Venom: Let There Be Carnage

Recensent:
Rogier Burghout
13-04-2022

Totaalbeoordeling:

6.8
UHD

Venom: Let There Be Carnage (UHD)
Samenvatting

Eddie Brock (Tom Hardy) en zijn alter ego, zijn symbioot Venom zijn tot groot wederzijdse egernis tot elkaar veroordeeld in het dagelijks leven. Ze kibbelen continue en ze kunnen elkaar maar moeilijk accepteren. Eddie is beroemd geworden sinds de vorige gebeurtenissen, maar dat is meer nadelig geweest, want zijn werk als onderzoeks journalist is bijna volledig weggevallen. Hij probeert de draad weer op te pakken door de ter dood veroordeelde crimineel Cletus Kasady (Woody Harrelson) te interviewen vlak voor zijn executie. Cletus is een maniakale seriemoordenaar en Eddie probeert erachter te komen waar de lijken liggen die hij verborgen heeft, in ruil voor gratie. Cletus geeft genoeg hints mee om de plek te vinden, echter wordt hij bedonderd door politie agent Mulligan (Stephen Graham), die nooit van plan was hem gratie te verlenen. Mulligan heeft ook nog in het verleden het liefje van Cletus, Frances Barison (Naomie Harris) neergschoten tijdens een gevangenis-transport. Frances heeft de gave om dusdanig hard te schreeuwen dat deze geluidsgolven ervoor zorgen dat je trommelvliezen kapot gaan, met daarbij al het glas en andere zaken om je heen. Wanneer Cletus erachter komt dat hij is voorgelogen over zijn gratie, en dat dit is gedaan door de persoon die zijn liefje blind heeft gemaakt aan één oog, zweert hij wraak. Hij bijt Eddie en het bloed wat hij inslikt, zorgt ervoor dat ook hij een symbioot krijgt: Carnage. Maar Cletus is niet van plan de relatie vredelievend te houden en laat Carnage los op de wereld. Eddie en Venom zien geen andere mogelijkheid om het gevecht met Carnage aan te gaan, maar zelfs Venom heeft er geen vertrouwen in dat ze Carnage kunnen verslaan.

Commentaar

Venom: Let There Be Carnage is het vervolg op Venom, het karakter dat zich beweegt in de wereld van Spider-Man en voor het eerst ten tonele kwam in Spider-Man 3. Echter waren de makers niet geheel tevreden over de mate waarin Venom overkwam in die film en ze besloten daarom hem een eigen universum te geven, naast de MCU-films van Spider-ManVenom: LTBC is geregisseerd door Andy Serkis, uiteraard bekend als Gollum in de Lord of the Rings- en Hobbit-trilogiën. Serkis is wel bekend met het spelen van digitale karakters dus hij vond de vertolking en de relatie tussen Venom en Eddie dan ook erg belangrijk. Die relatie krijgt ook best veel schermtijd, en dat is dan ook meteen de meeste diepgang die je in de film zal vinden. De rest van de film heeft dan ook niet heel veel om het lijf. Letterlijk zelfs, want dit is bijna de meest korte superheldenfilm ooit gemaakt. Zonder de mid-credits-scène en aftiteling duurt de film zelf maar amper 80 minuten. En in die tijd wordt het gehele verhaal van de film verteld. De film ziet er verder goed uit qua effecten en productie-ontwerp en de actie is ook in orde, maar het is allemaal niet heel erg vernieuwend of opwindend. De mid-credits-scène is wat dat betreft nog het meest spannende en wekt de meeste nieuwsgierigheid op naar een vervolg (of het liefst een crossover, want op een Venom 3 met nog minder verhaal zit niemand te wachten), maar van de rest van de film moet je het als kijker helaas niet helemaal hebben. Een leuk tussendoortje, maar zeker niet meer.

Venom: Let There Be Carnage krijgt in Nederland helaas geen fysieke release, en is alleen verkrijgbaar als huur- en koopfilm via diverse streaming-kanalen. In het buitenland is deze wel op fysieke drager beschikbaar, en het persbureau die de PR en communicatie verzorgt voor Sony is zo vriendelijk geweest om AllesOverFilm te voorzien van de Duitse UHD+BD-uitgave voor een recensie. Deze versie is Nederlands ondertiteld op zowel UHD als Blu-ray Disc.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Avontuur, Science fiction
Regio: A, B, C
Jaar: 2021
Speelduur: 97 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 1.85:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 4030521758544

Extra's

 • Let There Be...Action
 • Outtakes & Bloopers
 • Deleted Scenes
 • Eddie & Venom: The Odd Couple
 • Tangled Web: Easter Eggs
 • Sick and Twisted Cletus Kasady
 • A Fine Romance: Cletus & Shriek
 • Concept to Carnage
 • Select Scene Previs

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
Venom: Let There Be Carnage krijgt op UHD een 2160p 4K-presentatie mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1, met HDR10 en Dolby Vision-beeldverbetering. De transfer ziet er erg goed uit, is erg scherp met een duidelijke kleurenschakering. Dolby Vision helpt bij een goed contrast en een goede schaduwdetaillering in donkere scènes. Een erg goede transfer.

Blu-ray Disc
Venom: Let There Be Carnage krijgt op Blu-ray Disc een zeer verdienstelijke 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1. Scherpte en kleuren zijn erg goed, en contrast en schaduwdetaillering zijn ook prima. Een prima transfer.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

UHD
Venom: Let There Be Carnage
krijgt op UHD een zeer bombastische Dolby Atmos track mee. De spreiding van het geluid is optimaal en biedt een continue driedimensionale geluidsbeleving. Dialogen komen netjes en helder uit het centergedeelte van de track en alle overige geluiden worden optimaal verspreid. Dynamiek is ook erg goed. Een prima audiotrack.

Blu-ray Disc
Venom: Let There Be Carnage krijgt op Blu-ray Dic een DTS-HD MA 5.1-track mee. Deze is wat directioneler opgezet en qua spreiding mis je wat activiteit in de hoogte. Dynamiek is ook iets minder in deze track. Desalniettemin een prima audiotrack. 

Extra's

Venom: Let There Be Carnage krijgt op de UHD+BD-uitgave een nette selectie aan extra's mee die allemaal op de Blu-ray Disc staan.

Let There Be...Action (7 min)
Een featurette over alle actiescènes en de combinatie van CGI erin.

Outtakes & Bloopers (3 min)
De bekende lachband.

Deleted Scenes (10 min)
Een aantal verlengde en verwijderde scènes.

Eddie & Venom: The Odd Couple (10 min)
Deze featurette gaat in op de relatie en het gekibbel tussen de twee symbioten.

Tangled Web: Easter Eggs (5 min)
Hier zie je de verscholen en geheime easter eggs die in de film verborgen zitten.

Sick and Twisted Cletus Kasady (6 min)
Deze featurette vertelt meer over de slechterik en hoe Woody Herrelson dit karakter ging spelen.

A Fine Romance: Cletus & Shriek (5 min)
Hier wat meer achtergrondinformatie over de andere twee symbioten in de film.

Concept to Carnage (4 min)
Hier wordt meer achtergrondinformatie gegeven hoe Carnage werd vertaald van de strip naar het witte doek.

Select Scene Previs (9 min)
Drie scènes in verschillende productie stadia.

Conclusie

Eddie Brock (Tom Hardy) en zijn alter ego, zijn symbioot Venom zijn tot groot wederzijdse egernis tot elkaar veroordeeld in het dagelijks leven. De tot dood veroordeelde crimineel Cletus (Woody Harrelson) bijt Eddie en het bloed wat hij inslikt, zorgt ervoor dat ook hij een symbioot krijgt: Carnage. Maar Cletus is niet van plan de relatie vredelievend te houden en laat Carnage los op de wereld. Eddie en Venom zien geen andere mogelijkheid om het gevecht met Carnage aan te gaan, maar zelfs Venom heeft er geen vertrouwen in dat ze Carnage kunnen verslaan. Venom: Let There Be Carnage ziet er verder goed uit qua effecten en productie-ontwerp en de actie is ook in orde, maar het is allemaal niet heel erg vernieuwend of opwindend. De mid-credits-scène is wat dat betreft nog het meest spannende en wekt de meeste nieuwsgierigheid op naar een vervolg of crossover, maar van de rest van de film moet je het als kijker helaas niet helemaal hebben. Een leuk tussendoortje, maar zeker niet meer. In het buitenland is Venom: Let There Be Carnage wel op fysieke drager beschikbaar, en onze perscontacten bij Sony zijn zo vriendelijk geweest om AllesOverFilm over de Duitse UHD+BD-uitgave te laten beschikken voor een recensie. Deze zit prima in elkaar met een geweldige beeld- en geluidskwaliteit en een net pakket aan extra's. Plus beide discs zijn ook Nederlands ondertiteld. Een prima uitgave om te importeren, mocht je liefhebber zijn van de film of je MCU/Venom-collectie compleet willen maken.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  14-04-2022

Het persbureau heeft deze titel opgestuurd, niet Sony zelf. Ik heb dat nog even verduidelijkt in de recensie, want dat is een groot verschil.
Lees meer >

Anthonie  |  14-04-2022

Dus Sony heeft jullie de Duitse uhd geleverd voor recensie. Dan vinden ze het kennelijk wel prima dat er geïmporteerd wordt en zullen ze bij toekomstige films o...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  13-04-2022

Ik vind de film alleszins niet de stinker waar hij soms voor wordt uitgemaakt. Ik vond de film zeker wel redelijk maar erg kort en de dreiging van Carnage ook ...
Lees meer >

Werner  |  13-04-2022

Ik vind de film alleszins niet de stinker waar hij soms voor wordt uitgemaakt.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:9.5
Geluidskwaliteit:9.5
Extra's:7
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots