American Siege

Recensent:
Rogier Burghout
01-04-2022

Totaalbeoordeling:

4
Blu-ray

American Siege (Blu-ray)
Samenvatting

Sheriff Ben Watts (Bruce Willis) kent alle ins en outs van Fitzgerald; een rustig stadje in het zuiden van de Amerikaanse staat Georgia. Als de vooraanstaande dokter John Keats wordt gegijzeld, wordt hij dan ook ingeschakeld om het op te lossen. Als de burgemeester hem onder druk zet om geweld te gebruiken tegen de gijzelnemers en zelfs een ex-soldaat inschakelt om dat bloederige plan door te zetten, vermoedt Watts dat er meer speelt. Terwijl zijn loyaliteit op de proef wordt gesteld, schakelt Routledge ex-soldaat Silas in om zijn bloederige plan door te zetten. Maar als Watts de kant kiest van de gijzelnemers zal hij ook zijn eigen tekortkomingen onder ogen moeten zien. En wat heeft de gegijzeldde dokter Keats eigenlijk met de samenzwering te maken die het stadje in zijn greep houdt?

Commentaar

Bruce Willis heeft de laatste jaren een zeer bedenkelijk oeuvre opgebouwd met alleen maar direct-to-video actiefilms die voor een appel-en-een-ei worden gemaakt met veel B-acteurs en B-regisseurs waarbij het meeste budget opgaat aan het salaris van Willlis, die veel geld rekent voor weinig draaidagen en die ook nog eens zijn naam bovenaan de cast-lijst wilt hebben waarbij men wel zijn gezicht prominent mag afbeelden op de filmposter. Dat levert een nogal vertekend beeld op, vooral voor de fans (?) van Willis die een film verwachten met hem in een prominente hoofdrol. Dit is echter vaak een verlengde cameo met een handvol minuten aan schermtijd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Breach en Air Strike. Bij American Siege is dat ook het geval, en zelfs dusdanig dat Willis de gehele film dezelfde kleding draagt. En dat is ook niet gek, want zijn gehele rol werd in slechts één dag gefilmd. En de gehele film in slechts acht dagen! En dat belooft niet veel goeds en dat is American Siege ook niet geworden. Helaas de zoveelste slechte actiefilm met een rol van Bruce Willis die je heel snel moet vergeten.
Bovenstaand commentaar heb ik geschreven voordat deze week aangekondigd werd dat Willis gaat stoppen met acteren omdat bij hem afasie is geconstateerd, een gevolg van een aandoening waarbij zijn cognitieve vaardigheden worden aangetast en beperkt. Dat betekent concreet voor Willis dat teksten onthouden en reproduceren erg moeilijk kan gaan worden. Dit zet zijn keuze voor rollen de laatste jaren wel in een ietwat anders perspectief. Dit maakt de films waarin hij heeft meegespeeld niet meteen Oscar-waardig, maar je kunt nu wel snappen dat hij voor betrekkelijk kleinere rollen heeft gekozen in oppervlakkige actiefilms met een strakke en redelijk simpele productie op de achtergrond. Het is uiteraard jammer dat Willis niet meer kan aflsuiten met een grote hoofdrol in een grote productie, maar gelukkig hebben we altijd nog zijn indrukwekkende oeuvre met klassiekers zoals Die Hard, Pulp Fiction, Armageddon, The Fifth Element, The Sixth Sense, en nog veel meer.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2021
Speelduur: 90 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372014462

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

American Siege wordt in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc gezet. De beeldtransfer is netjes, met veel natuurgetrouwe kleuren en een goede scherpte. Contrast en zwartniveau zijn in orde en de tranfser heeft geen fouten of verdere artefacten.

Geluidskwaliteit

American Siege krijgt op Blu-ray Dic een DTS-HD MA 5.1-track in de oorspronkelijke Engelse taal. Dialogen komen netjes en helder uit het centergedeelte, met de rest van de audiotrack verspreid over de surroundkanalen. Een prima track.

Extra's

Op de Blu-ray Disc van American Siege staan geen extra's.

Conclusie

Sheriff Ben Watts (Bruce Willis) kent alle ins en outs van Fitzgerald; een rustig stadje in het zuiden van de Amerikaanse staat Georgia. Als de vooraanstaande dokter John Keats wordt gegijzeld, wordt hij dan ook ingeschakeld om het op te lossen. Als de burgemeester hem onder druk zet om geweld te gebruiken tegen de gijzelnemers en zelfs een ex-soldaat inschakelt om dat bloederige plan door te zetten, vermoedt Watts dat er meer speelt. Amercian Siege is helaas de zoveelste slechte actiefilm met een rol van Bruce Willis die je heel snel moet vergeten. Echter is doordat hij gedwongen is te stoppen met acteren door het feit dat bij hem afasie is geconstateerd wel begrijpelijk dat hij de rollen heeft gekozen die hij heeft gespeeld de afgelopen jaren. De Blu-ray Disc is netjes verzorgd met prima beeld- en geluidskwaliteit en verder zonder extra's. Gezien de korte draaitijd van slechts acht dagen was er logischerwijs verder geen tijd voor maken van materiaal voor de extra's. 

Laatste reacties

Werner  |  01-04-2022

"Dat betekent concreet voor Willis dat teksten onthouden en reproduceren erg moeilijk kan gaan worden. " -> op het internet zijn ergens beelden opgedoken waarui...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots