Bodyguard - Seizoen 1

Recensent:
Rogier Burghout
06-06-2023

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Bodyguard - Seizoen 1 (Streaming)
Samenvatting

Een oorlogsveteraan helpt een terreuraanslag te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht.

Commentaar

Bodyguard is een zesdelige miniserie, gemaakt door de BBC en uiteindelijk aangekocht door Netflix om uit te zenden buiten de UK. De serie vertelt een prima en spannend verhaal over een soldaat David (gespeeld door Richard Madden, Game of Thrones, Citadel), die een heldenstatus krijgt door na zijn diensttijd een terroristische aanslag te verijdelen. Tijdens een treinrit ziet hij vreemd gedrag bij een passagier en zo ontdekt hij een verbogen tas met daarin een bom. Hij weet op tijd de trein  te laten stoppen en de bom buiten de trein  af te laten gaan om zo de schade en de slachtoffers te minimalisren. Echter is deze gebeurtenis niet bevoirdelijk voor zijn geestelijke gesteldheid, want hij lijdt al aan PTSS na zijn oorlogsjaren. Hij krijgt daarna een rustigere baan aangebodne als bodyguard van de Britse Premier, Tijdens deze baan raakt hij vertrikt in een web van politke intrige, een vergaande relationele band met de premier, en de naweeën van de terroristche aanslag. Bodyguard telt totaal zes afleveringen, en vertelt hierin een spannend en intrigerend verhaal. Verwacht geen hoogstaande actie of spanning, maar gewoon een prima onderhoudende serie, met een afgerond einde.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Misdaad, Thriller
Jaar: 2018
Speelduur: 60 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Een oorlogsveteraan helpt een terreuraanslag te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht. Bodyguard telt totaal zes afleveringen, en vertelt hierin een spannend en intrigerend verhaal. Verwacht geen hoogstaande actie of spanning, maar gewoon een prima onderhoudende serie, met een afgerond einde.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.