De resultaten 1 tot 15 van 15 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Killing Fields, The (SE) [DVD]

    Killing Fields, The (SE) [DVD]

    Meeslepende film over oorlog, angst, vriendschap en overleven.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Aangrijpende film.
    Wat ik lees is dit duidelijk een verbetering ten opzichte van de 1-disc versie, hoewel de extra's toch iets tegenvallen. Het ontbreken van een commentaar-track is toch heel jammer. Voorlopig houd ik het maar bij de oude versie. Hetzelfde geldt voor "The Mission".
    "Don't get High on your own Supply"

  3. #3

    Standaard

    DTS-track beneden de maat.
    Beeldverbetering beneden de maat.
    't Is natuurlijk een gedateerde film, maar heb je de oude versie dan levert deze "gerestaureerde" versie niet echt spectaculaire verbetering op.
    Inhoudelijk is en blijft het natuurlijk een ijzersterke film
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  4. #4

    Standaard

    Schitterende film!

    Heel aangrijpend, maar wat mij betreft toch iets aan de lange kant. Op bepaalde momenten vond ik hem vervelen, hoe aangrijpend en realistisch hij ook is.
    Het beeld zelf vind ik er eigenlijk maar goedkoop en low-budget uitzien.
    De kwaliteit is wel goed, maar de kleuren enzo zien er niet lekker fris uit. Beetje grijsachtig en somber allemaal.

    De documentaire geeft een aardige kijk achter de schermen maar een echte making of vind ik het niet. Ze hebben meer tijdens de opnames opnames gemaakt. Toch blij dat die erbij zit.
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  5. #5

    Standaard

    Hele goede film!

    Ik heb van deze film nu nog de eerdere release van indies, maar als ik deze recensie zo lees dan ga ik die versie waarschijnlijk wel voor deze SE vervangen. :P

  6. #6

    Standaard

    Ik val in herhaling, maar dit is een

    FENOMENALE FILM


    !!!!

  7. #7

    Standaard

    Eindelijk een goede release van deze schitterende film.
    Het anamorfe breedbeeld is wel degelijk een grote verbetering t.o.v. het oude 4:3. De DTS track klinkt ook helemaal zo slecht niet. Het had nog beter gekund - zeker - maar zelf heb ik onmiddellijk de oude versie vervangen en heb er geen spijt van.

  8. #8

    Standaard

    Indrukwekkend oorlogsrelaas met mooie muziek , aangrijpende scenes en vertolkingen ...
    immortality , take it , it's yours !

    mijn DVD's

  9. #9

    Standaard

    Geweldige film die nou een veel nettere release heeft gekregen!
    Four-Star Trader (236)

  10. #10

    Standaard

    De Nederlandstalige ondertiteling (wit) is niet uitschakelbaar
    Vind ik erg jammes dat dat niet kan.

    Weet iemand hoe ik aan de vorige versie kan komen die wel 16:9 anamorph
    is? ik zie in de winkels wel de 4:3 liggen

  11. #11

    Standaard

    Politiek pamflet

    The Killing Fields is een kritisch, politiek pamflet zoals die in die tijd wel vaker werden gemaakt over Amerika's bemoeienissen in Azië. Maar waar films als The Deer Hunter en Platoon vooral gericht waren op Amerikanen zelf, draait het grootste gedeelte van The Killing Fields om Dith Pran, een Cambodjaanse journalist. Hij sluit vriendschap met Sydney Schanberg, correspondent voor de New York Times. Als Pol Pot met de Rode Khmer als een verwoestende golf over Cambodja spoelt, moet Sydney vluchten en blijft Pran achter.

    Werkkampen

    Pran valt ten prooi aan de wrede ideologie van de Rode Khmer. Hij verblijft vier jaar in een werkkamp, onder onbeschrijflijke omstandigheden. Gebrainwashte tieners en volwassenen leidden deze kampen met een waar schrikbewind, waarbij ontelbare slachtoffers zijn gevallen. Pran doet zich al die tijd voor als ongeletterde boer, omdat elke vorm van ontwikkeling door de Khmer werd beschouwd als verzet, waarop geheid de doodstraf stond.

    Bedekte waarheid

    Waar de film vooral slaagt, is het weergeven van de keten van gebeurtenissen die uiteindelijk beslag krijgt met de catharsis door Pol Pot. Cambodja wordt geteisterd door terreuraanslagen, Amerika dropt bommen: en wat de buitenlandse persdiensten aan informatie mogen doorspelen naar het thuisfront, is geen registratie van het leed van de Cambodjanen zelf, die de hoogste prijs betaalden voor de machtsstrijd die zich boven hun hoofden afspeelt.

    Tirannie

    Regisseur Roland Joffé heeft die taak met verve vervuld. Het dagelijks leven wordt steeds beklemmender, mensen vertrouwen elkaar niet meer, er wordt gefluisterd, bomaanslagen ontregelen de samenleving, en het monster van de paranoia groeit. Het legt de bodem voor een verscheurd land, dat uiteindelijk resulteert in vele gruwelijke massagraven en tirannie te midden van die onbeschrijflijk mooie natuur van Cambodja.

    Op de extra disk staat een uitstekende documentaire, met een tijdlijn van alle gebeurtenissen die leidden tot de genocide in Cambodja. Joffé's versie geeft daar al een prima overzicht van, inclusief de directe gevolgen voor de mensen zelf, maar met die documentaire eroverheen krijg je een totaalbeeld van een complexe, destructieve episode in de geschiedenis.

  12. #12

    Standaard

    Knappe film van Roland Joffe werd terecht beloond met 3 Oscars in 1984 waaronder die voor Hang S. Ngor , die een meesterlijke vertolking neerzet van Dith Pran. Gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens het bloedige bewind van de Rode Khmer. Deze uitgave overtreft de eerdere kale standaard versie . Vooral de docu op de tweede disc is zeker het bekijken waard.
    liefhebber van de echt cinema en de echte grote klassiekers

  13. #13

    Standaard

    The Killing Fields (1984) / Roland Joffé
    Deze oorlogsfilm speelt zich af in Cambodja in een burgeroorlog en is geregisseerd door Joffé (The Mission). Het eerste gedeelte van het plot draait om de oorlogscenes in Cambodja vanuit het perspectief van de journalisten Waterston en non-acteur Ngor die echt voor zijn land tegen de Khmer heeft gevochten. Naarmate de situatie in Cambodja erger wordt, moeten alle buitenlandse journalisten uit het land. Nogr is vanaf dat moment gevangene van de Khmer en moet zien te overleven terwijl zijn buitenlandse collega's en gezin in de VS zitten. Wat volgt is een ontsnapping uit het kamp waarin hij zich bevindt. Het eerste gedeelte is interessant om te zien en ondanks de geringe echte actiescenes (perspectief van de journalist) zeer interessant. In het tweede gedeelte draait het iets te veel om het sentimentele aspect en is qua plot precies te voorspellen. Echt storend is dat beide niet, maar het maakt The Killing Fields oa daarom zeker geen hoogvlieger. Dat het plot gebaseerd is op waargebeurde feiten is uiteraard wel indrukwekkend te noemen. De film is dan ook best wel aan te raden om vooral eens vanuit een ander perspectief (die van journalist) een oorlog te volgen. Daarbij komt dat deze burgeroorlog niet bekend is bij het grote publiek wat het ook interessant maakt om te zien.

    7.5

  14. #14

    Standaard

    The Killing Fields is een film die de waanzin van een (burger) oorlog weergeeft, en dat op een redelijke manier weergeeft, ik heb soms bij dit soort films dat je er echt ondersteboven van bent, maar met deze film heb ik dat niet, ik vond het verhaal soms (te) langdradig, en op de een of andere manier "raakte" hij me niet, ondanks het bittere verhaal.

    Beeld is naar hedendaagse begrippen slecht/matig te noemen, en geluid valt in de catagorie slecht, scherp en totaal niet dynamiesch, niet echt nodig bij dit soort films natuurlijk maar had de film misschien net een tikkeltje boeiender kunnen maken, maar film is uit '84 dus enigsinds verklaarbaar.

    Heb de film een 7 gegeven.
    Grtz Ron

  15. #15

    Standaard

    Indrukwekkende film van Roland Joffe en geproduceerd door David Puttnam, die zich afspeelt gedurende het schrikbewind van de Rode Khmer in Cambodja. In 1984 beloond met 3 Oscars waaronder die voor de beste supporting acteur voor Haing S. Ngor , als Dith Pran. Gebaseerd op ware gebeurtenissen en het boek van Sidney Schanberg (vertolkt door Sam Waterson). In mijn ogen één van de meest indringende films die dit onderwerp aanscheiden . Wat het vermelden zeker meer dan waard is dat Haing S. Ngor zelf ook de ook de echte "Killing Fields" ook heeft beleefd, voordat hij in de VS belandde, Op disc 2 staat de indringende omnibis documentaire die nog meer op de achtergrond over de film ingaat en waarin ook Sidney Schanberg aan bod komt. Niet te missen film met een sterkere meerwaarde en een belangrijke levensles.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •