Godzilla vs. Kong

Recensent:
Rogier Burghout
29-09-2021

Totaalbeoordeling:

8.5
UHD

Godzilla vs. Kong (UHD)
Samenvatting

Het is redelijk rustig in de wereld sinds de laatste melding van de Titans Godzilla en Kong. Godzilla leeft ergens in de wateren maar voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat hij niet wordt geprovoceerd. Kong hebben ze een eigen habitat gegeven in een dome waarin hij in een kunstmatig aanleged natuurgebied vrij en onverstoord kan leven. Echter wordt Kong ineens getriggerd door iets en gooit hij zelf een boomstam naar de lucht en door het dak van de dome heen. Tegelijkertijd komt er ineens een aanval door Godzilla op het bedrijf Apex die specialiseert in kunstmatige intelligentie en dat in het geheim betrokken is bij de controle van Kong en Godzilla. Men komt erachter dat beide Titans door iets natuurlijks worden geprovoceerd diep ergens in de aarde. Met speciale voortuigen gaat een team specialisten erop af om erachter te komen wat de wezens zo provoceert. In de tussentijd proberen ze Kong tot medestander te maken om hem zo de strijd met Godzilla aan te gaan. Maar hoe lang hij houdt vol...

Commentaar

Na Godzilla uit 2014, Kong: Skull Island en Godzilla: King of the Monsters is dit vierde deel nu eindelijk de film waarin de twee titanen recht tegenover elkaar staan. Beide monsters hebben in het verleden al meerdere films gekregen (Godzilla uit 2000, King Kong van regisseur Peter Jackson, en dit zijn nog maar de moderne versies) en nu sinds bijna 60 jaar is er weer een film waarin beide "monsters" tegenover elkaar staan en de strijd met elkaar aangaan. Het risico is dat de film een herhaling van zetten gaat worden met een slap verhaal en een opbouw tot het "ultieme gevecht", maar regisseur Adam Wingard (vooral bekend van horrorfilms, o.a. de remake in 2016 van The Blair Witch Project uit 2000) heeft het anders aangepakt. Ten eerste komt er in het begin van de film al een clash tussen de twee titanen, en daarnaast heeft hij in het verhaal een extra nuance gegeven tussen de verhouding van Kong en de mensheid. Door te stellen dat je met Kong kan communiceren door middel van gebarentaal en hem aan de kant te zetten van de mensheid en protagonisten voel je je als kijker meer verbonden met zijn lot. En dat helpt de film zeker in kwaliteit en hou je als kijker meer de aandacht vast. Verder zijn het spektakel en de effecten zeer verbluffend in beeld gebracht. Godzilla vs. Kong is een film die zwaar leunt op CGI- en andere speciale effecten en die zijn vlekkeloos in deze film. De film is opvallend goed, en de verbazing waarmee dit geconstateerd wordt betekent ook wel dat genregenoten dit vaak niet halen. Godzilla vs. Kong is de opbouw van al die films waard geweest en maakt de verwachting waar. Het is een mooie en waardige afsluiter (?) van 7 jaar de spanning opbouwen tot het ultieme gevecht. Met Godzilla vs. Kong kan je gerust achterover zitten en hiervan genieten.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2021
Speelduur: 113 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160P
Beeldverhouding: 2.40:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby Digital Plus 7.1 - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888250037

Extra's

  • Audio Commentary
  • The God
  • The King
  • The Rise of Mecha-Godzilla
  • The Battles

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
Godzilla vs. Kong staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1 in 2160P-resolutie en met Dolby Vision beeldverbetering op UHD. De transfer is werkelijk verbluffend mooi. Scherpte is optimaal en detaillering is perfect. Kleuren komen helder en spankelend over op beeld. Contrast en schaduwdetail is zeer genuanceerd en Dolby Vision geeft een mooi en wijd kleurenpalet dat prachtig overkomt. een perfecte transfer.

Blu-ray Disc
Godzilla vs. Kong krijgt op Blu-ray Disc ook een mooie tranfer, uitgevoerd in 2.40:1 en in 1080p HD. Voor een moderne productie ziet de transfer op BD er ook prachtig uit. Scherpte is erg goed en kleuren komen helder en duidelijk over. In vergelijking tot de UHD is de BD net wat minder sprekend en "levend" maar dat mag de pret niet drukken. Godzilla vs. Kong is uitstekend te bekijken op BD.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

UHD+BD
Godzilla vs. Kong krijgt op beide formaten een Dolby Atmos-audiotrack mee. Echter is de "core-track" op UHD een Dolby TrueHD 7.1-track en op Blu-ray Disc een Dolby Digital Plus 7.1-track. Dat is gezien de specificaties spijtig, maar in de beleving is het zeker niet behelpen. Uiteraard is de Dolby Atmos-track de grote winnaar met een continue en vol geluidsbeeld, over alle kanalen. Spreiding en dynamiek is optmiaal aanwezig en verhoogt de beleving van de film. Een perfecte audiotrack die je helemaal meeneemt in de film.

Extra's

Godzilla vs. Kong heeft een aardig pakket aan extra's meegekregen. Alles staat op de Blu-ray Disc, is in 1080P HD en is Nederlands ondertiteld.

Audio Commentary
Een opvallend informatief en amusant commentaar van regisseur Adam Wingard met veel anekdotes en achtergrondinformatie.

The God (16 min)
Twee featurettes die ingaan op de historie van Godzilla.

The King (30 min)
Een viertal featurettes die vertellen over King Kong en zijn achtergrond.

The Rise of Mecha-Godzilla (7 min)
Andermaal een korte featurette.

The Battles (19 min)
Een drietal featurettes over de verschiollende "battle"-sequenties met commentaar van cast en crew met daarbij korte informatie over de effecten.

Conclusie

In de wereld waarin Godzilla en Kong leven is het betrekkelijk rustig, totdat de Titanen geprovoceerd worden door een geheimzinnig verschijnsel dat onderzocht moet worden. Een team van specialisten gaan op onderzoek uit en worden gesteund door Kong, die andermaal de strijd aan moet met Godzilla om de mensheid te beschermen. Godzilla vs. Kong biedt een waar actiespektakel met een meer dan aardig verhaal. De actie en spektakel zijn groots en meeslepend en de clash tussen de twee titanen is het wachten waard geweest. De UHD+BD-uitgave biedt prachtig en perfect beeld geluid, waarbij het jammer is dat de BD een DD+-track heeft gekregen als basis van de Atmos-track. Verder is het dik genieten en met een aardig pakket aan extra's erbij is dit een geweldige uitgave.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Dolby Atmos Dolby Digital Plus Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7.5
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots