Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 43 van 43 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Mooi dat mensen nu toch geïnteresseerd raken voor anime. Zo zie je maar dat het niet allemaal seks en geweld is...

    Eén kleine correctie Roboter:

    Anime is niet echt één genre op zich. Het is meer een stroming met meerdere genres. Zo heb je kinderfilms, science-fiction, adult, actie, fantasy en nog veel meer genres binnen de anime.

  2. #27

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Nathan Strik
    Mooi dat mensen nu toch geïnteresseerd raken voor anime. Zo zie je maar dat het niet allemaal seks en geweld is...
    Helemaal mee eens.

    Jammer dat er geen extra's bij zitten anders had ik een 10 gegeven. 8)
    DVDProfiler Movie Collector
    LG OLED65C8PLA, Oppo UDP-203, Panasonic DP-UB824,Pioneer BDP LX88, Toshiba HD-XE1, Onkyo TX NR 5010, Velodyne DD15, Canton Vento 890, Q-Acoustics i7000, XBox360
    "Penguins mate for life. That doesn't surprise me much because they all look alike. It's not like they're going to meet a really new, great looking penguin someday."

  3. #28

    Standaard

    Zelf ben ik al jaren fan van anime en deze film vrijwel vanzelfsprekend ook gezien, echt een topfilm! Het is prachtig getekend en het verhaal verveelde me op geen enkel moment.
    Ik zal zeker deze dvd aanschaffen *als er weer geld is hier* ^^*
    An alliance once existed between elves and men. long ago we fought and died together.

  4. #29

    Standaard

    Dit was een paar maanden geleden de allereerste 'traditionele' tekenfilm die ik in de bioscoop gezien heb (Shrek en Chicken Run heb ik ook wel in de bios gezien maar die vallen niet in die categorie). In het kort: het zien van deze film was een van mijn meeste 'dreamy' film-ervaringen ooit, en is/was een van de hoogtepunten van mijn persoonlijke filmjaar. Over de film zelf kan ik zeggen dat de animatie verbluffend mooi is, dat het verhaal zo meeslepend is als het maar kan worden en dat films als deze bewijzen dat animatie een 'diepte' en een kracht kan bereiken die voor traditionele films niet is weggelegd. Dit is DE aanrader als je iets wilt zien van moderne, stijlvolle, goedgemaakte anime.

    Oh ja: de NL dvd is een tikkeltje sober, maar voor de prijs voldoet ie uitstekend. Beeld, geluid en dubs zijn gewoon in orde.

  5. #30

    Standaard

    Regio 2 Japanse dvd lijkt me de beste. Mocht ik niks gelezen hebben over die "rode gloed", zou ik er nooit op gelet hebben... Bovendien is het de enige editie die ik ken die de originele versie staan heeft in DTS Discrete 6.1.

  6. #31

    Standaard

    't Was mijn eerste anima-aanschaf van dit genre. Terecht een Awards-winnaar. Heel fantasierijk en heel vindingrijk. Ik was ronduit verrast.
    Zie dat ie ondanks lovende kritieken hier toch maar een matige score haalt. Jammer, verdient echt beter. Zie in de top-50 wel slechteren staan
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  7. #32

    Standaard

    Even een vraagje. Is het normaal dat een TV overscan heeft?

    Mijn Sony breedbeeld heeft dit en ik erger me er soms aan. Ook kan ik deze niet aanpassen. Het zou al een opluchting zijn als iemand me kon verzekeren dat dit meestal zo is. 'k Heb de fabrikant al lastig gevallen met het feit dat er volgens mij een te groot stuk wegvalt, maar deze zegt dat er niets aan te doen is.

    Bij spirited away heb ik het juiste beeld, twee smalle balkjes bovenaan.

    Spirited Away is trouwens een waar meesterwerk. Eerste anime naast de Animatrix dan. Topper van een film. Helaas GEEN extra's die het vermelden waard zijn.

  8. #33

    Standaard

    Breedbeeld TV's hebben toch geen overschan? Of wel?
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  9. #34

    Standaard

    Bijna alle TV´s hebben een overscangebied. Ook breedbeeld TV´s dus.

    Hier is echter wel wat aan te doen. Een beetje fine-tunen in het service menu doet wonderen. Alleen moet je dan wel een beetje weten waar je mee bezig bent anders verknal je je beeldbuis.

  10. #35

    Standaard

    Absoluut een van de beste animatie films ooit gemaakt, hierdoor ben ik ook maar anime's gaan aanschaffen...


  11. #36

    Standaard

    Qua film een topper, qua beeld valt het mij wat tegen. Dan heb ik het niet over de rode tint of haperingen in het beeld. Dat vond ik niet zo erg vooral omdat het wel een beetje past bij de film (al had het wel iets minder gemogen). Nee wat me meer stoorde was de grijze waas over de film. Het is net of er wat voor het beeld zit. Op de monitor zag ik hetzelfde dus het ligt niet aan mijn tv en dvd speler, helaas :wink:

    Ik hoop dat er ooit nog een verbeterde versie voor regio 2 komt, Engels mag van mij er ook wel bij naast de japanse ipv van de ned. met het lichte belgische accent. Dus engelse versie zou ook mogen maar dan regio 2 dus (misschien bestaat deze al dan heb ik niks gezegd).
    DVD collectie (niet actueel)- Laatste dvd: Heroes - seizoen 1 (eindelijk gekocht)

  12. #37

    Standaard

    Geweldige animatiefilm die keer op keer fantastisch is . Deze film was tevens mijn kennismaking met Ghibli .

  13. #38

    Standaard

    Mooie,sprookjesachtige animatiefilm! Heb me verder niet gestoord aan de roodachtige gloed die volgens mij niet orgineel is.
    No one understands the demons world

  14. #39

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door nova6666
    Mooie,sprookjesachtige animatiefilm! Heb me verder niet gestoord aan de roodachtige gloed die volgens mij niet orgineel is.
    Even een update over die rode gloed trouwens. Aangezien ik laatst wat las op internet hierover.

    Het officiele standpunt van Ghibli hierbij is dat ze het beeld expres een andere kleurwarmte gegeven hebben vanwege de weergave op de meeste TV's.

    Ik moet ze daar ook wel gelijk in geven, bij weergave op mijn TV neutraliseert de rode gloed zich enigszins. Het lijkt op een computermonitor wat erger omdat die meestal een andere kleurtemperatuur hebben.

    Op een gewone TV vind ik het dus heel erg meevallen met dat rood.

  15. #40

    Standaard

    De stemmen zijn duidelijk voor het beeld wat men denk ik vind tegenvallen (vind ik zelf niet zo erg), maar de film is top. De score is ten onrechte veel te laag gemiddeld 7 of 8 zou meer in de buurt komen voor deze dvd.
    DVD collectie (niet actueel)- Laatste dvd: Heroes - seizoen 1 (eindelijk gekocht)

  16. #41

    Standaard

    Inderdaad een erg mooie film. Nadat ik de film had gekeken begreep ik er nog niet heel veel van, maar daarna had ik op het internet verschillende dingen over de film gelezen en is me meer duidelijk geworden. Binnenkort ga ik de film dan ook zeker nog eens kijken.
    Ben nu ook wel benieuwd geworden naar andere Ghibli films...

  17. #42

    Standaard

    Ik heb 'm nog eens bekeken en hij blijft prachtig. Ik heb me echter wel opnieuw gestoord aan die overscan balken. Zeer jammer dat niet het hele scherm benut kan worden!
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  18. #43

    Standaard

    Ik dacht dat dit soort films niks voor mij was maar niks is minder waar, erg mooie film zeg! Ook voor mij is deze film mn kennismaking met Ghibli.
    Four-Star Trader (236)

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •