De resultaten 1 tot 17 van 17 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Lord of the Rings, The [DVD]

    Lord of the Rings, The [DVD]

    De magische avonturen uit J.R.R. Tolkien’s klassieker komen tot leven in dit getekende verhaal over het betoverde land Middle Earth en de moedige groep hobbits, helden en tovenaars die op weg gaan om het te beschermen.
    <br />


    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard Advies: wachten op december

    Als een groot liefhebber van de boeken van J.R.R. Tolkien heb ik de video-editie van deze film enkele jaren geleden weten te bemachtigen.
    De DVD-versie heb ik nog niet kunnen bekijken, maar zelfs de meest geavanceerde beeld- en geluidkwaliteit zullen de tekortkomingen van deze film niet kunnen verdoezelen.

    Zoals DVD.NL in haar recensie al aangeeft beslaat deze film slechts twee van de drie delen waaruit In De Ban Van De Ring bestaat. Drie delen, maar wel één compleet verhaal. Degenen die de boeken hebben gelezen, zullen zich ongetwijfeld storen aan het verhaal dat dus niet af is. De minder grote lezers zullen zeker aanvoelen dat er meer moet zijn.

    Voor wat betreft de techniek die is gebruikt: het feit dat de film inmiddels alweer 23 jaar oud is, is geen enkel excuus voor de gebrekkige animatietechnieken. Ongetwijfeld hebben de makers bewust gekozen voor de 'alternatieve' aanpak om maar vooral niet op Disney te lijken. Let wel, we praten hier over de dagen dat animé nog niet was doorgebroken, Don Bluth nog gewoon voor Disney werkte en Pixar nog niet eens een gedachte was. De 'alternatieve' aanpak werkt echter geen moment. Sterker: het doet de schoonheid van Tolkien's verhaal doorlopend geweld aan. Het jarenlange vooroordeel dat In De Ban Van De Ring niet te verfilmen was, werd met deze film pijnlijk bevestigd.

    Van wat ik tot nu toe heb gezien (trailers/websites) lijkt de komende life-action verfilming veelbelovend. De techniek is natuurlijk ver gevorderd en, misschien nog wel belangrijker, regisseur Peter Jackson blijkt een groot fan van het verhaal te zijn.

    Mijn advies: vergeet deze DVD en heb nog even geduld. Het is bijna 19 december.

    Maz d'Alfa

  3. #3

    Standaard Re: Advies: wachten op december

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mazdalfa
    Mijn advies: vergeet deze DVD en heb nog even geduld. Het is bijna 19 december.
    Bedankt , doe ik!

  4. #4

    Standaard

    Ik ben het met de voorgaande sprekers eens. Gewoon wachten op de film en die domme tekenfilm die nu ook ineens weer boven water komt meteen vergeten.

  5. #5

    Standaard

    Ik als echte Tolkien-fan kon hem toch niet in de schappen laten liggen, hij kostte ook bijna niks. Ik geef toe de kwaliteit is niet bijzonder, maar voor mij is het toch de eerste verfilming van LOTR

  6. #6

    Standaard

    Nou, ik heb dus de tekenfilm pas geleden nog gezien (op video), en ik heb ook de live action film gezien, en vind de tekenfilm minstens zo leuk, 2 boeken 2 uur, film 1 boek 3 uur... Jammer alleen dat de tekenfilm maar 2 boeken beslaat, maarja het geld was toen op om nog het 3e boek te 'verfilmen'.

    Ok de tekenfilm techniek die toen gebruikt werd lijkt nu wat outdated, maar toen was het cutting edge, en juist het gebruik van werkelijke acteurs voor de orks (of hoe die beesten ook heten) vind ik juist geweldig, geeft de tekenfilm juist een meer donkere sfeer.

    Ik vond de live action film in iedergeval zeer tegenvallen helaas...

  7. #7

    Standaard Zo zo

    Gefeliciteerd je bent de allereerste die meldt dat hij/zij niet onder de indruk was van LOTR. En ik heb er toch veel mensen (live-action én op internet) over gesproken.

    Smaken mogen uiteraard verschillen, maar ik vind dit toch wel een eervolle vermelding waard

    Overigens ben ik het absoluut oneens met je opmerking betreffende "cutting edge" animatietechniek. Om maar wat te noemen zien Sneeuwwitje (1937) en Fantasia (1940) er technisch nog steeds veel beter uit dan deze film.

    Verder heb ik in mijn openingspost mijn standpunt al duidelijk gemaakt, dus zal ik er verder niet meer op ingaan.

    Maz

  8. #8

    Standaard Re: Zo zo

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mazdalfa
    Gefeliciteerd je bent de allereerste die meldt dat hij/zij niet onder de indruk was van LOTR. En ik heb er toch veel mensen (live-action én op internet) over gesproken.

    Smaken mogen uiteraard verschillen, maar ik vind dit toch wel een eervolle vermelding waard
    Hmmm... dan kom jij toch in andere kringen als ik, want ik heb ook heel wat andere mensen gesproken die de film ook maar een saaie film vonden. (Ohja en kom niet aan met datie nu genomineerd is voor 13 oscars dat dat zou betekenen dat het een goeie film is, oscars zeggen helemaal niets over de film, wel over de marketing... Beste film? my ass, er waren in het afgelopen jaar heel veel meer betere films, maarja die hebben niet zo'n budget dat ze al die marketing kunnen betalen om zo een oscar nominatie te kunnen krijgen)...
    Het is trouwens wel een film die een echte fan natuurlijk wel gezien moet hebben, dat zal ik niet ontkennen.

    Maar mbt dvd, vind ik het toch maar zwaar achterlijk dat ze eerst een versie uitbrengen die gelijk is aan de bios versie, en om dan nog geen 2 maanden later een SE uit te brengen, Laat ze dan godverdomme meteen die SE versie uitbregen, en dat is ook 1 van de dingen die ik begin te haten aan dvd... je hebt ondertussen dan zoveel versies van 1 film die ook zoveel verschillen in qualiteit...

  9. #9

    Standaard Re: Re: Zo zo

    Citaat Oorspronkelijk gepost door SuperDre
    Ohja en kom niet aan met datie nu genomineerd is voor 13 oscars dat dat zou betekenen dat het een goeie film is, oscars zeggen helemaal niets over de film, wel over de marketing...
    Welke marketing, LOTR heeft geen marketing nodig gehad, omdat de helft van de wereldbevolking fan is van de boeken.

  10. #10

    Standaard Oscars

    Je zal mij niet over die Oscars horen. Dat is tegenwoordig een commercieel festijn geworden en heeft helemaal NIETS meer te maken met kwaliteit.
    Die dertien voor LOTR zeggen mij dan ook inderdaad helemaal niets.

    En inderdaad: welke marketing? De lezers zullen waarschijnlijk allemaal wel een keer gaan kijken. Mond-op-mond reclame doet vervolgens de rest. Leg mij anders maar eens uit waarom 'de concurrent', die kleine etterbak van een H. Potter , met een veelvoud aan marketingbudget- en activiteiten, al binnen een paar weken wereldwijd van de 1e plaats werd verdrongen door Gandalf en zijn Merry Men. En laten we niet vergeten dat van die jeugddelinquent Harry P. links en rechts ook een paar boeken zijn verkocht.

    Maz

  11. #11

    Standaard

    dat neemt nog steeds niet weg dat deze film niet meer dan middelmatig is, een leuke vermakelijke film en meer niet en al zeker geen 8.9 en een tweede plaats op imdb, een schande noem ik zoiets, deze film mag geeneens in de buurt van The Godfather staan, en die marketing is inderdaad om van te walgen, niet alleen van deze film maar van vele anderen ook, echt geld klopperij om eerst de "gewone" DVD uit te brengen en dan de SE want de echte fans zijn de dupe hiervan want die gaan die SE toch echt ook halen net las ik met T2 en T2 SE.
    Inmiddels ben ik heel wat selectiever geworden met DVD's aanschaffen, koop alleen nog maar echte toppers waar het geluid een grote rol speelt (dus geen Kramer vs Kramer, LOL).

  12. #12

    Standaard Fire and ice

    Waarom wordt er ruimte besteed aan deze film?? Ralph Bakshi heeft veel betere animatie-films gemaakt. Naast Cool world en Fritz the Cat, natuurlijk: Fire and ice!

  13. #13

    Standaard Re: Fire and ice

    Citaat Oorspronkelijk gepost door wawawillie
    Waarom wordt er ruimte besteed aan deze film??
    Omdat er ruimte besteed wordt aan elke film die voor wie dan ook het bespreken waard is!

    Maz

  14. #14

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Luther Hartog
    Ik als echte Tolkien-fan kon hem toch niet in de schappen laten liggen, hij kostte ook bijna niks. Ik geef toe de kwaliteit is niet bijzonder, maar voor mij is het toch de eerste verfilming van LOTR
    Zo dacht ik er ook over, ik kocht hem in een 3h2b actie van Best Buys. De animaties zijn matig, en met combinatie van verschillende technieken totaal mislukt. En natuurlijk het feit dat de film niet af is, maakt de mislukking compleet, ik snap ook niet dat deze nog 3.5 bolletje heeft gekregen
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

  15. #15

    Standaard

    Ik bekeek hem laatst weer eens en hij blijft toch best wel de moeite waard. De aparte animatie en de verder wel goeie bewerking van het verhaal (dat natuurlijk wel een beetje erg is samengevat) maakt het toch wel een interessante aanschaf.

    Enne: het is natuurlijk geen schim van de Jackson-verfilmingen maar dat wisten we van tevoren ook wel.

  16. #16

    Standaard

    Een aparte tekenfilm van Ralph Bakski , bekend van de tekenfilm Fritz the Cat, behandeld deze animatiefilm het verhaal van J.R.R.Tolkien , niet van de klasse van Walt Disney maar hier is een ander soort technieke toegepast, sommige zelf gemengd met life-action op de achtergrond. Hij was zo duur in aanmaakt dat het geld op was , en zodoende het verhaal ophoud na de slag op Helm's Deep , enkel The fellowship of the Ring en The Two Towers komen zodoende aanbod. Voor een animatiefilm is het ook uitzonderlijk dat hij 2uur duurt, natuurlijk niet te vergelijken dan, met de trilogy gemaakt door P. Jackson.
    Doch leuk voor de fans van Tolkien. :wink:
    liefhebber van de echt cinema en de echte grote klassiekers

  17. #17

    Standaard

    Binnenkort toch is aanschaffen; vorig jaar met kerst (?) een keer gezien volgens mij. Zal leuk staan bij de extra DVDs van Gollum en Howard Shore

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •