Kermit´s Swamp Years

Totaalbeoordeling:

7.8
DVD

Kermit´s Swamp Years (DVD)
Samenvatting

Kermit de Kikker vertelt in deze nieuwe Muppet-film over hoe hij opgroeide in het moeras als 12-jarig kikkertje. En dan vooral hoe hij op avontuur ging in de grote, boze buitenwereld. De film begint als Kermit met zijn vriendjes Croaker en Goggles gezellig aan het spelen is in het moeras. Het leven in het moeras is kalm en rustig, met enkel de bullebak Blotch om de vrienden dwars te zitten. Kermit voelt echter dat er meer is dan het leven in het moeras en zodra hij dit aan zijn vrienden vertelt, besluit het drietal de buitenwereld te gaan verkennen. Hun eerste aanvaring met een mens loopt maar net goed af, maar helaas worden Blotch en Goggles gevangen genomen door een dierenhandelaar. Kermit en Croaker besluiten de achtervolging in te zetten, daarbij geholpen door de vriendelijke hond Pilgrim. Zullen ze op tijd zijn om hun vrienden te redden?

Commentaar

Eigenlijk zou dit geen “Kermit´s Swamp Years” moeten heten, maar eerder “Kermit´s ‘How to Get the Hell Out of the Swamp’ Years”, aangezien het grootste deel van de film zich buiten het moeras afspeelt. Rare titelkeuzes daargelaten is dit toch een titel die Muppet-fans wel zal aanspreken. Het is bij lange na niet de beste Muppet-film en dit is vooral te wijden aan het ontbreken van veel bekende favorieten. Er zitten wat kleine rolletjes in voor oude bekenden als bijvoorbeeld Statler en Waldorf, maar die zijn helaas na twee zinnen weer verdwenen. Het is vooral een film over de Kikker met de grote 'K'. Een vermakelijke film, ondanks dat het ook weer geen dijenkletser van jewelste is. Vooral de kleinsten onder ons zullen hier veel plezier aan beleven. De wat oudere Muppet-fan doet er echter verstandig aan deze eerst te huren.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Jeugd, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 78 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 8712609034820

Extra's

  • Behind the Scenes
  • Audiocommentaar
  • Interview met Kermit
  • Blooper Reel

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

“Kermit´s Swamp Years” is gefilmd met de Sony HDW-F900 high-definition digitale filmcamera. Dat is een hele mond vol, maar kenners weten dat deze nieuwe techniek de filmmakers in staat stelt om de film direct van deze digitale bron op DVD te zetten. Bij eerdere DVD´s die met deze techniek werkten (Vidocq en Star Wars: Episode II) leverde dit een ongekend strakke beeldkwaliteit op en “Kermit´s Swamp Years” is hierop geen uitzondering. De film is opgeslagen in het originele formaat van 1.78:1 en anamorf op de DVD gezet. Omdat het niet meer nodig is om de film eerst in te scannen (hij is al digitaal) ontstaat er een beeld met een perfecte scherpte, werkelijk ieder pixeltje wordt 100% benut en de beelden kennen een ongekende diepte. Contrast en helderheid lijken gewoonweg niet beter te kunnen en qua kleurverzadiging is dit één van de beste transfers ooit. Dit belooft wat voor toekomstige DDD-transfers zoals bijvoorbeeld het komende “Spy Kids 2: Island of Lost Dreams”. De hoge mate van detail heeft 1 klein minpuntje en dat is dat de film op de meeste huis-tuin-en-keuken-TV´s soms wat problemen met ‘aliasing’ en moiré patronen vertoont in scènes waar het detail even te veel wordt voor de lage resolutie van de meeste TV´s. Dit is echter geen probleem van de DVD zelf, aangezien het er op een monitor allemaal perfect uitziet en zodoende zal ik hier niet te zwaar aan tillen. Bovendien gaat het hier slechts om een stuk of 4 shots waarin dit echt opvalt. Conclusie: een werkelijk uitmuntende transfer, die met recht een dikke 10 verdient.

Geluidskwaliteit

Het geluid is vastgelegd in Dolby Digital 5.0 (448 kb/s) en klinkt zeer goed. Ondanks het ontbreken van het LFE kanaal produceert de track toch een uitstekend geluidsbeeld waarin zowel het laag als het hoog goed vertegenwoordigd is. Er zijn slechts een paar plaatsen waarop een extra LFE kanaal wat meer diepte aan de lage tonen had kunnen toevoegen. De surroundspeakers worden vooral benut voor muziek en subtiel voor ambient-geluiden zoals de krekels en het klaterende water in het moeras. De stemmen van de Muppets zijn helder, goed te verstaan en komen netjes uit het middenkanaal. Grote explosies blijven in deze film achterwege, dus verwacht geen wereldschokkende dingen, maar een zeer goede en subtiel klinkende track.

Extra's

Audiocommentaar door Kermit en Horace D´ Fly
Laat ik maar meteen met het slechte nieuws in huis vallen. Deze commentaartrack is kort gezegd een enorme teleurstelling. Kermit en Horace zijn nauwelijks aan het woord en er waren momenten waarop ik dacht dat ze in slaap waren gevallen. Heel af en toe geven ze een leuke anekdote, (zoals bijvoorbeeld een nummerbord met de initialen en geboortedatum van muppetvader Jim Henson) maar helaas komt dit veel te weinig voor. De term “scene-specific commentary” is dus op zijn zachtst gezegd nogal misleidend.

On-the-Set Interview With Kermit
Een heel leuke toevoeging is het 5 minuten durende ‘interview’ met Kermit tijdens zijn drukke opnameschema. Dit doet een beetje denken aan soortgelijke features op bijvoorbeeld de Chicken Run DVD en is erg leuk om eens te kijken.

Behind-the-Scenes Featurette
Joe the Armadillo geeft een ‘exclusieve’ rondleiding achter de schermen van de film. Dit is een erg vermakelijke featurette van ongeveer een kwartier. Verwacht echter niet al te bloedstollend ingewikkelde informatie. Dit is primair gericht op kinderen en het is sowieso heel erg leuk om eens te zien hoe het Muppet-team te werk gaat en iets van de sfeer te proeven op zo´n Muppet-set.

Blooper Reel
Naast de bloopers die je tijdens de aftiteling van de film voorgeschoteld krijgt, is er nog deze 6 minuten lange verzameling van allerlei dingen die mis gingen tijdens de opnames. Net als de andere features op de DVD zal deze geen prijzen winnen voor diepgang, maar de verzameling bloopers is wel zeer vermakelijk.

Trailers
Daarnaast staan op deze DVD nog een zestal trailers voor andere kinderfilms van Columbia. Je vind hier naast de trailers van “Stuart Little 1 & 2”, “Madeline”, “Muppets From Space” en “The Muppets Take Manhattan” ook de trailer van “Kermit´s Swamp Years” terug. Hoewel de extra´s niet bepaald spectaculair zijn, moet ik nog wel even mijn lof uitspreken over het feit dat alle extra´s voorzien zijn van Nederlandstalige ondertiteling.

Conclusie

De inhoud van deze DVD had ik eerlijk gezegd wat meer van verwacht; ik heb wel eens betere Muppet-films gezien. Gelukkig is deze DVD technisch gezien van topkwaliteit. De beeldkwaliteit is werkelijk perfect, op wat kleine ‘aliasing’ probleempjes na in enkele shots. Het geluid klinkt ondanks het ontbreken van het LFE kanaal ook uitermate goed en je waant je soms echt midden tussen de kikkers. Qua extra´s stelt vooral het audiocommentaar zwaar teleur, de rest van de extra´s zijn vermakelijk, maar er had wel wat meer materiaal op de schijf mogen staan. Vooral wat technische achtergrondfeatures en spelletjes voor de kinderen ontbreken helaas. Een technisch perfecte DVD, die helaas wat magertjes uitvalt wat extra´s betreft.

Laatste reacties

TJ Weissel  |  12-09-2007

Ik heb deze film al 4 keer besteld (o.a. bij bol.com, wehkamp.nl en via ebay) maar elke keer komt ie binnen zonder nederlandse ondertiteling. Er staat wel op de...
Lees meer >

thesmajaka  |  12-09-2007

Ik heb deze film al 4 keer besteld (o.a. bij bol.com, wehkamp.nl en via ebay) maar elke keer komt ie binnen zonder nederlandse ondertiteling. Er staat wel op de...
Lees meer >

Surya  |  30-01-2003

zoiets koop je niet voor de film, maar voor het beeld. beste heer van der velden Ik koop films alleen voor de film, nooit voor het beeld. Wat een geldverkwis...
Lees meer >

scorpion69  |  30-01-2003

Dit laat ik straks ff aan mijn broertje lezen: die is gek op Kermit. :) Heb trouwens zojuist de film "Spirit: stallion of the Cimarron" binnengekregen. :D Ziet ...
Lees meer >

Bartjess  |  30-01-2003

zoiets koop je niet voor de film, maar voor het beeld. beste heer van der velden
Lees meer >

van der velden  |  30-01-2003

lijkt me een leuke film maar dan alleen om op televisie te kijken en niet voor dvd
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:9
Extra's:6
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 114
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.