About Adam

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

About Adam (DVD)
Samenvatting

Lucy (Kate Hudson) is een aantrekkelijk cafézangeres die net haar zoveelste avontuurtje achter de rug heeft. Als zij op een avond staat te zingen, komt Adam (Stuart Townsend) binnen en Lucy is meteen verkocht. Adam is aantrekkelijk, jongensachtig, zeer aardig en buitengewoon charmant. En hij heeft een prachtige azuurblauwe sportwagen. Als Adam Lucy een keer bij huis ophaalt, is iedereen diep onder de indruk van hem. Niet alleen Lucy, maar ook Lucy’s zussen Laura (Frances O’Connor) en Alice (Charlotte Bradley) zien in Adam de ideale man. Dat kan niet goed gaan. En zonder dat Lucy het doorheeft legt Adam het ook aan met Laura en Alice. Zelfs Lucy’s broer en schoonzuster vallen voor de charmes van Adam. Al snel kondigt Lucy, tot grote schrik van de rest, haar huwelijk met Adam aan. Op haar trouwdag zit Lucy iets vreselijks dwars en ze twijfelt of ze overspel aan Adam moet zeggen.

Commentaar

Verleiding krijgt wel een hele nieuwe betekenis in deze Ierse romantische komedie. Adam lijkt voor iedere dame de ideale man. En hoewel alle drie de dames waarmee hij een relatie krijgt, totaal verschillend van karakter zijn, kan Adam zich bij alle drie aanpassen. Bij Lucy is hij vooral levenslustig, bij de schuchtere Laura is hij gevoelig en bij de overspelige Alice is hij brutaal. Nu lijkt het verhaal niet zo bijzonder. Het boeiende van de film is dat elk van de liefdesverhalen door de ogen van ieder van de dames wordt verteld. Zo zien we het huwelijksaanzoek dat Lucy Adam doet dus op drie verschillende manieren gespeeld en gefilmd langs komen. De wijze waarop al de verschillende percepties van een en dezelfde man door schrijver en regisseur Gerard Stembridge is verfilmd maakt deze komedie bijzonder leuk. De film doet hierbij een beetje denken aan een vergelijkbare film, He Said, She Said. Het verhaal speelt zich af in Dublin en in Dublin is de film ook gedraaid. Kate Hudson kennen we natuurlijk al van haar rol in de film Almost Famous.
De bioscoopspeeltijd van de film is 98 minuten, deze speeltijd staat op de hoes vermeld. Als gevolg van de 4% PAL-speedup is de speelduur van de film 93 minuten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 93 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045201753

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de originele beeldverhouding 1.85:1 anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is prima. Het beeld is goed scherp en contrastrijk en bevat voldoende detaillering. De kleuren zien er natuurlijk uit. Het beeld is vrij van ongerechtigheden in het beeld, edge enhancement en filmgrain vallen nauwelijks op.
De film is verdeeld in 13 tracks. De DVD is van het type DVD-5, wat betekent dat hij enkelzijdig en enkellaags is. Dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. Ook over de soundtrack geen klagen. Uiteraard bij dit type film geen spectaculaire effecten. De soundtrack is vooral dialoog ondersteund door wat muziek. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. De achterkanalen worden gebruikt voor de ruimtelijkheid. In de scènes die zich in het café van Lucy afspelen worden de achterkanalen nadrukkelijk gebruikt voor de omgevingsgeluiden. Het LFE kanaal wordt niet gebruikt. De dynamiek, het verschil tussen hard en zacht, van de soundtrack is goed. De stemmen komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker en zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn eenvoudige statische plaatjes met achtergrondmuziek. Op de DVD staat geen enkele extra, behalve enkele promotionele trailers van andere titels van RCV.

Conclusie

About Adam is een leuke en onderhoudende Ierse komedie die zich afspeelt in Dublin. Op een leuk wijze is de relatie die charmeur Adam met drie zusters heeft verfilmd, waarbij we het verhaal zien door de ogen van elk van de zusters.
De film staat met uitstekende beeld- en geluidskwaliteit op de DVD. Extra’s staan niet op deze DVD. Dat is jammer, want buitenlandse uitgaven van deze film hebben extra’s als een commentaartrack en verwijderde scènes. Wij moeten het doen met deze kale ‘vanilla’ uitgave.

Laatste reacties

Rochan  |  10-09-2002

Heb de film pas geleden gezien (huur) en vond het een vermakelijke film:D Hoef hem niet in mijn collectie, maar kan wel aanbevelen om de film eens een keertje ...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  10-09-2002

Er zijn wat probleempjes met het uploaden van images... De vergrote afbeeldingen werken nog niet, ik fix dat vanavond!
Lees meer >

rkrijger  |  10-09-2002

De plaatjes doen het niet bij mij??? Ligt dat aan mij? Ook het plaatje op de homepage krijg ik niet te zien... Regards, Robin... Tis allemaal gefixed i...
Lees meer >

lieshout84  |  10-09-2002

mmm, bij lukt het wel.
Lees meer >

rkrijger  |  10-09-2002

De plaatjes doen het niet bij mij??? Ligt dat aan mij? Ook het plaatje op de homepage krijg ik niet te zien... Regards, Robin...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
3.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 24
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.