Ticket to Paradise

Recensent:
Rogier Burghout
16-01-2023

Totaalbeoordeling:

9.2
Blu-ray

Ticket to Paradise (Blu-ray)
Samenvatting

Oscar-winnaars George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten. Ticket to Paradise is een romantische komedie over tweede kansen die verrassend kunnen uitpakken.

Commentaar

Ticket to Paradise is een romantische komedie met in de hoofdrollen George Clooney en Julia Roberts, geregisseerd door Ol Parker (Mamma Mia: Here We Go Again). Het is alweer de vijfde samenwerken van de hoofdrolsplers na Ocean's Eleven, Confessions of a Dangerous Mind, Ocean's Twelve en Money Monster. De film is voornamelijk gesitueerd in Balie, Indonesië maar is opvallend genoeg niet daar gefilmd, dat is in Australië gedaan. De film volgt qua verhaal een bekend stramien en biedt nergens verrassingen. Waar het gehele script uiteraard omheen is gebouwd is het gekibbel en geruzie van het gescheiden koppel dat Clooney en Roberts spelen. Het onderliggende thema van behouden voor fouten die je zelf hebt gemaakt en tweede kansen komt wel voorbij, maar wordt nergens uitgediept. En dat is ook prima, want daar is de sfeer van de rest van de film ook niet naar. Clooney en Roberts spelen hun rollen met verve en spelen echt heel goed op elkaar af. De pret en de lol straalt ervan af en in sommige scènes heb je echt het idee dat ze echt heel erg moeten lachen. De chemie die ze hebben kan je niet acteren, en het is te merken dat de hele productie een groot plezier was om aan mee te werken. De lol die de twee hebben werkt aanstekelijk, en is erg leuk om naar te kijken. De andere acteurs weten dat ze een bijrol hebben, en dat spelen ze naar behoren. De lokaties zijn prachtig mooi en als je de film bekijkt dan heb je als kijker meteen zin in het voorjaar en de zomer. Dat is nog even wachten, maar met Ticket to Paradise heb je alvast een filmticket om even in gedachten af te reizen naar een tropisch oord. De film is leuk anderhalf uur vermaak en humor, en niets meer dan dat. En soms is dat gewoon meer dan genoeg.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie, Romantiek
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 103 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 7.1 - Engels
  • DTS-HD HR 7.1 Frans
  • DTS-HD HR 7.1 Italiaans
  • DTS-HD HR 7.1-Duits
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083255619

Extra's

  • Return of the Dynamic Duo
  • Destination Wedding
  • Keep a Straight Face
  • Production in Paradise

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Ticket to Paradise staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 in HD op Blu-ray Disc. En de beeldkwaliteit is werkelijk prachtig. Het beeld is erg scherp en de kleuren spatten van het scherm af. Het enige minpuntje is dat de transfer soms ietwat overbelicht overkomt, vooral bij scènes die binnen zijn gefilmd en daarbij het zonnige weer buiten door het raam extra fel overkomt. Verder zijn contrast en detaillering erg goed gedaan, en ook scènes 's avonds komen erg goed over met voldoende zwartniveau en detail. Gewoon een erg goede transfer.

Geluidskwaliteit

Ticket to Paradise krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 7.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De track klinkt prima, en is voornamelijk gericht op de voorste kanalen. Er zit weinig actie in de film, maar bij scènes zoals in het vliegtuig bij de turbulentie heeft de track geen enkele moeite om even te laten zien dat deze echt wel meer in huis heeft. Ook de subwoofer wordt dan meteen wakker. Die momenten zijn er niet heel veel in de film en heeft de track dus wat minder surround-activiteit, maar voor wat de track moet doen, doet hij dit meer dan prima.

Extra's

Er zijn een paar korte extra's toegevoegd op de Blu-ray Disc van Ticket to Paradise, alle extra's zijn in HD en Nederlands ondertiteld.

Return of the Dynamic Duo (5 min)
Een korte kijk naar de terugkeer van de twee hoofdrolspelers.

Destination Wedding (4 min)
Wat korte interviews en scènes achter de schermen.

Keep a Straight Face (3 min)
Over je lachen inhouden tijdens het filmen.

Production in Paradise (4 min)
Over het filmen in exotische oorden.

Conclusie

Oscar-winnaars George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten. Ticket to Paradise is een romantische komedie over tweede kansen die verrassend kunnen uitpakken. Met Ticket to Paradise heb je alvast een filmticket om even in gedachten af te reizen naar een tropisch oord. De film is leuk anderhalf uur vermaak en humor, en niets meer dan dat. En soms is dat gewoon meer dan genoeg. De Blu-ray Disc is dik in orde met prachtig beeld en geluid, en een paar korte extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:9.5
Geluidskwaliteit:9
Extra's:6
10

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots