Guy Ritchie's The Covenant

Recensent:
Rogier Burghout
08-09-2023

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

Guy Ritchie's The Covenant (Streaming)
Samenvatting

Tijdens de oorlog in Afghanistan riskeert een lokale tolk zijn eigen leven om een gewonde sergeant over kilometers afmattend terrein te dragen.

Commentaar

Ondanks dat Guy Ritchie een paar jaar geleden heeft aangegven te willen stoppen met filmmaken, is hij erg actief geweest de laatste jaren. Met films als Wrath of Men (hier uitgebracht als Cash Truck), The Gentlemen en Operation Fortune: Ruse de Guerre laat hij zien dat hij binnen elk genre wel een film wilt maken. Met The Covenant begeeft Rithie zich op het gebied van oorlogs-drama, een genre dat hij niet niet heeft verkend. De film is officieel getiteld Guy Ritchie's The Covenant volgens de titels aan het begin van de film, om verwarring met The Covenant uit 2006 te voorkomen. Deze The Covenant vertelt een actueel verhaal, namelijk de nasleep van de oorlog in Afghanistan. De US is vertrokken met zijn legertroepen, maar vele Afghanen zijn achtergebleven en de Taliban heeft na het vertrek direct de macht gegrepen. De Afghanen die het meest gevaar lopen zijn degenen die het Amerikaanse leger hebben geholpen, en dan met name de tolken. The Covenant vertelt dit verhaal via twee fictieve personages, gespeeld door Jake Gyllenhaal en Dar Salim. De twee acteurs brengen de personages erg goed tot leven en het verhaal grijpt je als kijker direct bij de strot. De film kent vele spannende en nerveuze momenten, want nooit weet je zeker of ze hun doel behalen. Ook zit The Covenant vol met actie en vele vuurgevechten, en dan is het extra bijzonder dat blijkt dat geen enkel wapen op de set van de film echt was. regisseur Guy Ritchie wilde na het drama op de set van Rust geen enkel echt, nagebouwd of onklaar gemaakt wapen op de set hebben. Hij wilde enkel luchtdrukgeweren of rubberen geweren gebruiken. Het feit dat je dit als kijker totaal niet merkt is dan ook echt bijzonder te noemen. The Covenant is een erg spannend en emotionele film die een tragisch verhaal tot leven brengt. In het oeuvre van Ritchie is een bijzondere en ook bijzonder geslaagde film die je na het kijken nog wel even nablijft.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Drama, Oorlog
Jaar: 2023
Speelduur: 123 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Tijdens de oorlog in Afghanistan riskeert een lokale tolk zijn eigen leven om een gewonde sergeant over kilometers afmattend terrein te dragen. The Covenant is een erg spannend en emotionele film die een tragisch verhaal tot leven brengt. In het oeuvre van Ritchie is een bijzondere en ook bijzonder geslaagde film die je na het kijken nog wel even nablijft.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.