteld. De enige extra die ten opzichte van eerdere releases mist is : Mission: Impropable, een parodie gemaakt voor de MTV awards en met Ben Stiller in de rol van Tom Crooze, een dubbel voor Tom Cruise die iedereen irriteert en in de weg loopt. Erg grappig, maar waarschijnlijk een iets te lollige parodie die Cruise teveel op de hak neemt en dus wat minder goed is voor zijn imago.

Audio Commentary: Director John Woo
Regisseur John Woo vertelt uitgebreid over het maken van de film. Zijn Engels is erg matig dus het is af en toe moeilijk te begrijpen.

Behind the Mission (14 min)
Een standaard featurette over het maken van de film.

Mission Incredible (5 min)
Hier zie je wat meer achtergrondinformatie over het filmen van de vele stunts.

Impossible Shots (34 min)
Een interessante extra, hier zie je de opbouw van 11 verschillende scènes in de film.

Music Video: "I Disappear" by Metallica (4 min)
De muziekvideo van Metallica. Dit is de erste film voor welke Metallica een titelsong maakte.

Alternate Title Sequence (1 min)
Een alternatieve titel scène met wat andere beelden erin verwerkt.

Excellence in Film (9 min)
Dit is dezelfde extra als op de eerste film, en hier zie je Tomn Cruise een Award winnen.

Generation: Cruise (4 min)
Nog meer odes aan Cruise, hier wint hij een MTV-award.

Conclusie

In Mission: Impossible II moet Ethan Hunt de verspreiding van het monsterlijke virus Chimera stoppen en dan kan alleen met het vaccin Belerophon. De terrorist Sean Ambrose zit ook achter het virus aan en de enige die het virus nog heeft is dievegge Nyah Nordoff Hall, die zichzelf ermee heeft geïnjecteerd. Nyah is de ex-vriendin van Sean en hij neemt haar gevangen. Ethan heeft maar een aantal uren de tijd om Belerophon te vinden, Nyah te bevrijden, te genezen en Ambrose te stoppen. Opnieuw een onmogelijke misse voor Ethan Hunt. Mission: Impossible II is de tweede film in de reeks en geregisseerd door John Woo. Zijn stijl is overduidelijk aanwezig en maakt van deze film meer een 'John Woo-film' dan een echte Mission: Impossible-film. Dat maakt op zich niet zo uit want het is verder een prima actiefilm met genoeg spanning en sensatie. De UHD+BD-uitgave bevat op UHD prima beeld en geluid en op de bijgeleverde BD staan wel een paar aardige extra's. Een goede uitgave voor je Mission: Impossible UHD-collectie.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Dolby Digital Dolby TrueHD 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:9.5
Geluidskwaliteit:9.5
Extra's:7
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots