Last Seen Alive

Recensent:
Rogier Burghout
23-09-2022

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Last Seen Alive (Streaming)
Samenvatting

Wanneer Will (Gerard Butler) zijn aanstaande ex-vrouw Lisa (Jaimie Alexander) naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een stop bij een benzinestation. In een wanhopige poging om haar te vinden, schakelt Will zowel de lokale politie als Lisa’s ouders in. Wanneer Will plots zelf de hoofdverdachte wordt, neemt hij het heft in eigen handen.

Commentaar

Last Seen Alive is een actiefilm met Gerard Butler in de hoofdrol, geregisseerd door Brian Goodman. Goodman is voornamelijk een acteur die veel bij- en kleine rollen speelt in films en TV-series. Waar je hem van kan herkennen is de rol van vader van Sean Boswell (Lucas Black) waar hij gaat logeren als hij vanuit Amerika naar Japan vertrekt in The Fast and The Furious: Tokyo Drift. Last Seen Alive is de derde regieklus van Goodman, die met zijn bescheiden regisseurs-CV toch al best wat bekende namen heeft weten te strikken voor zijn voornamelijk generieke en voorspelbare actiefilms. Na o.a. Ethan Hawke, Mark Ruffalo en Antonio Banderas is het nu de beurt aan Gerard Butler. Last Seen Alive heeft een premisse wat al heel erg bekend is uit o.a. The Vanishing (Spoorloos), Frantic en Breakdown. Het enige wat verschilt is wat na de verdwijning gebeurt, en dat is verrassend genoeg best spannend uitgewerkt in Last Seen Alive. De film weet knap het einde voor zich uit te schuiven en als kijker weet je echt pas op het laatste moment wat er gebeurt. De film wordt in zijn geheel gedragen door Gerard Butler en dat doet hij prima. Als kijker volg je hem en zijn zoektocht op de voet en zo weet je tegelijk met hem wat er gebeurt. Dat verhoogt de connectie en aandacht die je hebt voor het verhaal. Het enige wat niet helemaal geslaagd is, is het begin van de film. Daar wordt een scène dat zich later in de film afspeelt weergegeven om je als kijker op het verkeerde been te zetten, maar dat komt niet helemaal geslaagd over. Verder is Last Seen Alive een best onderhoudende actiethriler met een prima speelduur van anderhalf uur. Bij uitstek geschikt voor een avondje ontspannen en verstand-op-nul filmkijken.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Thriller
Jaar: 2022
Speelduur: 95 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Wanneer Will zijn aanstaande ex-vrouw Lisa naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een stop bij een benzinestation. In een wanhopige poging om haar te vinden, schakelt Will zowel de lokale politie als Lisa’s ouders in. Wanneer Will plots zelf de hoofdverdachte wordt, neemt hij het heft in eigen handen. Last Seen Alive is een best onderhoudende actiethriler met een prima speelduur van anderhalf uur. Bij uitstek geschikt voor een avondje ontspannen en verstand-op-nul filmkijken.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.