Uncorked

Recensent:
Emnet Assefa
12-05-2020

Totaalbeoordeling:

6
Streaming

Uncorked (Streaming)
Samenvatting

Elijah (Mamoudou Athie) wil graag sommelier worden terwijl zijn vader Louis (Courtney B. Vance) graag zou zien dat Elijah het steak-restaurant zou overnemen, zoals hij dat ook van zijn vader heeft overgenomen. Elijah wil echter iets anders en zijn passie voor wijn verder ontwikkelen en sommelier worden. Om alle uitdagingen aan te kunnen begint hij een opleiding om nog meer over wijn te leren. Tussen alle ontwikkelingen en tegenslagen door probeert Elijah zijn eigen pad te volgen met als uiteindelijke doel om te slagen als sommelier.

Commentaar

Uncorked is een nieuwe Netflix original-film die net is uitgebracht. De film vertelt het verhaal van een jongeman wiens passie in het leven niet overeenstemt met wat zijn vader voor toekomst voor hem heeft uitgestippeld en de strijd die hij moet leveren om zijn droom te verwezenlijken. De film brengt een interessant en herkenbaar verhaal naar een breed publiek. De strijd om je dromen te verwezenlijken en je passie te volgen is een ervaring die velen van ons wel eens een keer in het leven meegemaakt hebben. Uncorked geeft een inkijkje in het leven van eenzelfde ervaring van een jongeman en deelt de pijn en moeilijkheden, maar ook de overwinningen en positieve kanten van zijn reis om dit doel te verwezenlijken.
Het verhaal is goed geschreven en weet de aandacht van de kijker bijna de gehele film vast te houden. Schrijver en regisseur Prentice Penny van Uncorked, wiens eerste lange speelfilm dit is, heeft het verhaal van Elijah op een herkenbare manier vormgegeven, waardoor het makkelijk is om met het karakter van Elijah mee te leven en maakt het begrijpelijk waarom Elijah bepaalde stappen in het leven zet. Maar soms is het ook wel erg voorspelbaar. Een goed voorbeeld hiervan is dat het wel erg duidelijk is dat Elijah terug naar zijn vader zal gaan als hij terugkomt uit Parijs. Waar het verhaal degelijk en dus soms wat voorspelbaar zijn, doen de acteurs het heel goed. De karakters van Mamoudou Athie (Elijah), vader Louis (Emmy-winnaar Courtney B. Vance) en moeder Sylvia (Niecy Nash) hebben een prachtige chemie met elkaar als familie.
Wat had er nu beter gekund? In ieder geval de muziekkeuze. In het grootste deel van de film horen we rapmuziek, wat overgaat van de ene scène naar de andere. Echter, in de meeste gevallen is de muziek een beetje teveel van het goede, zodat het de kijker afleidt van de film. Iets gematigdere (rap/hip-hop)muziek had waarschijnlijk beter gewerkt. Terwijl er namelijk ook scènes zijn waar de muziek wel heel goed werkt, maar dat aantal is in de minderheid. Het einde van de film is in ieder geval verrassend, met een interessante twist in het verhaal. Het laat de kijker in ieder geval in verwondering achter.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama
Jaar: 2020
Speelduur: 104 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Elijah wil graag sommelier worden, maar zijn vader wil dat hij het steak-restaurant van hem overneemt, zoals hij dat ook van zijn vader heeft gedaan. Elijah gaat echter zijn eigen weg en volgt z’n passie en z’n droom. Maar die weg is vol hindernissen. Uncorked is een Netflix original-film met een herkenbaar verhaal waarbij je allerlei tegenslagen moet overwinnen om je dromen waar te kunnen maken. Een prima verteld verhaal, maar soms ook wel enigszins voorspelbaar. De muziekkeuze is beroerd, een stuk minder zou in dit geval veel beter gewerkt hebben. Het verrassende einde laat de kijker in ieder geval in verwondering achter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.