De resultaten 1 tot 13 van 13 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard My Fair Lady (SE) [DVD]

    My Fair Lady (SE) [DVD]

    Één van Hollywoods bekendste musicalverfilmingen met Audrey Hepburn en Rex Harrison.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik heb hier vorig jaar een uitvoering van gezien in Londen (ik zal eerlijk toegeven dat ik meer onder de indruk was van de sets dan van het verhaal). De film heb ik alleen nog nooit gezien. Met die SE's van Warner zit het altijd wel goed, dus ik denk dat dit wel een aankoop zal worden.

  3. #3
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2003
    Woonplaats
    The Dutch mountains

    Standaard

    Ik heb hem reeds via R2UK in huis, bevat overigens ook nl. subs evenals alle SE tot op heden.

    Deze film is een schoonheid in zijn genre, Audrey Hepburn is de elf die gemist wordt in LOTR.
    Deze film zal de liefhebbers van snelle actievehicles waarschijnlijk niet aanstaan, maar liefhebbers van film & musical des te meer. Ik heb genoten. De extra's mogen er ook zijn. Al met al wederom een topper qua uitgave. 8) 8) 8)
    "How inappropriate to call this planet Earth, when clearly it is Ocean." Arthur C. Clarke

  4. #4

    Standaard

    Persoonlijk kan ik maar niet wennen aan het zeer abrupte einde. Is dit altijd zo geweest?

  5. #5

    Standaard

    Echt een hele mooie film. Nu blijkt dat de beeld en geluidskwaliteit hetzelfde is als de 1discversie zal ik deze niet vervangen. Ik ben nou eenmaal niet iemand van de extra's... Maar Warner heeft weer een mooie film in een mooie versie op de markt gebracht!
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  6. #6

    Standaard

    Het zijn mooie uitgaves, die Warner SE's, maar het verschil met de 'oude' editie is me niet groot genoeg om tot vervanging over te gaan. Beeld + geluid en de commentaartrack zijn identiek en voor enkel de documentaire ga ik niet 'full price' vervangen.

    Misschien een keertje als ik hem voor 'minder' tegenkom. Btw: voor diegenen die hem nog niet in hun collectie hebben en een beetje van musical houden is dit een 'no-brainer' natuurlijk.

  7. #7

    Standaard My Fair Lady

    Deze film zie ik ruim 20 keer per jaar en ik vind hem leuk vooral als ze vraagd of het aanbod nog telt,ook haar uitspraken (engels) vind ik grappig.Als je weet waar en hoe hij gemaakt is dan vergelijk je hem.het is een FANTASTICHE FILM !!!

  8. #8

    Standaard

    Audrey Hepburn is fantastisch in deze film. Maar Rex Harrison is ook niet mis. Vind het erg vreemd dat hij wel een Oscar heeft gekregen en Hepburn niet. Terwijl naar mijn idee Hepburn toch wel wat meer uit de kast haalde.

    De extra docu. is erg goed, mede omdat van dichtbij wordt belicht hoe een restauratie proces in zijn werking gaat. En wat een hels karwei dat is. Ongelofelijk. Maar daarnaast ook interesant hoe de film is gemaakt. Tapes met de zang van Hepburn zelf, waren ook erg mooi. Een waardige dvd versie mag ik wel zeggen. Ik wil nu echt meer musical gaan zien.

  9. #9

    Standaard

    Inmiddels heb ik al jaren geleden de oude versie vervangen door de nieuwe.

    Maar een vraag. Inmiddels ligt de Paramount-uitgave van deze film in de schappen. Is er iemand met de oude Warner-versie die ook de Paramount heeft (of heeft bekeken) en iets kan zeggen over de beeldkwaliteit? De My Fair Lady-dvd's lieten nog wel wat ruimte over voor verbetering, en ik ben benieuwd of Paramount daar wat stappen voor ondernomen heeft.

    Om eerlijk te zijn verwacht ik het trouwens niet: ik neem aan dat het wel ongeveer hetzelfde zal zijn als de Warner SE. Het wachten is op de Blu-ray-uitgave.

  10. #10

    Standaard

    Als kind vond ik deze film geweldig.

    Later kwam ik er achter dat Audrey niet zelf zingt en toen daalde de film in mijn achting.

    En als ik de film nu zie stoor ik me ook aan de scenes waarin Audrey een ordinaire straatverkoopster moet spelen met nep-cockney accent.
    Vreselijk voor iemand die zoveel klasse kan uitstralen.

  11. #11

    Standaard

    Ze zingt wel wat zelf (dacht 1 lied en enkele andere stukjes); niet omdat ze niet kon zingen, maar omdat het een andere toonsoort of iets dergelijks?
    Het doet verder niets af aan de geweldig leuke acteerprestatie die ze neerzet.

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door rogue Bekijk bericht
    Ze zingt wel wat zelf (dacht 1 lied en enkele andere stukjes); niet omdat ze niet kon zingen, maar omdat het een andere toonsoort of iets dergelijks?
    Het doet verder niets af aan de geweldig leuke acteerprestatie die ze neerzet.
    De meeste nummers worden gezongen door Marni Nixon

  13. #13

    Standaard

    Audrey dacht dat ze mocht zingen (bij de opnames deed ze dat ook). Maar achter haar rug om liet de studio de zangpartijen opnieuw opnemen door Marni Nixon. Audrey was er absoluut niet blij mee toen ze daar achter kwam.

    Een gedeelte van "Just you wait" is trouwens wel "origineel Audrey".

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •