Pagina 5 van 6 EersteEerste 123456 LaatsteLaatste
De resultaten 101 tot 125 van 136 worden weergegeven.
  1. #101

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Werner Peeters
    Bijzonder interessant artikel overigens, Nathan. Doet me denken aan die grap in The Simpsons waarin het hoofd van Mufasa in de wolken verschijnt en tegen Lisa zegt: "You must avenge my death, Kimba, d-oh I mean Simba!"
    Luke I am you father.... This is CNN :P

  2. #102

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door YouriClaessens
    Super DVD hoor .... alleen jammer dat mijn receiver geen DTS ondersteunt en dat ik dus niet weet hoe die versie klinkt

    Alleen 1 klein minpunt .. als je hem in het Nederlands zet dan is bij het openingslied van de film, zodra Simba omhoog wordt gehouden zeg maar, het geluid niet goed. De stem is steeds iets te vroeg zodat het totaal niet klinkt. Is dit iemand al opgevallen?

    Voor de rest alleen maar lof hoor!
    Dit probleem had mijn broer dus ook.... Da's jammer! want verder heeft hij ERG leuk spul alleen omdat het al wat jaartjes er staat (lees 4 ofzo) had zijn 2.0 versterker geen DTS en moest er een losse DD decoder bij die dus geen DTS heeft (decoder is een EP90ES van Sony)
    doei JCL

    Een beetje gekte in ons leven hebben we allemaal nodig

  3. #103

    Standaard

    Ik vind de beeldkwaliteit helemaal niet slecht. MPEG is nu eenmaal slecht in het comprimeren van rood of liever gezegd de meeste spelers zijn slecht in het fatsoenlijk afspelen van rood. Dan kan je nog zo'n hoge bitrate hebben maar dit probleem blijft. (leesvoer: http://www.hometheaterhifi.com/volum...ug-4-2001.html )
    Er is dus nix mis met DVD. En vergeleken met die gare Beauty and the Beast DVD van vorig jaar is het echt een hele verbetering. Deze DVD had wel een te lage bitrate. Ik was dan ook zeer aangenaam verrast door de goede beeldkwaliteit van The Lion King.

  4. #104

    Standaard

    Zonder kortingsbonnen en allerlei toeters en bellen gewoon bij de Mediamarkt voor nog geen €20,-, dat kon ik zeer waarderen.

    Kan me eigenlijk vooral aansluiten bij de recensenten hier. Geluid op DTS-Enhanced Hometheater Mix vond ik qua surround overrompelend. Inderdaad een erg vette surroundmix, kon dat wel waarderen...! Hoort er ook wel bij, denk ik. Heb me destijds in de bios ook zitten verbazen over al die junglegeluiden die werkelijk van alle kanten op je af kwamen.

    Ik miste echter wel wat laag in de geluidseffecten hoor...! Had zulke goeie herinneringen aan die geweldige openingsscene, waar je dat strakke lage gerommel van die kudde en de onwijs lage bonken van de olifant voelt trillen, en natuurlijk die onwijze dreun als de titel "The Lion King" in beeld rost (de laserdisc had dat nl. wel). En dat echt diepe laag vond ik op deze DVD echt gewoon mager.

    Verder echt vooral lof, lof, lof voor deze waanzinnige release. Wat een uitvoering.
    "Volg de spinnen...? Waarom is het niet gewoon: 'volg de vlindertjes'...."

  5. #105

    Standaard

    Ehm, heb je je sub wel aanstaan? Want ik mis de lage tonen die je beschreven hebt helemaal niet. Vooral die dreun wanneer "Lion King" in beeld komt rommelt super hard door m'n kamer. Maar ook en bij de waterval, bij de kudde en de stampende olifanten hoor ik veel laag.

    Misschien heb ik m'n sub wel te hard staan, of jij te zacht

  6. #106

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Slogra
    Ik vind de beeldkwaliteit helemaal niet slecht. MPEG is nu eenmaal slecht in het comprimeren van rood of liever gezegd de meeste spelers zijn slecht in het fatsoenlijk afspelen van rood. Dan kan je nog zo'n hoge bitrate hebben maar dit probleem blijft. (leesvoer: http://www.hometheaterhifi.com/volum...ug-4-2001.html )
    Er is dus nix mis met DVD.
    Ehm, I don´t mean to burst your bubble, maarre... de chroma bug is toch wel heel iets anders dan de compressiefouten die in The Lion King zitten. Bovendien zijn de compressiefouten ook te zien in bruine vlakken en niet alleen in de rode en roodbruine.

    Trouwens, de snavel van Zazu is een erg goede test om te zien of je speler last heeft van de chroma bug, maar da´s weer een ander verhaal.

  7. #107

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door John Tak
    Ik miste echter wel wat laag in de geluidseffecten hoor...! Had zulke goeie herinneringen aan die geweldige openingsscene, waar je dat strakke lage gerommel van die kudde en de onwijs lage bonken van de olifant voelt trillen, en natuurlijk die onwijze dreun als de titel "The Lion King" in beeld rost (de laserdisc had dat nl. wel).
    Heb je niet toevallig je receiver of DVD-speler ingesteld op non-dynamic mode, ook weleens nightmode genoemd?
    Als ik naar mijn eigen receiver kijk, daar zitten ook die twee standen op. De non-dynamic mode beperkt de bas-effecten en zorgt voor een kleiner verschil tussen harde en zachte geluiden. Handig als je ´s avonds je buren niet wilt storen dus. Probleem is dan dat, zodra er een lage toon te horen is, of harde geluiden, dat de mix lijkt in te zakken.
    Als ik hem in dynamic mode zet, kan ik gewoon genieten van de volledige dynamiek van het geluid, met in het geval van The Lion King een lekker diepe olifantenbas in het begin en een mooie THUMP als het logo op het beeld komt.
    Check je instellingen dus eens zou ik zeggen.

    Een leuke scène om dit mee te testen is bijvoorbeeld de opening van Fight Club, de muziek hoort er behoorlijk hard in te knallen na het relatief zachte waterachtige geluid in het begin. In non-dynamic mode lijkt de mix op dat moment in te zakken. Ook bij de ontploffing aan het einde is dat het geval.
    Ook de lage tonen die je hoort aan het begin van The Prince of Egypt als dat grote standbeeld op zijn plek wordt gehesen zijn veel meer aanwezig in dynamic mode.

  8. #108

    Standaard

    Gisteren deze film bekeken en het is echt een topper van een tekenfilm! Was echt heel lang geleden dat ik deze film had gezien en ik heb echt zitten genieten van begin tot eind. Ik heb de originele versie gekeken maar ga zeker ook de nieuwe versie binnenkort bekijken waarin het nieuwe liedje zit. Ook moet ik de extra's nog gaan bekijken. Absoluut een topper deze dvd!

    Four-Star Trader (236)

  9. #109

    Standaard

    Weet iemand hier iets van?? Lijkt me wel geinig..



    als het geen fotoshop-fan geintje is althans...

  10. #110

  11. #111

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Martin Zuidervliet
    http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=17218
    hehe sorry..fenx...had idd ffkkes moeten zoeken

  12. #112

    Standaard

    Ik weet niet of het iemand anders ook opgevallen is, maar ik heb de film gisteren gekeken en wat blijkt nou? Er zitten links en rechts nogal eens een foutje in de ondertiteling (nederlandse versie) Het gaat hier om een: á die dan afentoe aan het einde van een woord komt of in de plaats staat van de laatste letter van een woord.
    Tis niet overdreven erg, maar tog wel jammer.

  13. #113

    Standaard

    Sinds gisteren heb ik hem eindelijk: was nog een Sinterklaas-cadeautje die ik wel een BEETJE zag aankomen.

    Tja, wat valt er nog aan de recentie en de verhalen hier toe te voegen. Weinig denk ik: sublieme dvd gewoon met voortreffelijk beeld en geluid. D'r zijn niet zo heel veel dvd's op de markt die dit niveau halen: hulde Disney!

    Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet zo heel veel op heb met deze film. De animatie vind ik fantastisch mooi maar het hele verhaaltje is gewoon erg saai. De sidekicks zijn grappig zoals gewoonlijk maar niet op het niveau van die van mijn persoonlijke toppers zijn (o.a. Bambi, Aladdin, Jungle Book, The Black Cauldron en The emperors new groove) en ook de muziek vind ik eigenlijk niet zo geweldig. Verder vind ik deze gewoon TE Disney: alle terugkerende ingredienten zitten erin en hij bevat te weinig echte verrassingen. Het is een must-have voor de verzamelaar en eigenlijk wel een echte aanrader iedereen die ook maar iets met Disney heeft, maar voor mij zal ie nooit in de buurt van de echte classics komen.

    Oh ja: toen ik hem weer bekeek viel het me op hoe symathiek ik de 'slechterik' van dit verhaal eigenlijk vindt. Ik bedoel: Scar heeft een jeugd achter de rug waarin ie CONSTANT is achtergesteld bij zijn broertje, die zelfs in het verhaal bij het minste geringste denigrerend tegen hem doet en hem ook niet beschermt tegen de beledigingen van anderen (bijv. van die rotvogel!). Hij heeft een afschuwelijke litteken die hem kennelijk tot een verschoppeling binnen de samenleving daar gemaakt heeft: waarom heeft de oudere wijzere broer het nooit voor hem opgenomen? Alsof het gerechtvaardigd is dat je mensen als 'second rate' mag bestempelen alleen maar omdat ze er lelijk uitzien. Echt een heel negatieve boodschap draagt deze film met zich mee eigenlijk. Foei Disney!

    Nee, ik vond het niet meer dan terecht dat Mufasa zo ellendig aan zijn einde komt. Net goed!

    EDIT: Wow. Ik ben kennelijk niet de enige met deze mening. Lees dit: http://www.imdb.com/title/tt0110357/board/nest/3699498

  14. #114
    pepper
    Guest

    Standaard

    Deze film heeft bij mij een ere plaatsje, goeie grappen en super goeie muziek op de achtergrond...
    Hakuna Matata

  15. #115

    Standaard

    Ik zag wel dat hij op van leest 25 euro was en op free record shop was hij 15.Dat is wel een heel verschil.Maar op die van frs stond alles op de voorkant in het Engels.En ik keek op bol.com:
    http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSH...BOL_OWNER_ID=1

    En daar staat bij:Nederlandse versie

    Betekent dit dat er een Engelse versie is en een Nederlandse?Want waarschijnlijk was die van de frs dan dus Engels.Wat ik wil weten,is of er verschil in zit.

  16. #116

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lethal Kees
    Betekent dit dat er een Engelse versie is en een Nederlandse?Want waarschijnlijk was die van de frs dan dus Engels.Wat ik wil weten,is of er verschil in zit.
    Nee, dat betekent het niet. Er bestaat maar 1 versie en die is zowel Engels als Nederlands gesproken.

  17. #117

    Standaard

    Toch is het raar dat bij de van leest staat dat dit de ondertitelingen zijn:

    Nederlands, Engels en Engels voor doven en slechthorenden.

    en bij Free record shop staat dat dit de ondertitelingen zijn:

    Dutch,French,English.

    Dat is dan wel wee raar.

    Wie snapt dit?

  18. #118

    Standaard

    Weet iemand dit?Is het wel een andere versie bij de FRS?

  19. #119

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lethal Kees
    Weet iemand dit?Is het wel een andere versie bij de FRS?
    De ondertiteling is als volgt (geldt voor alle in omloop zijnde DVD's, er bestaan geen verschillende versies):

    Disc 1: Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands.
    Disc 2: Frans, Nederlands.

  20. #120

    Standaard

    Ja,ik twijfelde ook omdat bij FRS de voorkant de letters in het Engels waren en er stonden andere dingen bij.En bij van leest was het dezelfde voorkant als hier.Met nederlandse letters.

  21. #121

    Standaard

    Ja,ik twijfelde ook omdat bij FRS de voorkant de letters in het Engels waren en er stonden andere dingen bij.En bij van leest was het dezelfde voorkant als hier.Met nederlandse letters.

  22. #122

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lethal Kees
    Ja,ik twijfelde ook omdat bij FRS de voorkant de letters in het Engels waren en er stonden andere dingen bij.En bij van leest was het dezelfde voorkant als hier.Met nederlandse letters.
    De afbeelding op de website van de Free Record Shop is van de Amerikaanse DVD en die op de website van VanLeest een conceptversie van de Nederlandse DVD (op de definitieve cover staat rechts van het Disney-logo zowel het DTS- als THX-logo).

    Bij beide websites gebeurd het regelmatig dat er een andere afbeelding van de cover wordt weergeven dan degene die ze verkopen. Erg irritant.

  23. #123

    Standaard

    Gisteren nog eens gekeken, en ik was helaas niet meer zo onder de indruk als de eerste malen Niet slecht, maar ook nu niet ZO speciaal volgens mij. En dat extra liedje was totaaaaal overbodig.
    Goede DVD, dat wel.
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  24. #124
    Super Member
    Registratie datum
    May 2004
    Woonplaats
    Backalley in Sin City

    Standaard

    heb op de DVD van The Lion King de profieltest gedaan

    ik lijk het meest op Pumbaa :P
    Top 20
    Laatst gezien:Jackass: The Movie 3*/5

  25. #125

    Standaard

    naja, voor 13 euri's bij MM vond ik toch eiglijk té mooi om te laten liggen

Pagina 5 van 6 EersteEerste 123456 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •