Zwanger & Co

Recensent:
Rogier Burghout
25-10-2022

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

Zwanger & Co (Blu-ray)
Samenvatting

Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen de perfecte man is nog nergens te bekennen. Ondertussen groeit haar familie in rap tempo. Veertigplussers Annet en Theo proberen nog een baby te krijgen, maar dan blijkt dochter Eva ineens zwanger. Piet stort zich, ondanks zijn leeftijd, vol op zijn papadag en probeert met zijn tweede leg in te halen wat hij eerder gemist heeft. Merel besluit voor het single moederschap te gaan, maar net als de test een plusje geeft en de hormonen door haar lijf gieren, zet de charmante Luuk alles op zijn kop. 

Commentaar

Zwanger & Co is de nieuwste romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis, bekend van o.a. Alibi, Toscaanse Bruiloft en Rokjesdag. Zwanger & Co bespreekt het wel en wee van een onderwerp waar genoeg over te vertellen valt, namelijk zwanger zijn. De film vertelt het verhaal via diverse hoofdpersonen, o.a. een verloskundige, gespeeld door Lieke van Lexmond, die zelf wel een kinderwens heeft, maar nog geen partner heeft kunnen vinden. Verder wordt de film verteld via andere stellen en al een oudere vader, en met alle uitdagingen die hij heeft. Zwanger & Co is leuk en oppervlakkig vermaak, en brengt niets nieuws ter tafel binnen het genre. Het is een feel-good-movie en vertekt uiteraard alleen de leuke en romatische kanten van het zwanger zijn en brengt luchtig de perikelen die er allemaal omheen hangen. Zwanger & Co is leuk vermaak, maar niet meer dan dat.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 113 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.85:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372015803

Extra's

  • Première Aftermovie
  • Behind the Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zwanger & Co staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1 op Blu-ray Disc. De film is vrolijk en kleurrijk en dit komt allemaal prima over op BD. Scherpte is in orde en ook het contrast en zwartniveau. Een prima transfer.

Geluidskwaliteit

Zanger & Co krijgt op BD een DTS-HD MA 5.1-track mee in de oorspronkelijke Nederlandse taal, met daarbij optionele Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden. De track klinkt prima, en is voornamelijk door de vele dialogen geconcentreerd op de voorste kanalen. De surround-kanalen doen soms mee als de scènes wat drukker worden, maar dat is verder niet echt opzienbarend.

Extra's

Zwanger & Co krijgt op BD een paar extra's mee. Alles is Nederlands gesproken.

Première aftermovie (1 min)
Een korte montage van de première van de film.

Behind the Scenes (14 min)
Een best lange kijk achter de schermen over het maken van de film, gemaakt voor de TV-zender TLC  en gepresenteerd door Bobbi Eeden.

Conclusie

Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen de perfecte man is nog nergens te bekennen. Ondertussen groeit haar familie in rap tempo. Veertigplussers Annet en Theo proberen nog een baby te krijgen, maar dan blijkt dochter Eva ineens zwanger. Piet stort zich, ondanks zijn leeftijd, vol op zijn papadag en probeert met zijn tweede leg in te halen wat hij eerder gemist heeft. Merel besluit voor het single moederschap te gaan, maar net als de test een plusje geeft en de hormonen door haar lijf gieren, zet de charmante Luuk alles op zijn kop. Zwanger & Co is leuk en oppervlakkig vermaak, en brengt niets nieuws ter tafel binnen het genre. Het is een feel-good-movie en vertekt uiteraard alleen de leuke en romatische kanten van het zwanger zijn en brengt luchtig de perikelen die er allemaal omheen hangen. Zwanger & Co is leuk vermaak, maar niet meer dan dat. De Blu-ray Disc van Zwanger & Co is prima verzorgd met goed beeld en geluid, met zelfs een paar extra's erbij.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Grof Seks DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7.5
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots