Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234
De resultaten 76 tot 80 van 80 worden weergegeven.
  1. #76

    Standaard

    Gisteren voor het eerst op dvd gekeken en als ik dan jullie recensie lees over de beeldkwaliteit valt het mij toch op dat er zeker in de tweede helft van de film 3 of 4 keer behoorlijke compressiefouten zitten, die zijn goed merkbaar en voor mij toch wat meer dan 'lichte compressiefouten'.
    Every damn person in this sick and twisted world worries me so much I only feel safe in the OHT!!
    Many thanks to David L. for pointing me in the right direction.

    DVD.NLLER januari 2007

  2. #77

    Standaard

    The Pianist:

    Na een tijdje in mijn kast te hebben gelegen, was gisteren natuurlijk de perfecte tijd om een oorlogsfilm te kijken. Ik koos voor “The Pianist” van Roman Polanski. En damn...wat baal ik dat ik deze film nooit eerder heb gezien! Wat een mooie (beetje ongelukkige woordkeus) film over het waargebeurde verhaal van de getalenteerde pianist Wladyslaw Szpilman. Szpilman heeft bijna de gehele tijd van de Tweede Wereldoorlog als Jood in de ghetto’s van Warschau geleefd en daar de meest afschuwelijke dingen meegemaakt. Regisseur Roman Polanski weet de diverse wanhoop/hoop en woede/angst contrasten uitstekend en zeer geloofwaardig over te brengen en wordt daarbij geholpen door een magnifiek acterende Adrien Brody. Hij heeft ten gunste van zijn rol ook nog eens vele kilo’s kwijtgeraakt door middel van een speciaal dieet.
    De film gaf me een onbehaaglijk gevoel, het was verschrikkelijk om de diverse deportaties, executies en vernederingen te zien die de Joden destijds moesten doormaken. “The Pianist” is een zeer indrukwekkende en aangrijpende film, die met gemak in één adem genoemd kan worden met “Der Untergang” en “Saving Private Ryan” en is IMO dus één van de beste (Tweede Wereld)oorlogsfilms. De film heeft dan ook een groot aantal prijzen in de wacht gesleept en verdiend op z’n minst een 9.5/10 waardering.
    "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul."

    Greetz, the Dude / Four-Star SafeTrader
    Last.fm | Filmlijst en -recensies | DVD Profiler

  3. #78

    Standaard

    Helemaal mee eens, Dennis. Echt een topper vol oprechte emotie en aangrijpende gebeurtenissen, die inderdaad prima in het rijtje van Der Untergang en Saving Private Ryan past. Persoonlijk zou ik Zwartboek daar ook nog aan toevoegen.

    Overigens, volgens mij heeft Brody de kilo's nooit meer teruggekregen, want in King Kong en The Jacket was hij nog exact hetzelfde.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  4. #79

    Standaard

    Het valt mij op dat dit ook al een film is die in de recensies goed gewaardeerd wordt (en volkomen terecht) maar in de becijfering op een dikke onvoldoende uitkomt (vgl. 'la vita e bella' en 'gangs of New York')
    Heeft iemand hier een verklaring voor ?

  5. #80

    Standaard

    Blijkbaar zijn er mensen die het leuk vinden om op elke film een 1 te geven. Dan gaat het gemiddelde wel rap omlaag.
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •