Jack Ryan - Seizoen 2

Recensent:
Rogier Burghout
26-08-2020

Totaalbeoordeling:

8.5
Blu-ray

Jack Ryan - Seizoen 2 (Blu-ray)
Samenvatting

De CIA heeft een nieuwe regering aangwezen als één van de grootste bedreigingen van de wereldvrede, namelijk Venezuela. Jack Ryan (John Krasinski) werkt niet meer voor de CIA en is overgestapt naar het Ministerie van Buitelandse Zaken. Hier is hij adviseur van Senator Moreno (Benito Martinez) en net tweetal kent elkaar al heel lang, sinds de tijd dat ze samen dienden in het Amerikaanse leger. Tezamen reizen ze af naar Venezuela om de verhoudingen tussen Venezuela te onderzoeken. Intussen is CIA Assistent Stationshoofd Jim Greer (Wendell Pierce) onderweg vanuit Moskou naar Venezuela omdat een aanwijzing in een lopend onderzoek naar wapentransport en het hacken van satallieten naar het Zuid-Amerikaanse land wijst als brandhaard. In Venezuela lopen Jack en John elkaar tegen het lijf en het drietal gaat verder op onderzoek uit. Tijdens een autotocht raken ze in een hinderlaag en Senator Moreno wordt geliquideerd door een onbekende sluipschutter. Gebrand op gerechtheid en wraak gaat Jack verder op onderzoek, ondanks het feit dat hij vaak wordt teruggefloten of weggestuurd door zijn meerderen. Gedurende zijn odnerzoek komt hij de mysterieuze dubbel-agente Harriet Bauman (Noomi Rapace) tegen het lijf die hem soms helpt maar vaak met een eigen agenda. Alle aanwijzingen leiden al snel naar de president van het land, de dictatoriale Nicolas Reyes (Jordi Molla) die in een verkiezingsstrijd is ingewikkeld met de eerste onafhankelijke en tevens eerste vrouwelijke kandidate Gloria Bonalde (Christina Umana), wiens echtgenoot plosteling is verdwenen nadat hij kritiek heeft geuit op de regering. Jack Ryan begeeft zich in een wespennest van nationale en mondiale belangen van macht, rijkdom en controle over een grondstof dat nog meer waard is dan goud. Met de hulp van Jim en lokaal Stationshoofd Mike November (Michael Kelly) zetten ze alles op alles om het recht te laten zegevieren en de verantwoordelijken te laten verantwoorden voor hun daden.

Commentaar

De verhalen van het karakter Jack Ryan zijn sinds 2018 vertaald van film naar TV. Het leverde een kwalitatief hoogstaand succevol eerste seizoen op en voordat deze werd uitgezonden was een tweede seizoen al aangekondigd. Direct bij de start van het tweede seizoen ga je vrijwel direct verder waar seizoen één is opgehouden. De twee hoofdpersonen, Jack Ryan en Jim Greer, waren aan het einde van het eerste seizoen opgesplitst maar worden al snel weer samengebracht. Een slimme zet, want de chemie tussen John Krasinski en Wendell Pierce is één van de hoogtepunten van de serie. Ook zijn ze meer aan elkaar gewaagd want Jack Ryan is niet meer de onnozele en onervaren kantoorklerk, maar kan zich intussen prima begeven in een groepje elite-mariniers tijdens een missie en zich staande houden. Het verhaal van een dictatoriale regering die corruptie, ontvoering, misleiding en moord niet schuwt is allemaal wel eens eerder verfilmd. Het tweede siezoen brengt dan ook niets nieuws maar het is allemaal verdomd goed in elkaar gezet. De lokaties zijn eersteklas: van Venezuela (dat in Colombia is gefilmd), Moskou en Londen, kosten noch moeite zijn gespaard om een realistisch beeld neer te zetten. Verder heeft de serie een goed verteltempo en wordt er geen onnodige tijd verspild aan bijzaken. Het enige wat je als kijker en kenner van de Jack Ryan-verfilmingen wel mist is de opbloeiende liefde tussen Jack Ryan en (toekomstig echtgenote) Cathy Mueller (Abbie Cornish). Jack geeft zelfs in dit seizoen aan dat hij vrijgezel is en deelt het bed met een andere vrouw. Hopelijk wordt dit bewaard voor een volgend seizoen en gelukkig is een derde seizoen ook al aangekondigd. Het tweede seizoen krijgt net als het eerste seizoen maar acht afleveringen en dit is helaas voorbij voordat je het weet. Maar dat is een goed teken, want ook dit tweede seizoen van Jack Ryan zit vol met actie, spanning en intriges. En nadat je het seizoen hebt afgekeken smaakt dit al direct naar meer! 

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Televisie, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2019
Speelduur: 369 min
Verpakking: Blu-ray Duo Keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.00:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, Frans, Noors, Spaans, Zweeds
Uitgever: Paramount Home Entertainment Benelux
EAN: 5053083218485

Extra's

  • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De acht afleveringen van het tweede seizoen van Jack Ryan worden op Blu-ray Disc net als het eerste seizoen netjes verdeeld over twee discs. De serie is digitaal gefilmd en dat is ook duidelijk aan de kwaliteit te zien. Getoond in een ietwat afwijkend, maar wel oorspronkelijk, beeldformaat van 2.00:1 is de beeldkwaliteit verbluffend goed. Het beeld is erg scherp, strak en zeer gedetailleerd. Kleuren ogen natuurlijk, fris en fel. Donkere scènes kennen strakke zwartwaardes en contrast. De verschillende kleurpaletten van de verschilllende landen en omgevingen komen netjes en natuurlijk over. De transfer kent verder geen compressiefouten of andere artefacten. Een zeer goede transfer.

Geluidskwaliteit

Ook het tweede seizoen van Jack Ryan krijgt op Blu-ray Disc een Dolby TrueHD 7.1-audiotrack mee met een Atmos-extensie. Het is een zeer prettige audiotrack die volop gebruik maakt van alle kanalen. De track heeft een prettige en nette spreiding van het geluid en ook de plaatsing is soms erg subtiel gedaan. Dialogen zijn goed verstaanbaar en alle overige geluiden hebben een gedetailleerde plaatsing en prioritering. Bij actiescènes worden de registers wat meer opengetrokken en wordt de track erg dynamisch en actief. De subwoofer ondersteunt goed in het laag en is altijd aanwezig, hetzij soms wat minder opvallend wat dan juist weer positief is. Een erg nette audiotrack die weinig te wensen overlaat.

Extra's

Ook het tweede seizoen van Jack Ryan krijg een klein pakket aan extra's mee. De extra's zijn verdeeld over beide schijfjes en staan vermeld bij desgenoemde aflevering.

Deleted Scenes (17 min)
Verschillende verwijderde scènes, die waarschijnlijk zijn gesneden om de afleveringen vlotter te laten verlopen.

Conclusie

Er is een nieuwe dreiging aanwezig: de regering van het Zuid-Amerikaanse land Venezuela heeft schimmige plannen om een nieuwe grondstof te delven die van grote invloed is op de gehele wereldeconomie. Alleen worden tegenstanders van dit beleid of ontvoerd, of vermoord. Dit laatste overkomt de Amerikaanse Senator Moreno, en Jack Ryan (John Krasinski) zint op gerechtigheid. Samen met kompaan Jim Greer gaat hij op onderzoek uit en ontdekt een groot wespennest dat tot de hoogte regionen leidt. Na een succesvol eerste seizoen is dit tweede seizoen net zo goed in elkaar gezet. Het verteltempo ligt hoog en daardoor worden sommige verhaallijnen genegeerd (zoals de romance tussen Jack Ryan en Cathy Mueller). Het verhaal gaat recht op zijn doel af en dit werkt prima. Er is genoeg actie, spanning, spektakel en intrige om van te genieten. Het is jammer dat je zo door de acht afleveringen heen bent en al direct klaar bent voor nog meer van de serie. Ook het tweede seizoen krijgt een nette uitgave op Blu-ray Disc met een geweldige beeld- en geluidskwaliteit en een paar extra's. Op naar seizoen drie!

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  31-08-2020

Hoe verhoudt zich de beeldkwaliteit van de blu-ray tot die van prime? Is de blu-ray 24p? Prime is dacht ik 4k voor deze serie. Ja, de BD is 24p en ik zag eerl...
Lees meer >

Pieter Kleine  |  31-08-2020

Hoe verhoudt zich de beeldkwaliteit van de blu-ray tot die van prime? Is de blu-ray 24p? Prime is dacht ik 4k voor deze serie.
Lees meer >

Rogier Burghout  |  26-08-2020

Zo, dat is een snelle review, Rogier! Deze Blu-ray is nog maar net uit. Ik heb net seizoen 1 op Blu-ray bekeken. Jammer dat het maar 8 afleveringen waren, want...
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  26-08-2020

Zo, dat is een snelle review, Rogier! Deze Blu-ray is nog maar net uit. Ik heb net seizoen 1 op Blu-ray bekeken. Jammer dat het maar 8 afleveringen waren, want...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:2
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots