De resultaten 1 tot 17 van 17 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard To Catch A Thief [DVD]

    To Catch A Thief [DVD]

    To Catch A Thief is een film van Alfred Hitchcock, waarin Cary Grant de vermaarde juwelendief John Robie speelt die de politie en de mooie Frances - een rol van Grace Kelly - moet overtuigen niet de dader te zijn van de nieuwe reeks juwelenroven.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Deze ga ik zeker nog kopen alleen kan ik die nergens vinden, is weer Hitchcock op z'n best.

  3. #3

    Standaard

    Goede review .

    Een opmerking mbt beeldformaat.
    Het oorspronkelijke VistaVision beeldformaat van de film is volgens de IMDB 1.66:1, het beeld met een beeldverhouding van 1.85:1 anamorf op de DVD. Dit betekent dat aan de boven-/onderzijde van het beeld een stukje mist. Er zijn enkele scènes waarin dit enigszins opvalt, maar storend is het zeker niet


    IMDB is niet altijd juist, 1.85:1 is namelijk ook een correct ratio. De officiele VistaVision specs geven een projecteerbaar ratio aan tussen 1.85:1 en 2:1 voor 8 perf VistaVision prints; of tussen 1.66:1 en 1.85:1 voor 4 perf 35MM reductie prints. Welk ratio uiteindelijk bij projectie werd gekozen was een keuze van de projectionist (hoewel de film ongetwijfeld een "aanbevolen" projectieratio heeft gehad). Paramount heeft meer dan waarschijnlijk gebruik gemaakt van een 35MM reductie print voor de DVD transfer. Bij 1.85:1 mis je dan misschien ietwat info aan de boven en onderzijde maar niets belangrijks omdat Hitchcock natuurlijk zijn shots framede met de VistaVision specs in gedachten (maw, hij wist dat zijn film of in 1.66:1, of in 1.85:1, of in 2:1 zou kunnen worden vertoond). Het lijkt mij sterk dat het maskeren naar 1.85:1 je echt opviel of Hitchcock moet in technisch opzicht niet de meester zijn geweest waar ik hem voor houd .
    Een mooi voorbeeld van de flexibiliteit van VistaVision projectie vind je op deze site: http://www.widescreenmuseum.com/widescreen/vvspecs.htm Mbv een origineel VistaVision frame van TCAT wordt geillustreerd welke projectieratio's mogelijk zijn en welke info je bij projectie allemaal mist in vergelijk tot het camera negatief.
    When once asked to name his favorite directors, Orson Welles cited "The old masters . . . By which I mean John Ford, John Ford and John Ford."

    A Collection Of Oldies But Goldies

  4. #4

    Standaard To catch a thief

    Ik heb hem gewoon bij Van Leest in Breda gekocht voor 19,99 euro.

    Ik vind het een geweldige film, hoewel niet Hitchcock's beste, maar zijn niveau ligt dan ook wel erg hoog natuurlijk!

    Grace Kelly is in geen enkele andere film mooier dan hier.

    Kopen dus, die DVD.

  5. #5

    Standaard

    Ik heb hem al gekocht, maar ik moet zeggen dat dit wel een *heel* luchtige Hitchcock is. D'r zijn veel films van hem die meer de moeite waard zijn om te hebben (ik noem: Vertigo, North by Northwest, Strangers on a train, Rear Window, Psycho, The Birds, etc. etc.) alhoewel de combinatie van Grace Kelly & Cary Grant & de Franse zuid-kust toch wel een heel mooi plaatje opleveren.

  6. #6

    Standaard To catch a thief

    Hitchcock noemde deze film zelf ook: "Hitchcock champagne"!

    Dat zegt genoeg lijkt me.

  7. #7

    Standaard

    Weet iemand of de film Dial M for murder ook uit is op DVD (R2)?
    Die zoek ik nl een hele tijd.
    Tron

  8. #8

    Standaard Dial M for murder

    zover ik weet niet, ook niet regio 1
    Jammer, maar helaas.
    Grace Kelly op haar op één na mooist

  9. #9

    Standaard

    Dank voor de review.
    Dacht dat de uitgave zonder extra's zou zijn, maar zie nu dat er toch een paar extra's op zitten.
    Die over Edith Head vind ik wel toepasselijk bij deze film.

  10. #10

    Standaard

    Prima uitgave!

    Dezelfde DVD is in Australie te bestellen (alleen regio 4, dus wel regiovrije speler nodig) voor maar €14,- incl. verz. (www.fbo.com.au). Zelfs met NL subs!

  11. #11

    Standaard

    Hij is bij ons de buurt niet direct verkrijgbaar. Ik heb hem twee weken geleden besteld, maar ik heb nog niks gehoord. Vreemd dat deze film zo slecht verkrijgbaar is.

  12. #12

    Standaard

    Gisteren deze film voor het eerst bewonderd, en ik kan me geheel aansluiten bij de review.

    Niet de beste Hitchcock maar zeker een film om te bezitten vanwege het bekroonde camerawerk. Maar vooral om te zien hoe Grace Kelly de aandacht trekt zodra ze in beeld verschijnt.
    Laatste aanschaf nr. 1620 "nights in Rodanthe"

    foto's van collectie | al mijn films bij imdb | dvdprofiler

  13. #13

    Standaard

    Uitgebracht in de Paramount " Golden Classics" reeks. Dit is één van de leukste van Alfred Hitchcock , met Cary Grant en een prachtige Grace Kelly, zelden kwam ze zo mooi over op het witte doek. Leuk aan deze DVD zijn ook de extra's die erop te vinden zijn. maar ook de gouden doosje en een mooi boekje dat er is bijgeleverd. Indien je geluk hebt vind je hem voor minder dan 15€ , wat zeker de moeite om hem aan te kopen groter maakt. Een echt leuke thriller.
    liefhebber van de echt cinema en de echte grote klassiekers

  14. #14

    Standaard

    Toch wel één van de mindere Hitchcocks als je het mij vraagt.

    Al zijn er natuurlijk ergere dingen in het leven dan 2 uur naar een film met Grace Kelly te moeten kijken :wink:

  15. #15
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2003
    Woonplaats
    The Dutch mountains

    Standaard

    Bestaat er zoiets als een mindere Hitchcock???

    Zelfs zijn "mindere"werk is nog superieur aan het topwerk van velen. En hoezo is een deze film minder, topcast, leuk verhaal, goede decors. (zou zo ocean's eleven kunnen beschrijven).
    "How inappropriate to call this planet Earth, when clearly it is Ocean." Arthur C. Clarke

  16. #16

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door chimera01
    Bestaat er zoiets als een mindere Hitchcock???
    Ja

    De man is verantwoordelijk voor een aantal van mijn all time favourites, maar dat betekent natuurlijk niet dat al zijn films even goed zijn.

    Tenzij jij films als "The trouble with Harry", en in mijn ogen dus ook deze "To catch a thief" wil gaan vergelijken met kleppers als:

    • Strangers on a train
      Vertigo
      Rear Window
      Shadow of a doubt
      ...


    To catch a thief is zeker wel eens leuk om te kijken, maar in vergelijking met de echte toppers van Hitchcock vind ik dit toch maar een mager beestje.

    (Oceans eleven vind ik trouwens ook maar een zwak broertje van het veel betere Traffic :wink: )

  17. #17

    Standaard

    Een klassieke Hitchcock , misschien wel één van de grappigste en leukste die hij regisseerde, top-cast met Cary Grant en Grace Kelly in één van haar mooiste rollen op het witte doek, zelden zou ze zo gracieus nog overkomen dan in de thriller. Hitchcock gaf ook toe dat Kelly één van z'n favoriete actrice's was. Speelt zich ironisch genoeg aan de Zuid-Franse kust wat vooral voor Kelly nog meer haar leven zou bepalen. Er zijn beter Hitchcock , dan deze film maar de cast het grappige plot en de locatie maken dit tot een perfecte luchtige klassieker, die door de fans van "The master of suspence" zeker niet mag gemist worden en voor de gewone filmliefhebber een ontspannende filmervaring .

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •