De resultaten 1 tot 8 van 8 worden weergegeven.

Discussie: Zulu (SCE) [DVD]

  1. #1

    Standaard Zulu (SCE) [DVD]

    Zulu (SCE) [DVD]

    Gebaseerd op waargebeurde feiten vertelt deze epische film het verhaal van ongekende moed en heldhaftigheid. DVD.nl nam deze ‘Special Collectors Edition’ van Zulu onder de loep.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    De regio 4 release is koning Aliasing gekroond.

    "The transfer suffers from severe aliasing throughout. Anything that can cause this does. Some scenes, such as grasslands, gain a shimmer across the entire background due to aliasing. This is the one major flaw with the transfer."

    "You will never see as much aliasing in a movie as you do in this effort from Paramount.
    Whoever ok-ed this transfer should get a size-10 boot up the backside as it does detract from the gorgeous imagery."

    Heeft deze Nederlandse regio 2 release hier geen last van?

  3. #3

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Atreides
    De regio 4 release is koning Aliasing gekroond.
    Ik vond het allemaal nog wel meevallen.

    Het valt soms wel op, vooral op sommige TV´s. Maar zo ernstig afleidend vond ik dit niet en op een PC-monitor zag het beeld er gewoon netjes uit.

    Op het gebied van Aliasing heb ik dus wel eens ergere films gezien (Thelma & Louise bijvoorbeeld).

  4. #4
    Super Member
    Registratie datum
    Jul 2002
    Woonplaats
    De Cirkel in Badhoevedorp

    Standaard

    Leuke film en zoals ik ook in een andere threat zei: Van mij mogen ze meer films uit de jaren 30, 40 50 en begin jaren 60 op regio2 DVD's uitbrengen.

  5. #5

    Standaard

    Ik vind het een prima film en dito DVD-uitgave.

    De film zelf is inderdaad behoorlijk aan de lange kant, hij was onderhoudender geweest als ze hem met een kwartiertje of 3 hadden ingekort.

    De beelden zijn schitterend, mooie uitgestrekte gele grasvlakten, helder blauwe lucht, helderrood/witte uniformen. Mooi om te zien. Het geluid is ook prima in orde en geeft veel sfeer aan de film. John Barry die de muziek gecomponeerd heeft, heeft een meesterwerk afgeleverd!

    De box is mooi afgewerkt met een luxe kartonnen doosje, maar dat had van mij ook wel weggelaten mogen worden daar het niets toevoegd.

    Ook het realisme is van hoog niveau. Voor een film uit die tijd wordt er best veel bloed vergoten en geschoten.

    De extra's vind ik duidelijk héél wat minder. De documentaire is tergend saai en vertelt niets spannends, grappigs of opzienbarends. Het zijn veel interviews met de oa. de weduwes van inmiddels overleden acteurs en crewmembers (die werkelijk niks interesants te vertellen hebben). Heel veel informatie over het tot stand komen van het script etc (saai dus) en ook Micheal Caine (die nog in goede gezondheid is) laat zijn gezicht niet zien in deze documentaire. De documentaire vind ik dus één grote goedkope flop!

    Toen hij uitkwam op DVD heeft hij lange tijd voor 29,99 of meer euro in de winkels gelegen, nu inmiddels een flinke tijd later is de prijs al op zijn zachts gezegd, gehalveerd.

    Al om al een mooie klassieker die waardig op een DVD gezet is. Als je van oudere films houdt kun je hem gerust aan je collectie toevoegen.
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  6. #6

    Standaard

    Ik heb deze film (volgens mij vorig jaar) een keer op televisie gezien en moet zeggen, dat ik het best een aardige film vond.
    Wat ik me ervan herinner is, dat tijdens de aanvallen van de Zulus, ik niet echt het gevoel kreeg, dat er duizenden Zulus aan meededen. Er waren geen grote wide shots ofzo. Maar het verhaal blijft wel intrigerend.
    Ik vraag me af hoe dat geweest moet zijn in die tijd. Met 100 man tegenover 4000.

    Ik heb deze film nog niet op DVD, maar misschien moet ik dat toch maar eens gaan overwegen.
    - Jeroen -
    - Mijn te koop Blu-Ray's -
    - I've never been perfect, but neither have you - LP -

  7. #7

    Standaard

    Wat ik ook een schitterend compliment vond is dat regiseur Peter Jackson Zulu aanhaalde als een goed voorbeeld voor de oorlog bij Helmsdiepte in Lord of the Rings: The Two Towers.

    En inderdaad heeft de scene met Helmsdiepte een grote overeenkomst met het gevecht in Zulu.
    De Britse soldaten die weten dat er een enorm leger van Zulu's aan zal komen en weten dat ze theoretisch geen schijn van kans maken door hun kleine aantal, komt goed overeen met de bevolking van Rohan die in en op de burcht van Helmsdiepte staan te wachten op het enorme Orcs-leger van Saruman.

    King Théoden kun je in dat geval vergelijken met Micheal Caine of Stanley Baker.
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  8. #8

    Standaard

    Mooie film met een verhaal in de stijl van The Alamo en The Seven Samurai. Ik weet niet of ik deze zo goed vindt als die andere twee maar een spannende en goed geacteerde film is het zeker.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •