Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 30 van 30 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door deweb
    ik lees hier dat dit de eerste film is waarbij met de computer is gewerkt, maar in de making off van "de speurneuzen" staat dat dit de eerste film is waarbij computertechnieken zijn gebruikt.
    Dat klopt dus niet.

    The Black Cauldron is wel degelijk de allereerste film waar experimenten met computer-beelden in zitten. Het bootje aan het einde van The Black Cauldron komt uit de computer en de gloeiende bol van de prinses is met de computer gedaan. Overigens denken veel mensen dat de rookeffecten van de ketel ook uit de computer komen, maar dat is niet zo. Die rookeffecten zijn zo indrukwekkend omdat het echt gefilmde rook is die later in de scène is gemonteerd. Disney deed dit echter al vaker. In Fantasia (1940) bijvoorbeeld zijn ook gefilmde rook- en regen-effecten gebruikt.

    Waarom Disney nu aangeeft dat De Speurneuzen de eerste was? Nou, ze hebben The Black Cauldron altijd een beetje onder het tapijt geschoven. Maar er is ook een andere verklaring. De computergraphics in The Black Cauldron bestaan slechts uit een handjevol shots en zijn duidelijk bedoeld als experiment voor het grotere werk in De Speurneuzen.

    Toen Disney overging op hun CAPS-systeem hebben ze overigens een soortgelijk iets gedaan. Hoewel Rescuers Down Under officieel bekend staat als de allereerste film die met behulp van Disney's CAPS-systeem is gemaakt, zaten er al wat eerste experimenten met dit systeem in The Little Mermaid. Ik meen dat de bruiloftscène in The Little Mermaid de allereerste CAPS-scène uit de Disney-geschiedenis is geweest. Rescuers Down Under is echter de eerste film geweest die geheel met behulp van CAPS is gemaakt.

  2. #27

    Standaard

    Weet iemand waar je de boeken kan kopen waarop de film is geinspireerd. Het gaat om de volgende serie: Lloyd Alexander’s mythologische fantasieverhalen ‘The Prydian Chronicles ’

    Ik heb al gekeken bij Bol.com en bij scheltema en die kennen hem allebij niet. Zijn deze boeken eigenlijk wel vertaald naar het Nederlands, als dat niet het geval is ga ik maar een keer langs bij de American Book Center.

    Alvast hartelijk dank
    Jesus, won't you fucking whistle -Tool (Sober)

    Mijn DVD Collectie!

  3. #28

    Standaard

    Ja, zijn boeken zijn vertaald. Zelf heb ik alle 5 de losse boeken in het Nederlands, gekocht bij een uitverkoop van een bibliotheek. Allemaal 'ex-rentals' dus, hoewel ik behoorlijk goede staat...
    Ik kan ze aanraden, als je de film goed vond, zal je dit geweldig vinden!
    Maar waar ze te krijgen zijn, weet ik helaas niet.

  4. #29

    Standaard

    Zouden we van The Black Cauldron nog een re-issue kunnen verwachten? Ik zit er over te denken om de FR-release aan te schaffen.

  5. #30

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Richard B. Bekijk bericht
    Zouden we van The Black Cauldron nog een re-issue kunnen verwachten? Ik zit er over te denken om de FR-release aan te schaffen.
    En inmiddels heb ik dat laatste dus gedaan. Wat een verschil met de NL-editie! De transfer van deze versie is kraakhelder en haarscherp. Het beeld zit feitelijk op hetzelfde niveau als de recente restauraties van andere oude Disney classics.

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •