Alien 3

Recensent:
Eric van Ballegoie
29-05-2000

Totaalbeoordeling:

3.7
DVD

Alien 3 (DVD)
Samenvatting

Het derde hoofdstuk van een van de meest spannende Science Fiction films ooit gemaakt. Met in de hoofdrol natuurlijk weer Sigourney Weaver. In de rold van Lt. Ripley stort ze neer op de zwaarbewaakte planeet Fiorina 161, waar de meest gevreesde criminelen van het universum gevangen zitten. Helaas was Ripley niet de enige passagier in het ruimteschip. Wederom gaat Ripley de strijd aan met het monster.

Commentaar

Ditmaal heeft regisseur David Fincher (o.a. Seven) zijn tanden in het Alien concept gezet. Wederom een film anders dan de vorige, maar wel getrouw aan het concept.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Science fiction, Thriller
Regio: 2
Jaar: 1992
Speelduur: 110 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626001171

Extra's

  • Trailer
  • Behind the Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De regio 2 DVD van fox is anamorf opgenomen in 2.35:1 formaat en is van goede kwaliteit. De film speelt zich voornamelijk af in donkere gangen en hier en daar had het contrast iets beter gekund. De kleurbalans is verder goed en compressiefouten zijn afwezig.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Alien is ronduit geweldig. Alle 5 kanalen worden prima gebruikt en creëren een prachtig holosonic geluidsbeeld. Het LFE kanaal wordt prima gebruikt en gaat heel laag door. Prima geluid.

Extra's

Helaas worden de extra\'s bij de Alien films steeds minder naar mate we verder in de serie komen. Bij Alien 3 krijgen we alleen een trailer van de film en een blik achter de schermen. Deze 20 minuten durende documentaire is echter wel de moeite waard.

Conclusie

Ook Alien 3 is een echte aanrader. Wederom een zeer spannende film, voortbouwend op het Alien concept. Beeld en geluid op de regio 2 DVD zijn zeer goed, en met name het geluid verdient absoluut een pluim. De extra\'s zijn goed, maar helaas minder uitgebreid dan bij de vorige twee films.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

rkrijger  |  23-03-2005

Ik kan er niets aan doen, maar ik vind dit de beste Alien...
Lees meer >

AlperCino  |  27-05-2004

net gehaald samen met resurrection, 3 halen 2 betalen je hebt ze opeens bij elke freerecordshop...maar nu heb ik ze allemaal.....yess!!!
Lees meer >

chimera01  |  18-07-2003

Ik vond het een hele eigen film, die het lef had om de platgetreden paden te verlaten. Deze film was meer een vraag wat als? ik verheug mij nu al op de nie...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  16-07-2003

De tijd is deze film gunstig gezind. :) De eerste paar keer dat ik deze zag was ik er zeker niet weg van, maar naarmate je hem vaker ziet wordt ie boeiender....
Lees meer >

Richard B.  |  16-07-2003

De tijd is deze film gunstig gezind. :) De eerste paar keer dat ik deze zag was ik er zeker niet weg van, maar naarmate je hem vaker ziet wordt ie boeiender....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
3.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 178
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.