De resultaten 1 tot 13 van 13 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Phantom Of The Opera, The (1943) [DVD]

    Phantom Of The Opera, The (1943) [DVD]

    Universal's eerste full color horror operettefilm uit 1943 waarin een gewezen violist een schrikbewind in de Parijse Opera voert.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Door deze film werd ik voor het eerst bekend met het verhaal van The Phantom of the Opera. En ik vond Claude Rains zeer indrukwekkend spelen.
    Dacht altijd dat het een zwart-wit film was trouwens. Maar zie nu in de review dat er een oscar was voor cinematografie-kleur.

    Ik kan me voorstellen dat als je de musical van Loyd Webber al kent deze film je niet zo aanspreekt. Ik vind het in ieder geval een aanrader.

  3. #3
    Super Member
    Registratie datum
    Jul 2002
    Woonplaats
    De Cirkel in Badhoevedorp

    Standaard

    Ik vond het heel spannend. Ondanks dat het voorspelbaar was, zat ik tijdens het kijken toch op het puntje van mijn stoel. Ik vind het jammer dat Claude Rains niet in deze tijd had geleefd. Hij had iets zachtaardigs

  4. #4

    Standaard

    Het wordt pas echt interessant als ze de musical als film gaan maken, zoals Evita gedaan hebben. Of eventueel als Cats & Jesus Christ Superstar. En dan nog het liefst met iemand als Michael Crawford als Phantom. Fantastisch!

    Maar deze koop ik waarschijnlijk ook wel...

  5. #5

    Standaard

    Ik vond die film wat traag wat spanning betreft en bovendien zitten er te veel cliche's in wat erg afweek van het verhaal. Die spanning in de andere horrorfilms uit the Classic Monster Collection komen een stuk sneller op gang
    Mijn toekomstige onderzetters
    Denk vrij. Zet je verstand op 0

  6. #6

    Standaard The Phantom

    Ben altijd al door het verhal gefacineerd geweest. Vond de film heel sterk, een klassieker, en helemaal niet voorbij gestreefd. Rains is zeer sterk in de rol, ook al denkt iedereen aan Casablanca als zijn naam valt. Deze versie is véél beter dan de latere versie met Herbert Lom (Inspector Dreyffus uit de Pink Panther reeks). De oude doofstomme versie met acteur Lon Chaney was ook goed, maar blijft een film voor de freaks. Deze versie blijft sterk omdat ie toch dankzij Nelson Eddy iets van een musical heeft, dankzij d emusicale fragmenten, die we bij de andere missen. Ook de Webber musical is schitterend en heb hem op vele plaatsen ter wereld kunnen bewonderen. Antwerpen, London, New York en LA.
    Webber werkt al lang aan een verfilming maar deze kwam nooit van grond. Reken alvast niet op Crawford. Hij is te oud bevonden. Waarom snap ik ook niet, daar hij toch enkel met masker rondloopt ? Reden is vooral daar de magische combinatie niet meer kan met Sarah Brightman. Zij is te oud geworden voor Christine. jammer. Er zijn nieuwe songs geschreven voor de musical, waarvan een song voor 'Christine' reeds in avant premiere door Montserrat Caballé werd gezongen in de show ter ere van Webber. Men voorzag Banderas voor de rol van spook.
    Maar er is goed nieuws tegen 2004. Men is wel degelijk aan de opnames begonnen. niemand minder dan topregisseur Joel Schumacher regisseert de musical als film. Enkel Minnie Driver is bekend in de cast als tweederangsrol. De hoofdacteurs zijn mindere bekenden uit tv reeksen en films. Voor info bezoek even de site van www.imdb.com

  7. #7

    Standaard

    Ik zou deze film zou graag eens willen zien.
    Mr Fairbrother: 'Is Ted here?'
    Spike: No, he's doing the whocanputhisheadinabucketofwaterthelongest-competion!

  8. #8
    Missy-B
    Guest

    Standaard

    Je hebt ook een film met dezelfde titel, maar is dit nou dezelfde film?
    http://www.hkflix.com/xq/asp/filmID....qx/details.htm

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Missy-B
    Je hebt ook een film met dezelfde titel, maar is dit nou dezelfde film?
    http://www.hkflix.com/xq/asp/filmID....qx/details.htm
    Nee, absoluut niet! De film achter jouw link is een vreselijke (en gelukkig geflopte) horror/rock versie van dezelfde legende. Maar die originele film met Lon Chaney is iets compleet anders! Zelf vind ik de 2-delige miniserie erg goed. Ook qua muziek.

  10. #10

    Standaard

    Ik heb zelf deze film ooit gezien op tv en ik was meteen verbaasd van deze film.
    Een aanrader.
    Stuntman Mike : "Fair lady, your chariots await!"
    Death Proof

  11. #11

    Standaard

    Heb hem al een tijdje in huis, maar gisteravond (lees vanacht) voor het eerst gezien, geweldige film, ik heb soms moeite om die hele oude films in een keer te kijken, maar deze vloog om, geweldig camerawerk en mooie sets. best goed geacteerd en een plezier om naar te luisteren. Het is wel even wennen dat het inmiddels legendarische Phantom Overture uit de musical ontbreekt, de musical en de nieuwe film is qua muziek beter, grootser, maar daar valt goed mee te leven. dan verder nog een interessante documentaire (veel info over de Chaney-1925-versie, weet iemand of die op dvd is?) en een eveneens interessant commentaarspoor. Goeie dvd voor een goeie film.

    Film: 7 1/2
    Beeld: 7 1/2
    Geluid: 7/10
    Extras: 7/10
    We stand alone together...Preciousss...And like that, he's gone...
    My Website Mijn verkoopthread

  12. #12

    Standaard

    ... (veel info over de Chaney-1925-versie, weet iemand of die op dvd is?)...
    Heb deze uitgave thuis liggen. The Milestone Collection R1 (2disc)
    met daarop de 1925 Lon Chaney versie en de 1929 restored version

    De 1929 is getint en de 1925 niet. Voor de rest past alles echt goed bij elkaar op deze uitgave. Kwaliteit is niet al te best maar dat mag natuurlijk ook.

    Lees meer op:

    http://www.silentera.com/DVD/phantomoftheOperaDVD.html

    idd: Diana en ik zijn een dvd-stelletje

  13. #13

    Standaard

    Hoe vaker ik hem zie, hoe beter ik hem begin te vinden. Productioneel is ie al erg mooi maar ook is het een erg goeie uitwerking van het bekende Phantom-verhaal en wordt er erg goed in geacteerd door vooral Rains. In het genre van monster movies zijn er wel grotere klassiekers maar deze is toch ook wel een aanrader.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •