Pagina 5 van 6 EersteEerste 123456 LaatsteLaatste
De resultaten 101 tot 125 van 130 worden weergegeven.
  1. #101

    Standaard

    Maarrum... Dat korte filmpje van de cast, staat die ook op de 4-disc? Play weet daar namelijk helemaal niets van... godverdegodverdegodver

  2. #102

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Sai
    Maarrum... Dat korte filmpje van de cast, staat die ook op de 4-disc? [/size]
    Ik neem aan van niet.

  3. #103

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lex v/d Moolen
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Dick van Drie
    Film is op zich best goed, maar het beeld is me iets te flets naar mijn smaak. Liever dan wat groener dan zo weinig kleur in een film (geldt wat mij betreft voor elke film op dvd).
    Dat digital colorgrading is met een reden toegepast om een bepaalde sfeer te geven aan de film. In alle scene's in de buurt van Mordor zijn lijken de kleuren weggezogen. Ik vind het wel wat toevoegen aan de film, maar in sommige scene's in Ithilien en Osgiliath overdone. Het beeld is dan af en toe bijna zwart/wit.
    Ik begrijp en weet wel dat het de bedoeling is om een bepaalde sfeer toe te voegen, maar net zoals je zegt het is vaak net iets te. Iets meer natuurlijke kleuring had de film zeker niet geschaadt. In tegendeel.

    En misschien daardoor of door de film zelf vind ik het een beetje een zware bevalling om er naar te kijken. Dat had ik met de eerste toch minder. Wellicht heb ik ook wel een beetje m'n buik vol van lord of the rings films. Ik sta niet echt te popelen van het wachten op de derde film in de bioscoop.
    DVD collectie (niet actueel)- Laatste dvd: Heroes - seizoen 1 (eindelijk gekocht)

  4. #104

    Standaard ...

    De regisseur is in feite de dirigent van een orkest en die moet ervoor zorgen dat al die instrumenten afzonderlijk 1 groot geheel word.
    Zo mag ik het horen!!! (dirigeren is heel moeilijk trouwens...)

    TTT is een zeer geslaagde film. Mooie cinematografie, mooie muziek, mooi verhaal en diepgang. (duh: Tolkien) TTT is vooral als film een prachtfilm, maar laten we eerlijk zijn, inderdaad als in de posts hierboven, als verfilming van een boek zijn ze niet echt zo goed als ze misschien hadden kunnen zijn. Peter Jackson heeft goed werk vericht, maar voor mijn gevoel had hij het boek meer moeten volgen. (Uitzondering van extended edition)

    Evenals George W. Lucas heeft hij een zwak punt: Editing...ik erger me er kapot aan als bijv. Saruma op zijn rug valt, een kwartslag omdraait en één frame later op zijn buik ligt. Of als Eowyn een zwaard trekt, en de schede nog vast heeft, en in de volgende shot is de schede ineens weg... Maar elke regisseur heeft zijn of haar zwakke punten is het niet?

    Genoeg negatiefs. TTT is evenals FOTR een prachtfilm!!!
    AMD64™ Opteron™ 146 2.0 Ghz "Sledgehammer" 1Mb L1
    Harman/Kardon HK970 Integrated Stereo Amplifier

  5. #105

    Standaard

    mooi mooi mooi zeer goed ik kan haast niet wachten als deel 3 kom

  6. #106

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lex v/d Moolen
    Citaat Oorspronkelijk gepost door robvanknegsel
    De korte film van Sean Astin is 1 grote irritatie
    Zeg dan: " vind ik een grote irritatie."
    Er zijn mensen met andere meningen.
    Je hebt gelijk, ik vind het filmpje van Sean Astin irritant.
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  7. #107

    Standaard Re: Commentaar

    Citaat Oorspronkelijk gepost door tomaz
    Ik wil hierbij even iedereen herinneren dat Peter Jackson in TTT het personage Gimli totaal verkracht heeft.
    Eh? Ik meende dat-ie in the boek minstens net zo lollig was? Nou ja,
    ik moet wel zeggen dat elke keer als Gimli in beeld kwam, er een
    lachsalvo door de bioscoopzaal ging; dat vond ik inderdaad wel een beetje jammer.
    Citaat Oorspronkelijk gepost door tomaz
    Mij lijkt het trouwens dat frodo en co naar Osgiliath gaan om enkel en alleen het personage van Faramir te verdiepen: Faramir en Boromir staan beiden voor dezelfde keus maar Faramir is wijzer (heel kort gezegd).
    Klopt wel ja. Maar dat ik me daaraan gestoord heb, nee.
    Citaat Oorspronkelijk gepost door tomaz
    Dat de film soms beter is dan het boek vind ik werkelijk belachelijk, het boek heeft zoooooo veel meer sfeer en zooooooo veel meer diepgang.
    Diepgang, mwoh.... je hebt natuurlijk "maar" 9 uur, dus schrijven is schrappen...
    1. Sommige dingen uit het boek WERKEN gewoonweg niet in een film. Je noemde geloof ik al de liederen, da's maar goed dat ze die geschrapt hebben.
    2. Daarnaast vond ik sommige delen uit het boek, zoals dat hele Tom Bombadil stuk, stomvervelend. Het leverde geen wezenlijke bijdrage aan het plot; ik sla dat hoofdstuk altijd over als ik het boek weer eens lees.
    3. Ik vond Aragorn in het boek toch nog steeds een beetje een houten klaas, in de film vond ik zijn karakter veeeel beter overkomen (met dank aan Viggo Mortensen natuurlijk.)
    Citaat Oorspronkelijk gepost door tomaz
    Wat ik echt vreemd vind is de scene waarin Aragorn doodt lijkt te gaan. Waar slaat dat op? Wat heeft dat voor nut?
    Mee eens. Het vertraagde de film nogal, duurde ook nog eens iets van een kwartier geloof ik. Waarschijnlijk is dit er in gestopt om het "chick"gehalte wat op te schroeven.
    "You realize we have to go 90 mph?"
    "I'm trying dude, this car sucks!"
    -Sean William Scott

  8. #108

    Standaard

    Ik heb gisteren eindelijk de film gezien. Eerder deze week FOTR gekeken en nu dan TTT. Ik vind het persoonlijk een goede film, maar ik ken de boeken niet en weet niet of er essentiele dingen zijn uitgelaten. Wat me echter wel opviel was de achternaam van Frodo, in deel 1 was dit Ballings en nu Baggins. Hoort dit zo of een foutje van de ondertitelaar??

  9. #109

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Eric van Ballegoie
    In de lange versie komen de half-bomen (ben de naam ff kwijt) volgens mij ook aan bod, zij waren het namelijk die de vluchtende orcs bij Helm's Deep hebben weggevaagd. Lijkt me cool om dat in de verlengde versie te zien!
    Volgens mij komen zij ook in de extended version...Want als ik het goed gezien had,stond in die Extended version een preview met een scene waarbij Aragon riep dat ze uit de bossen moesten blijven,bij een scene waarbij de ruiters van Rohan de Uruk-Hai achterna wilden gaan.....
    We wachten af..... :P

  10. #110

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rut
    Wat me echter wel opviel was de achternaam van Frodo, in deel 1 was dit Ballings en nu Baggins. Hoort dit zo of een foutje van de ondertitelaar??
    Nee. Maar Balings is een Nederlandse vertaling van het Engelse Baggins. Er scheen nogal wat kritiek geweest te zijn over het vertalen van de namen.
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

  11. #111

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lex v/d Moolen
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rut
    Wat me echter wel opviel was de achternaam van Frodo, in deel 1 was dit Ballings en nu Baggins. Hoort dit zo of een foutje van de ondertitelaar??
    Nee. Maar Balings is een Nederlandse vertaling van het Engelse Baggins. Er scheen nogal wat kritiek geweest te zijn over het vertalen van de namen.
    Het gebeurt in de boeken ook al, maar ik vind inderdaad dat een naam niet vertaald moet worden. Zeker in de twee disc van FOTR is dat pijnlijk duidelijk als de banner voor zijn verjaardag wordt opgezet.. Er staat heel duidelijk op de banner "Baggins" en op de ondertiteling "Baling". Dit was overigens op de extended versie al niet meer het geval gelukkig.
    Mijn DVD verzameling laatste aanwinst(en): Cypher (Limited Edition Packaging), Black Hawk Down (2-disc collector's edition), Italian Job Boxset (1969/2003)

  12. #112

    Standaard

    Leuk, nu heb ik van alle twee de 2-disc uitvoering maar met verschillende namen in de ondertiteling. Dan maar gaan sparen voor de 4-discs versie

  13. #113

    Standaard

    Hm. Als je daarom de 4-disc gaat kopen vind ik dat toch een beetje nutteloos hoor. Het gezeur over het wel of niet vertalen van namen in de ondertiteling vind ik sowieso overdreven. Trouwens, als ik het me goed herinner zijn plaatsnamen nog steeds vertaald (Breeg, Helmsdiepte). Ik kan het mis hebben, hoor, maar ik vind het een beetje loos om hierover te zeuren. Neigt naar kommaneuken, vind ik.

    - Marc
    "God schmod. I want my monkey man!"

    Mijn Schijfjes

  14. #114
    Daan
    Guest

    Standaard

    Het stuk van frodo en sam bovenaan de berg aan het einde van het boek komt niet in de film voor. Dit wordt toch hopenlijk wel in de 3e film verteld?

  15. #115

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Daan
    Het stuk van frodo en sam bovenaan de berg aan het einde van het boek komt niet in de film voor. Dit wordt toch hopenlijk wel in de 3e film verteld?
    Als je Shelobs Lair bedoelt; Ja.

    Of de scene daarna, in de toren van Cirith Ungol waar Frodo gevangen wordt gezet is nog niet helemaal duidelijk. Ik hoop het wel.
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

  16. #116

    Standaard

    Ik heb door allerlei problemen gisteren pas de dvd kunnen bekijken en ik moet zeggen een juweeltje.

    Of hij zoals sommigen zeggen slechter is dan deel 1? Ik weet het niet, wellicht zijn we gewoon verwend door het eerste deel en waren de verwachtingen te hoog.

    Overigens wel frappant: Ondanks dat de meerderheid lijkt aan te geven dat FOTR beter was, krijgt TTT een hoger rapportcijfer

  17. #117
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2003
    Woonplaats
    The Dutch mountains

    Standaard FOTR - TTT

    Ik ben zo iemand die deze boeken minimaal 1x per jaar leest, ik heb ze in 3 verschillende versies. Dus dan valt 2x een andere versie van de DVD nog reuze mee.
    De boeken zijn fantastisch en niet voor niets in het Engelssprekend gebied van de wereld veelvuldig uitgekozen als het book of the millenium (dus in 2000). Als je de boeken nog nooit gelezen hebt dan moet je je mond houden over de boeken, de inhoud & het belang voor de literatuur zegt veel meer als iemand die de moeite niet heeft genomen.
    De films zijn beide goed, ze maken immers deel uit van 1 groot verhaal. Dat er uit dit verhaal stukken zijn gehaald om een filmisch epos soepel te laten lopen is begrijpelijk. Ik mis het stuk met Tom Bombadil, maar dat heeft weinig met het verhaal te maken wat de film in zijn beperkte tijd kan vertellen. Ik vind dat de eerste 2 films fantastisch geworden zijn en beiden hebben hun eigen sterktes en zwaktes, so be it. En deel drie wordt interessant om het eens mild uit te drukken. Ik weet nu al zeker aan de hand van de eerste twee films dat het mijn verwachtingen zal overtreffen.

    Deze film is een TOPPER, en zijn 4-delige zusje zal dat ook zijn. De recensies van DVD.nl zijn meestal okay, maar gaan te vaak voorbij aan de kwaliteit van het geheel. Dit betekend dat ronduit stompzinnige popcornfilms topper genoemd worden op basis van hun inhoud/extra's die mij eigenlijk geen hol interesseren want de film was oke en meer wil ik ook niet weten voordat ik mij ga ergeren en de selfinflating opinion van regisseur en spelers. Maar dat schijnt de gedachte te zijn achter de nieuwe hoogte van de lat, betekent dat dat nu een aantal films van het verleden gestript worden van hun predikaat Topper in middelmatig. Dacht het niet.
    Bij deze disk heb ik de moeite genomen om alle extra's te kijken, want ze interesseerde mij (bij een boel films echt niet dus). Ik vond zelfs het korte filmpje erg grappig, leuk dat zoiets nog kan op een dvd.

    Als nu iemand vindt dat ik ongelijk heb zeg ik enkel jouw probleem want dit is mijn mening. IK VIND DIT.

    Ik dank U voor de tijd die u genomen heeft om mijn verhaaltje te lezen.
    "How inappropriate to call this planet Earth, when clearly it is Ocean." Arthur C. Clarke

  18. #118

    Standaard Heb hem! Heb hem!

    Yes, ik lees gisteren dat ik hem gewonnen heb! Met een of andere prijsvraag. Ik zeg prima!

  19. #119

    Standaard Re: FOTR - TTT

    Citaat Oorspronkelijk gepost door chimera01
    Ik ben zo iemand die deze boeken minimaal 1x per jaar leest, ik heb ze in 3 verschillende versies. Dus dan valt 2x een andere versie van de DVD nog reuze mee.
    De boeken zijn fantastisch en niet voor niets in het Engelssprekend gebied van de wereld veelvuldig uitgekozen als het book of the millenium (dus in 2000). Als je de boeken nog nooit gelezen hebt dan moet je je mond houden over de boeken, de inhoud & het belang voor de literatuur zegt veel meer als iemand die de moeite niet heeft genomen.
    De films zijn beide goed, ze maken immers deel uit van 1 groot verhaal. Dat er uit dit verhaal stukken zijn gehaald om een filmisch epos soepel te laten lopen is begrijpelijk. Ik mis het stuk met Tom Bombadil, maar dat heeft weinig met het verhaal te maken wat de film in zijn beperkte tijd kan vertellen. Ik vind dat de eerste 2 films fantastisch geworden zijn en beiden hebben hun eigen sterktes en zwaktes, so be it. En deel drie wordt interessant om het eens mild uit te drukken. Ik weet nu al zeker aan de hand van de eerste twee films dat het mijn verwachtingen zal overtreffen.

    Deze film is een TOPPER, en zijn 4-delige zusje zal dat ook zijn. De recensies van DVD.nl zijn meestal okay, maar gaan te vaak voorbij aan de kwaliteit van het geheel. Dit betekend dat ronduit stompzinnige popcornfilms topper genoemd worden op basis van hun inhoud/extra's die mij eigenlijk geen hol interesseren want de film was oke en meer wil ik ook niet weten voordat ik mij ga ergeren en de selfinflating opinion van regisseur en spelers. Maar dat schijnt de gedachte te zijn achter de nieuwe hoogte van de lat, betekent dat dat nu een aantal films van het verleden gestript worden van hun predikaat Topper in middelmatig. Dacht het niet.
    Bij deze disk heb ik de moeite genomen om alle extra's te kijken, want ze interesseerde mij (bij een boel films echt niet dus). Ik vond zelfs het korte filmpje erg grappig, leuk dat zoiets nog kan op een dvd.

    Als nu iemand vindt dat ik ongelijk heb zeg ik enkel jouw probleem want dit is mijn mening. IK VIND DIT.

    Ik dank U voor de tijd die u genomen heeft om mijn verhaaltje te lezen.
    Mooi gesproken! Ben inmiddels erg nieuwsgierig naar de boeken en de film. 'k de boeken en de film al wel in huis, maar nog niet gelezen, c.q. gezien......ik kan niet wachten.....
    Pioneer VSX-C300, Pioneer DV-444
    Pioneer S-V50B-K (S-W110/S-F50/S-CR50)
    JVC AV 28WZ4EP
    Playstation 2

  20. #120

    Standaard 4 dvd versie versus 2 dvd versie

    de extended editie is veel beter dan de bioscoopversie. Het verhaal is veel coherenter, zodat het lijkt alsof de extended edition in feite de echte film is, en dat men in de bioscoop een ingekorte versie toont. Plus dat de film aansluit op stukken in de extended versie van de FOTR. De geschenken die ze van de elfen kregen (niet te zien in de bioscoopversie) worden in de extended gebruikt (touw) en in de bioscoopversie niet. Dus de extended versies sluiten netjes op elkaar aan.

  21. #121

    Standaard 4-dics

    wanneer komt er eigenlijk een review van de 4-disc editie...
    niet dat ik twijfel of tie goed is, maar ik ben gewoon benieuwd wat de redactie er van vind

  22. #122
    Denise Beaupain
    Guest

    Standaard help!!!

    Help ik ben bezig met een project over Lord of the Rings. Ik moet een product bedenken voor de doelgroep: Lord of the Rings fans.
    Volgens mij ben jij wel een fan. Mijn vraag is dan ook: wat zou jij willen dat er gebeurde of werd ontwikkeld speciaal voor Lord of the Rings fans?
    Ik hoop dat je reageert want ik ben al een tijdje bezig en kan maar niks bedenken.

    Bij voorbaat dank,
    Denise Beaupain
    piendahopje@msn.com

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Max Davidse
    Absoluut een topfilm in zijn soort, ik ben een waanzinnige fan van de boeken, heb ze 16x gelezen...en ik ben het er helemaal mee eens dat de film afwijkt op bepaalde punten van het boek, helemaal waar..

    Toch vind ik de verfilming heel goed gedaan, 1 van de kritieken die je vaak hoort is dat er eerder gestopt is dan in het boek met dezelfde naam, maar dat legt Peter Jackson zelf ook uit.

    Hij wil namelijk juist die delen als Shelob in het laatste en meest spectaculaire deel van de trilogie laten zien.

    Qua emotie vind ik persoonlijk juist dat Jackson exact de goede balans weet te vinden voor een bioscoop publiek, want laten we niet vergeten, filmpubliek is nog steeds niet hetzelfde als boekenpubliek...
    :( :(

  23. #123
    Denise Beaupain
    Guest

    Standaard help!!!

    Help ik ben bezig met een project over Lord of the Rings. Ik moet een product bedenken voor de doelgroep: Lord of the Rings fans.
    Volgens mij ben jij wel een fan. Mijn vraag is dan ook: wat zou jij willen dat er gebeurde of werd ontwikkeld speciaal voor Lord of the Rings fans?
    Ik hoop dat je reageert want ik ben al een tijdje bezig en kan maar niks bedenken.

    Bij voorbaat dank,
    Denise Beaupain
    piendahopje@msn.com

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Max Davidse
    Absoluut een topfilm in zijn soort, ik ben een waanzinnige fan van de boeken, heb ze 16x gelezen...en ik ben het er helemaal mee eens dat de film afwijkt op bepaalde punten van het boek, helemaal waar..

    Toch vind ik de verfilming heel goed gedaan, 1 van de kritieken die je vaak hoort is dat er eerder gestopt is dan in het boek met dezelfde naam, maar dat legt Peter Jackson zelf ook uit.

    Hij wil namelijk juist die delen als Shelob in het laatste en meest spectaculaire deel van de trilogie laten zien.

    Qua emotie vind ik persoonlijk juist dat Jackson exact de goede balans weet te vinden voor een bioscoop publiek, want laten we niet vergeten, filmpubliek is nog steeds niet hetzelfde als boekenpubliek...
    :( :(

  24. #124

    Standaard Re: 4-dics

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Hankster
    wanneer komt er eigenlijk een review van de 4-disc editie...
    niet dat ik twijfel of tie goed is, maar ik ben gewoon benieuwd wat de redactie er van vind
    me too

  25. #125

    Standaard

    Het beste wat men kan doen? Met evenveel liefde 'the Hobbit' verfilmen!

Pagina 5 van 6 EersteEerste 123456 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •