Film1 releases

Film 1 Highlights December

HIGHLIGHTS IN DECEMBER 2018

Lady Bird Vanaf 9 december ©2017 Universal
In het Californische Sacramento van 2002, zet de jonge Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan) zich af tegen haar eigenzinnige maar liefhebbende moeder Marion (Laurie Metcalf). Terwijl Lady Bird droomt van een studie in New York, moet Marion keihard werken als verpleegster om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat de man deze huizes zijn baan is kwijtgeraakt. Dit voor vijf Oscars genomineerde regiedebuut van actrice Greta Gerwig werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Peter Rabbit (OV + NL) Vanaf 1 december ©2018 Sony
In deze mix van animatie en live-action komt Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn tot leven. Pieters strijd met meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand wanneer ze allebei in de smaak proberen te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het 'ongedierte' dat zijn tuin probeert te verwoesten.

The Shape of Water Vanaf 22 december ©2017 20th Century Fox
De meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro won de Oscar voor Beste Film én Beste Regie met dit bovennatuurlijke sprookje dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog in Amerika rond 1962. De eenzame Elisa (Sally Hawkins) kan niet spreken en werkt als schoonmaakster in een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium. Wanneer zij en haar collega Zelda (Octavia Spencer) stuiten op een geheim experiment rondom een mysterieus wezen, ontdekt Elisa op onverwachte wijze de liefde de ze zo mist in haar geïsoleerde leven.

Maze Runner: The Death Cure Vanaf 15 december ©2018 20th Century Fox
Thomas leidt in dit epische laatste deel van de Maze Runner saga zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

Channel Zero S4 – The Dream Door

Vanaf 10 december

©2018 Universal

De pasgetrouwde Julian en Tom (Maria Sten en Brandon Scott) houden allerlei gebeurtenissen uit het verleden voor elkaar verbogen. Die geheimen brengen echter hun huwelijk én hun levens in gevaar, wanneer ze een mysterieuze deur vinden in hun kelder.


 
Pacific Rim: Uprising  Vanaf 8 december ©2018 Universal
In deze spectaculaire actiefilm gaan de piloten van de torenhoge Jaeger-robots opnieuw de strijd aan met kolossale en allesvernietigende monsters. Jake Pentecost (John Boyega) was ooit een veelbelovende piloot. Maar nadat zijn vader zichzelf opofferde om de mensheid te redden van de Kaiju-monsters, belandde hij in de criminaliteit. Wanneer de wereld ten prooi valt aan een nog grotere dreiging, krijgt Jake een laatste kans om zich te bewijzen. Hij wordt opgeroepen door zijn zus Mako Mori - de leider van een nieuwe generatie piloten - en moet samenwerken met zijn rivaal Lambert en de vijftienjarige Jaeger-hacker Amara.

12 Strong Vanaf 14 december ©2018 Belga
Ga mee met een waargebeurde militaire missie. Enkele weken na de aanslagen van 11 september 2001 vertrekken twaalf Amerikaanse elitesoldaten in het grootste geheim naar Afghanistan. Ter plekke krijgen ze de opdracht een lokale generaal te overtuigen om samen te werken tegen hun gemeenschappelijke vijand: de Taliban en Al-Qaeda. De Amerikaanse soldaten, gewend aan de meest moderne technieken, moeten zich aanpassen aan de tactieken van de Afghaanse strijders. Bovendien hebben de onwaarschijnlijke bondgenoten maar één kans om een leger van 50.000 genadeloze tegenstanders tegen te houden.

God’s Own Country Vanaf 16 december ©2017 September Film
Johnny werkt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub en hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny's leven voorgoed veranderen.

The Rider Vanaf 21 december ©2017 Cherry Pickers
Brady is een getalenteerde paardentrainer en een rijzende ster in de rodeowereld. Na een heftige valpartij tijdens een rodeo belandt hij met een ernstige hoofdwond in het ziekenhuis. Met het dringende advies om rust te nemen, keert hij terug naar zijn huis. Het revalidatieproces valt hem zwaar tegen. Omdat hij misschien wel nooit meer het leven kan leiden wat hij voor ogen had, gaat hij op zoek naar een nieuwe identiteit.

Vikings S5 – deel 2 Vanaf 26 december ©2018 MGM
Op Tweede Kerstdag gaat de hitserie Vikings verder met splinternieuwe afleveringen uit het vijfde seizoen, vol verrassende allianties en schokkend verraad. De Vikings strijden nog altijd om de macht over de wereld. Na de dood van Ragnar grijpt Ivar the Boneless de macht over het Vikingleger ondanks protest van zijn broers. Halfdan en Bjorn Ironside kiezen het ruime sop en reizen af naar de Middellandse Zee terwijl Lagertha haar scepter zwaait over Kattegat. Floki, gebroken na de dood van zijn vrouw Helga, vaart in een klein bootje de zee op en geeft zich over aan de wil van de goden.

Film 1 Highlights December

Meer Film1 premières Premièredatum Beeldcredit
Rikkie de Ooievaar Vanaf 1 december ©2017 Bridge
Du forsvinder (You Disappear) Vanaf 2 december ©2017 Cherry Pickers
Christmas Encore Vanaf 6 december ©2017 Paramount
Action Point Vanaf 7 december ©2018 Paramount
Revenge Vanaf 7 december ©2017 Cineart
Julius in Winterland (NL) Vanaf 8 december ©2016 In the Air
Ted & het geheim van koning Midas (NL) Vanaf 8 december ©2017 Paramount
Jusqu ‘a la garde Vanaf 13 december ©2017 September Film
Wendy & Dixie (NL) Vanaf 15 december ©2017 In the Air
De Hazenschool (NL) Vanaf 22 december ©2017 In the Air
Dorst Vanaf 23 december ©2018 September Film
The Disappearance Vanaf 27 december ©2017 Universal

Meer weten? Bezoek de website van Film 1

Film 1 Logo