Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
De resultaten 1 tot 25 van 30 worden weergegeven.

Discussie: Akira (SE) [DVD]

  1. #1

    Standaard Akira (SE) [DVD]

    Akira (SE) [DVD]

    Akira is in twee versies uitgebracht. Er is een uitvoering zonder extra’s en er is een Special Edition die uitgerust is met een tweede disk waarop de extra’s zich bevinden. Beide uitvoeringen zijn THX gecertificeerd.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik zelf heb hem nog niet op DVD wel op vhs maar ik ga hem zeker halen, want het is toch wel één van de beste en klassiekste Manga's die er is, samen met nog een aantal titels natuurlijk...

    dus met de absolute must ben ik het volkomen eens
    Waarom in de realiteit geloven, als ontsnappen er aan veel leuker is...

    mijn collectie

  3. #3

    Standaard

    Als je niet van Manga houdt is het dan evengoed nog een goeie film?

  4. #4

    Standaard

    Luther,

    Ik vind het in ieder geval een topfilm. In de review staat geschreven:

    "Voorzien van een flinke portie geweld en aktie, verweven in een explosief sci-fi verhaal, wordt naar een climax gewerkt.

    Als je daar van houdt zal de film je zeker aanspreken.
    Huur hem gewoon een keer. Dan kan je voor weinig geld zelf bepalen wat je er van vindt

  5. #5

    Standaard

    Normaal gesproken huur ik niet zo vaak en dat zal ik nu ook niet doen, ik leen hem wel van een vriend van mij

  6. #6

    Standaard

    Dit is echt een wereldfilm...De eerste manga die ik heb gezien op video..

    Laatst aangeschaft op dvd (weliswaar de normale)en hij is goed, beeld is stukken beter en heb nu DD5.1

  7. #7

    Standaard

    Goh, grappig... jullie zeggen geen Edge Enhancement. Maar in de screenshots die erbij zitten meen ik toch wat E.E. te kunnen zien. Het is niet veel echter en de beeldkwaliteit is zeker erg goed...

  8. #8

    Standaard

    ok voor mensen die meer kennis hebben over de Akira dvd... kent iemand hier waar ik de metal-case dvd kan vinden van Akira? want ik heb alleen namelijk die plastic doosje.... graag bedankt
    maar over de dvd, ik had eigenlijk wel veel meer verwacht van de features.... tis nota bene DE best anime film ooit.... (eigen mening) dus had ik wel meer info willen hebben over de voice actors ofzo, maar verder vond ik het wel prima... die film kwam wel uit op 1988 dus prima film

  9. #9

    Standaard

    Ik heb de SE. heb de tweede disc nog niet goed bekeken, vond het geluid wel OK, surround niet te spectaculair. Beeld en verhaal wel zeer goed en een redelijk rommelig verloop. Twee keer kijken zeker aan te raden!

  10. #10

    Standaard Try this

    Als jullie hiervan houden probeer dan eens "Ghost in the Shell".
    Ook cyberpunk en ook een classic. Een kruising tussen Bladerunner en The Matrix in Animevorm.
    Groet,

    Ryaco Hendriks.

  11. #11

    Standaard

    De Amerikaanse Zone 1-versie is uitgebreider en is (was?) beschikbaar in een exclusieve Metalen Doos-versie. Maar wie de ultieme editie wil zal de Japanse moeten kopen, want alleen die zal een 5.1-track hebben in de oorspronkelijke taal.

    Collectie: http://www.dvdprofiler.com/mycollection.asp?alias=Soda

  12. #12

    Standaard

    ik dacht dat alle dvds van akira SE hetzelfde waren, ik las nog laatst dat je op de SE nog uitleg krijgt voor de karakters van Akira, maar dat heb ik niet gekregen, dus op de metal editie is nog ietsje exclusiever dan de " normale" speciale edition? en ohja, het feit is dat ze het dub weer over nieuw hebben gedaan, waarom hebben ze niet de " originele" engelse niet op de dvd gezet, ik vind al die namen heel erg nep klinken, " Kaneda.. lijkt nu op het woord Candada en Akira op kanker.. grote raadsel, ik had wel meer verwacht...
    Ja Ghost in The Shell is ook een heel erg goeie anime film, het feit dat het in 1998 (?) gemaakt is, is het tekenstijl ietjes beter.. maar verhaal is het belangrijkst voor mij, maar jah

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Yann
    Maar wie de ultieme editie wil zal de Japanse moeten kopen, want alleen die zal een 5.1-track hebben in de oorspronkelijke taal.
    Ja, en die moet dan ook effe 87 Pleuro's neertellen voor het kleinnood... Check this out: CD Japan. Je hebt dan wel het origineel, maar het is wel een beetje duur. Raar dat hun eigen product veel duurder is dan bij ons. Als ik een Jap was, had ik 'm bij Ezy besteld. Scheelt maar 8000 Yen!
    Mike Philippens •• Wat heb ik? •• Wat huur/leen ik? ••

  14. #14
    Gold Leader
    Guest

    Standaard

    Akira is een topfilm, ik heb de regio 1 metal case versie paar maanden terug al besteld. Wat mij opvalt is (ik heb ook de VHS-band) dat er niet alleen nieuwe stemmen (English) zijn opgenomen, maar ook aangepaste dialogen. Is effe wennen, beste scene: Tetsuo die in het stadion de controle verleest over zijn krachten!!!

  15. #15

    Standaard

    Is dit een gave film? Ik heb laatst "Ghost in the Shell" gezien en ik ben toch wel erg benieuwd naar andere mangafilms...

  16. #16

    Standaard Mjah is een hele coole film....

    ...maar als je een regiovrye speler hebt, kun je beter de regio-1 versie kopen ipv de regio 2 versie....want daar zitten meer extra's by de special edition...
    Plus de nederlandse ondertiteling schynt wat foutjes te bevatten, maar dat weet ik niet zeker want ik heb de DVD nog niet gezien...

    Weet er trouwens iemand of de nederlandse AKIRA DVD ook Engelse subtitles heeft, of alleen maar Nederlandse!?

  17. #17

    Standaard Re: Mjah is een hele coole film....

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Yi-Long

    Weet er trouwens iemand of de nederlandse AKIRA DVD ook Engelse subtitles heeft, of alleen maar Nederlandse!?
    De versie die ik heb heeft uitsluitend Nederlandse ondertiteling. Ik heb de 'kale' versie. De SE heeft misschien wel Engelse ondertiteling.

    Mijn versie heeft twee audiosporen: Engels (AC3 5.1 DD) en Japans (Dolby Surround 2.0).
    Groet,

    Ryaco Hendriks.

  18. #18

    Standaard

    Toen ik Akira jaren geleden voor 't eerst zag op de BBC werd ik gelijk 'n anime-fan. En nu heb ik de beste dvd-uitgave wat er van deze klassieker is: de Limited Edition Tin.
    "I grew up in the cinema, almost. Both my parents worked there. My life, my reading, everything about me revolves around the cinema. So for me, cinema is life, and vice versa."
    - Sergio Leone

  19. #19

    Standaard

    Altijd één van mijn favoriete anime's geweest, al was het maar om de spectaculaire openingsscène met de gevechten tussen de motorbendes.
    De film heeft echter één (heel groot) nadeel : hij is verschrikkelijk ontoegangkelijk. De film is een herschreven samenvatting (van de eerste helft en het einde, de tweede helft wordt overgeslagen) van het epische 2000+ pagina's lange stripverhaal. Hierdoor verdwijnen belangerijke plots en personages en heeft de film last van ritmestoornissen. De ene minuut krijg je de ene adrenalinescène na de andere tot het verhaal plots stilgelegd wordt om de broodnodige (en door tijdsgebrek vaak cryptische) uitleg te geven. Ook de motivatie van nevenpersonages ontbreekt volledig.
    "Akira" is het startschot geweest van de nieuwe anime-rage en mag in de collectie van de liefhebber niet ontbreken.
    Degenen die kennis willen maken met anime laten deze film in eerste instantie best liggen. Voor hen is er Princess Mononoke en Lupin III : Castle of Cagliostro.
    Eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie. Als je daarover kan liegen, zit je gebeiteld
    "Bother," said Pooh, as the "cop killers" pierced his kevlar jacket.

  20. #20

    Standaard

    Een van mijn favo films allertijden en een van de eerste anime's die ik zag. De actie en het spectakel is FURIEUS en volledig 'over de top'. Het is een van de weinige films die bij mij soms spontane koppijn kan opweken puur vanwege dat wat er op het scherm te zien is: zo waanzinnig is ie soms. Het plot schippert soms wel wat heen-en-weer maar ik vind dat toch niet echt een gebrek. Akira-fan's zal het misschien wel irriteren maar als je zonder voorkennis de film gaat zien dan zal het niet storen. Toch nog steeds wel de beste keuze als je eens wilt zien wat anime (NEE, geen manga!) nu precies inhoudt.

    Btw: zelf heb ik trouwens ook de 'tin'. Is nog steeds een van de topstukken uit mijn collectie.

  21. #21

    Standaard

    Ik ben toch een behoorlijke anime-liefhebber, maar deze film kon me gewoon niet boeien.

    Tegenvaller dus, zeker na alle hype rondom deze film. Beste anime? Wat mij betreft bij lange na niet, zowel de tekenstijl als het verhaal vielen me zwaar tegen.

    Ik ben misschien één van de weinige anime-fans die Akira niet leuk vind, geef mij maar Ghost in the Shell, Metropolis of Serial Experiments: Lain.

  22. #22

    Standaard

    Ik heb deze DVD sinds vorige week. Ik had hem ook al op videoband. Leuk alle extra's enzow, maar waar ik bijzonder aan stoor is de veranderde stemmen !! die zijn gewoon zo NIET Akira. Had dan de originele als aparte track erbij gedaan, dit vind ik toch wel zo waardeloos.

  23. #23

    Standaard

    Eén van mijn eerste Manga films, samen met The Guyver. Ik zag 'm voor het eerst in 1995 ofzo en ik moet zeggen het boeide me wel. Je moet 'm wel 3x zien voordat je 'm echt begreep.

    De DVD is goed. Alleen jammer dat ze de stemmen wéér hebben verandert (bijv. uitspraak Kaneda, en de dialogen zijn ook aangepast). Voor de rest ziet het er goed uit! Het is niet de beste Manga allertijden voor mij, maar het is zeer zeker wel een KLASSIEKER! :wink:

  24. #24

    Standaard

    Prachtige mangafilm,zovaak gezien en nog steeds leuk. Zeker een van de beste mangafilms !
    No one understands the demons world

  25. #25

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door nova6666
    Prachtige mangafilm,zovaak gezien en nog steeds leuk. Zeker een van de beste mangafilms !
    Zeker wel 8)
    Mijn DVD Collectie!

    "Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies" - Andy Dufresne

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •